Szerző Téma: Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek  (Megtekintve 489530 alkalommal)

Nem elérhető Forri

• Törzstag
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #735 Dátum: 2013. November 12. - 15:32:56 »
Üdvözletem az Uraknak!

A P&P blog lelkesített fel a hagyományos borotválkozást illetően, és próba cseresznye alapon vásároltam is magamnak egy műanyag Wilkinson DE borotvát. 5-6 borotválkozáson vagyok túl vele, mindenféle sérülés nélkül :) és érzésem szerint minőségre nem jobb nem rosszabb mint a sokpengések, viszont reggel, sietős borotválkozásnál még nem merem használni. :)
Ebben az egészben inkább maga a fíling tetszik, hogy valami olyasmit csinál az ember, aminek "úri" hagyománya van, ezen kívül olcsóbb, környezetbarátabb megoldás.

Egyre jobban beleástam magam a témába, rátaláltam erre a fórumra, és sok okosságot olvastam, többek között azt is ,hogy a műanyag Wilki borotva nem az igazi. Kérdésem az lenne, hogy a Lord L5 és L6 készülékekek közül melyiket ajánlanátok egy kezdőnek?
A kettőnek kicsit más a fejkiképzése, gondolom használat közben ezért kicsit más technikát is igényelnek?
Ezeken kívül külsőre a Gilette Tech és Slim is nagyon tetszik, de ezekere a korukból kifolyólag úgy kell vadászni. :)

Pamacsot is szeretnék venni, de fogalmam sics, hogy borzszőr vagy sörte legyen... A DM-es baleást sokan leszólták itt, de mi a véleményetek erről?
http://extrametal.hu/muhle-solingen-borotvalkozasi-retro-pamacs-valodi-sortebol-pamacstarto-allvannyal-p-2768.html?cPath=116_115

Hét végén Bp-re utazom, ahol benéznék az extrametál boltba az arena plázában, ezért fontos lenne a segítségetek, amit előre is köszönök!

(szerintem)

Nem elérhető Qttyyy

• Törzstag
« Válasz #736 Dátum: 2013. November 12. - 16:21:49 »
Üdv a fórumon Forri!
Bármelyik Lord jó választás kezdő DE-nek, utána úgyse állsz meg egyiknél sem, mert mindig lesz, amit ki szeretnél majd próbálni, és sok próbálkozás után meglesz neked is a tutti készülék (nekem most egy Gillette Aristocrat, meg egy slant (ferde fejű) Mühle pardon Merkur a párhuzamos kedvenceim).
Pamacs ügyében biztos sokan megköveznek, de nekem mindig a borz ecsetek jöttek be (lehet, hogy csak sznobizmus), az is lehet, hogy én is az olcsó kategóriás HJM pamacsokat (kaphatók a Müller üzletekben) használtam előbb, ebben a kategóriában nekem a Victoria Bechhofen borz fényévekkel jobb volt, mint az azonos márkájú sörte pamacs. Aztán a The Golden Nib super silvertip pamacsa végképp a borz mellé állított engem. Másoktól más véleményeket fogsz kapni, nem irigyellek.  :sör:
"Nem is normális az, ha valaki egy kicsit nem bolond!" VP

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #737 Dátum: 2013. November 12. - 16:59:08 »
Üdv a fórumon!

+1 a borznak. :)
Qttyyy által említett Victoria borz elfogadható árú, és viszonylag jól használható pamacs. Kezdésnek megteszi. Utána úgyis haladni "kell" tovább.
Ami még bejött nekem és megfizethető, az a Lijun (? most valami más néven fut...) borz pamacs. Ebayról lehet rendelni, pl ettől az eladótól:
www.ebay.co.uk/usr/classicshop2012

Hozzáteszem, hogy csak ugatom a szakmát messziről, tehát az én véleményemre alapozni több, mint bátorság.
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #738 Dátum: 2013. November 12. - 17:25:16 »
Ráadásul egy olcsó disznó nem sokkal rosszabb, mint egy drága, míg egy olcsó borz sehol nincs egy közepesen drágához képest...

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #739 Dátum: 2013. November 12. - 17:55:30 »
És hogy teljesen megkavarodj én a szintetikus pamacsra esküszöm :) pl erre http://www.ebay.com/itm/Frank-Shaving-FS-Synthetic-hair-Brush-with-Faux-Ebony-handle-FREE-STAND-/321239730476?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4acb61492c

De úgyis megtalálod a kedvenced! És igaza van PBF-nek, nem érdemes beleugrani a horrordrága cuccokba, mert a középkategóriásokon is ki tudod tesztelni, hogy melyik áll hozzád legközelebb. Ha beleolvasol a pamacsos topicba, akkor vannak jó ár/értékarányú cuccok mindenből. És ha nem jön be valami, itt biztos lesz aki kedvező áron lecsap a cuccra :)
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Nem elérhető Bloo

• Tag
« Válasz #740 Dátum: 2013. November 12. - 22:57:35 »
Üdvözletem az Uraknak!

A P&P blog lelkesített fel a hagyományos borotválkozást illetően, és próba cseresznye alapon vásároltam is magamnak egy műanyag Wilkinson DE borotvát. 5-6 borotválkozáson vagyok túl vele, mindenféle sérülés nélkül :) és érzésem szerint minőségre nem jobb nem rosszabb mint a sokpengések, viszont reggel, sietős borotválkozásnál még nem merem használni. :)
Ebben az egészben inkább maga a fíling tetszik, hogy valami olyasmit csinál az ember, aminek "úri" hagyománya van, ezen kívül olcsóbb, környezetbarátabb megoldás.

Egyre jobban beleástam magam a témába, rátaláltam erre a fórumra, és sok okosságot olvastam, többek között azt is ,hogy a műanyag Wilki borotva nem az igazi. Kérdésem az lenne, hogy a Lord L5 és L6 készülékekek közül melyiket ajánlanátok egy kezdőnek?
A kettőnek kicsit más a fejkiképzése, gondolom használat közben ezért kicsit más technikát is igényelnek?
Ezeken kívül külsőre a Gilette Tech és Slim is nagyon tetszik, de ezekere a korukból kifolyólag úgy kell vadászni. :)

Pamacsot is szeretnék venni, de fogalmam sics, hogy borzszőr vagy sörte legyen... A DM-es baleást sokan leszólták itt, de mi a véleményetek erről?
http://extrametal.hu/muhle-solingen-borotvalkozasi-retro-pamacs-valodi-sortebol-pamacstarto-allvannyal-p-2768.html?cPath=116_115

Hét végén Bp-re utazom, ahol benéznék az extrametál boltba az arena plázában, ezért fontos lenne a segítségetek, amit előre is köszönök!

Szia!

Ha jössz Pestre és ráérsz, érdemes pár helyre elmenni és megtapogatni a pamacsokat. Pl Ecsetbolt, Zoldbolt, stb nem csak az Extrametálba.
Én is ezt tettem és végül ez lett a befutó: http://www.parfumneroli.hu/parfum/bemutato/edwin_jagger_borotva/cw_ivory_pamacs/
De igen, az igény mindig jön egy jobbra...  :borz2:
" 切磋琢磨  - Sessa Takuma - Minél többet tudsz, annál többet érsz! "

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #741 Dátum: 2013. November 12. - 23:22:37 »
Azért nem olyan egyértelmű,hogy borz vagy malac-ott vannak a vegyes kötegek is,lásd Omega mini vagy a Vulfix 404...
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #742 Dátum: 2013. November 13. - 06:22:45 »
[...] én a malac mellé tennék egy pipát [...]
Malac biztos örülne, ha letennél mellé egy pipát. Bár van neki már így is pár...

Kicsit komolyabbra fordítva: igen, ki kell próbálni párat. És tény, hogy nem kell a legdrágábbat megcélozni.
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #743 Dátum: 2013. November 13. - 06:49:14 »
Semogue vegyes kötegei kategóriákkal vannak a Vulfix felett.

Azért nem olyan egyértelmű,hogy borz vagy malac-ott vannak a vegyes kötegek is,lásd Omega mini vagy a Vulfix 404...
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #744 Dátum: 2013. November 13. - 07:31:00 »
Valóban  :hat:
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #745 Dátum: 2013. November 13. - 09:06:38 »
Köszi az eddigi hozzászólásokat, látom belenyúltam a darászfészekbe. :)
A fenti "pengeváltásból" :) nekem az jön le, hogy ez a pamacs dolog eléggé szubjektív.
Próbálom kicsit szűkíteni a kört:
Kezdésnek krémet vennék,később lehet szappant is kipróbálok, ehhez kellene kicsit univerzálisabb könnyen kezelhető kezdőpamacs.
Nagyon nem lesz időm mászkálni Pesten, de az arena plaza az fix pont, oda másért is megyünk. Így került képbe az Extrametal. Esetleg keleti közelében más lehetőség? Netről első körben nem rendelnék, szeretném megtapintani a pamacsokat.
Árban nem szeretnék elszállni, 3-4k a max.

Ebben az árkategóriában, ha jól értelmezem a malaccal kevésbé tudok mellényúlni?
(szerintem)

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #746 Dátum: 2013. November 13. - 09:16:00 »
Szia Forri!  :sör:

Krémekhez én borzot javasolnék, szappanhoz meg malacot.
Ha krémekkel kezdenél, akkor puha borzot választanék, amely egy kissé gernices. Nekem pl. egy HJM borzpamacsom van a krémekre és tökéletesen bevált kezdésnek. Persze azóta beszereztem már más pamacsokat is, meg még tervbe is van beszerzés...
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #747 Dátum: 2013. November 13. - 09:28:51 »
Nekem így vált be, úgy.
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #748 Dátum: 2013. November 13. - 09:31:21 »

Krémekhez én borzot javasolnék, szappanhoz meg malacot.

Ez meg hogy jött ki  ???

Én meg mindenhez csakis malacot!  :fetreng:
Sheffield-England

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #749 Dátum: 2013. November 13. - 11:48:10 »
Ebben az árkategóriában, ha jól értelmezem a malaccal kevésbé tudok mellényúlni?

Azt hiszem, ebben a többség egyet fog érteni.

Ennyiért pl. az Omega hibátlan eszközt ad, amit évek múlva is használatban tartasz, miután megvetted a méregdrága borzodat : ) Az olcsó borz viszont csak büdös és szúr, ráadásul az alacsony ár miatt még a nyele is randa.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici