Szerző Téma: Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek  (Megtekintve 489507 alkalommal)

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #750 Dátum: 2013. November 13. - 12:06:58 »
Párezer forintos sörte pamacsom (Proraso vagy Omega, kinek hogy tetszik) büdös mint az állat. Már kopogat kifelé belőle a szag, de emlékeim szerint az olcsó borz pamacsom hamarabb ledobta az ázottkutya szagát. :-)
DE ennek a pamacsnak a nyele, fogása számomra verhetetlen. Tegnap is azt használtam.
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #751 Dátum: 2013. November 13. - 12:40:49 »
Szerintem ez erősen preferencia kérdése. Én mióta megcsináltam a WH-s silvertip pamacsomat, azóta nem használom a Proraso disznómat. Jó pamacs az is, de valahogy arcon habosításhoz nekem nem jön be.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #752 Dátum: 2013. November 13. - 12:49:14 »
 :jajne:
Puffneki!
Én meg nem is vettem figyelembe, hogy van, aki arcon habosít. Én tálkában szoktam, ha krém a főszereplő. Szappant meg arcon, vagy tálkában, ha van mellette egy kis krém is.
Néha jó keverni  ;)
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #753 Dátum: 2013. November 13. - 12:54:13 »
Lehet, hogy az arcon habosítás miatt szívtam tegnap a Geo F Trumper Violával?  :fejtor:
Direkt a sörtét választottam hozzá, mert szerintem könnyebben felveszi a szappant. Viszont arcon habosítottam...
Ennek a szappannak nem csak nálam gyalázatos a habzása.
Vélemény?
Kipróbáljam ezt a szappant Omegával tálban? Jobb lesz az eredmény?

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #754 Dátum: 2013. November 13. - 12:58:33 »
Ne kérdezd - próbáld! ;)
Én igyekszem mindent-mindennel-mindenhogy kipróbálni. Néha megéri ;D
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #755 Dátum: 2013. November 13. - 12:58:55 »
Mi lenne ha más szappant próbálnál ki arcon habosítva az Omegáddal!?

Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #756 Dátum: 2013. November 13. - 13:10:00 »
Más szappan működik faxán.
De tetszik a viola illata, ráadásul úgy néz ki, hogy kihívás normális habot csinálni belőle. Lágyvízzel is ki kellene próbálnom? (Költői kérdés volt, ki fogom próbálni)  :)

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #757 Dátum: 2013. November 13. - 13:13:04 »
Geo F. szappant még nem próbáltam.
Arcot át szoktam dörzsölni borotvaszappannal előtte, és mostanában a tenyérben habosítást próbálgatom ha szappanról van szó. Nekem szebb, keményebb és tömörebb borotvahab keletkezik így. - el sem akartam hinni.
De hát nem rutinszerűen van ez, hanem csak néhány próba után.

Szappanok most hanyagolva vannak, mert úgy néz ki, hogy a krémek egyszerre fogynak ki és amíg ezek el nem kopnak nem használok mást, pörögjön ki a régi.
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #758 Dátum: 2013. November 13. - 13:36:18 »
Nekem így vált be, úgy.

ez inkább egy beégett tévhit, amivel azonosultál ;-)

Mondjuk ezt valahol el kell fogadjam!

Már korábban is írtam, hogy igazából annyira nem is akarom megnyitni részemről a pamacstémát, mert sokkal nagyobb és átfogóbb terület, mint hittem. Per pillanat beérem azzal, hogy ismerkedem a DE vonallal és apránként nyitok a késekre. (ez utóbbiból már kettő van, azt hiszem kezdésnek elég is ;) )

A pamacsok csak ezt követően vannak betervezve (mármint a megismerési folyamat) - és szó mi szó - az elégedettség miatt érzem, hogy nem kell kapkodnom.
Az hogy az elégedettségem megszokásból fakad nekem éppen jó. Én is szeretnék jó sörtepamacsot, mint ahogy szeretnék jó borzpamacsot is. Éppen itt jön a képbe, hogy mi a jó és hogy kinek mi a jó? - Tehát általánosan és személyre szabottan.
Hogy ki mit vár a pamacsától és hogyan, milyen technikával kívánja azt használni? - Ez viszont már valóban az egyénből fakad.
Eddigi tapasztalataim szinte csak mások véleményének olvasásából fakad. Felmerülhet bennem a kérdés, hogy kinél van még beégett tévhit? Hogyan tudnám én azt megállapítani? Nyilván csak a saját tapasztalatom összevetésével, de az megint olyan dolog, hogy szubjektív véleményt a szubjektív véleménnyel? Reális lesz az? (lehet hogy túlbonyolítom és el is tértem a tárgytól)

Natehát! Egyelőre megelégszem a "beégett tévhittel", mert nálam így "vált be".
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #759 Dátum: 2013. November 13. - 17:39:46 »
Köszönöm szépen a segítséget!
Jó támpontokat kaptam pamacsügyileg, de az igazi választ úgy látom majd az idő és a saját tapasztalás hozza meg! :)

:thanks:
(szerintem)

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #760 Dátum: 2013. November 13. - 17:51:53 »
Jól látod Forri!

Van aki ezt favorizálja, van aki azt.
Ez a valóságban annyit jelenti, hogy Te sem úszod meg, próbálgatnod kell!  :D
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #761 Dátum: 2013. November 14. - 11:17:42 »
Lehet, hogy az arcon habosítás miatt szívtam tegnap a Geo F Trumper Violával?  :fejtor:
Direkt a sörtét választottam hozzá, mert szerintem könnyebben felveszi a szappant. Viszont arcon habosítottam...
Ennek a szappannak nem csak nálam gyalázatos a habzása.
Vélemény?
Kipróbáljam ezt a szappant Omegával tálban? Jobb lesz az eredmény?

Az a Viola nálam is rosszul működött. Volt régebben egy Trumper szantál szappanom, az sem volt acélos hab tekintetében. Viszont a jelenlegi Trumper szantál és rózsa szappanom meg tökéletesen működik. Ebből sajnos arra következtetek, hogy nem konzisztens a minőség. De az nemcsak a Trumperre igaz, tapasztaltam már ilyet Taylor és Harris esetén is. Szóbal a nagyok is tudnak hibázni.
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #762 Dátum: 2013. November 14. - 11:30:30 »
Köszönöm az infót. Azért még futok egy két kört a Violával...

Nem elérhető 19franky89

• Új tag
  • *
« Válasz #763 Dátum: 2013. November 16. - 20:12:25 »
Hy!

Még új vagyok itt. A napokban kezdtem el gondolkodni azon, h veszek egy normális borotvát, és hagyom az eldobhatós és több pengés cuccokat. Találtam pár készüléket, ami tetszik, de szeretném megkérni a hozzáértőket, hogy segítsenek választani, melyik lenne jobb.

http://extrametal.hu/merkur-solingen-professzionalis-fenyesre-polirozott-nyitott-fesus-borotvakeszulek-p-3435.html?cPath=116_115

http://extrametal.hu/merkur-hagyomanyosfenyes-borotvakeszulek-p-1768.html?cPath=116_115

http://extrametal.hu/merkur-professzionalis-exkluziv-borotvakeszulek-p-2383.html?cPath=116_115

Egy régi ASTRA 901-es (használt)

Egy régi TRIUMPH szett (borotva, pamacs, tok, pengetartó)

A választ/válaszokat előre is köszönöm!

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #764 Dátum: 2013. November 16. - 20:29:25 »
Astra 901-et 30 évig használtam, aztán betévedtem ide. A készülék azóta is megvan, havonta kb 1-2 alkalommal nosztalgiázom vele.
Biztos az EM-ben akarod megvenni és ezeket? Itt a fórumon néha szoktak normális borotvák eladósorba kerülni...
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici