Szerző Téma: Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek  (Megtekintve 489584 alkalommal)

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #780 Dátum: 2013. November 26. - 14:21:29 »
Anyagilag: nem. A többi rajtad/vágyaidon/esztétikai ízléseden/eszköztapasztalatodon múlik.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #781 Dátum: 2013. November 26. - 14:22:50 »
Tisztelt fórumozók!

Három hete tértem vissza a hagyományos borotválkozáshoz és nagyon kedvezőek a tapasztalataim.
A kezdő szett a következő: Lord 111-es készülék 310 Ft-os áron.
                                            Egyszerű pamacs 900 Ft-ért
                                            Barbon borotvakrém.
Meglepően jó eredményt értem el ezzel az olcsó készülékkel. A kérdésem a következő: Érdemes-e befektetni egy drágább készülékbe ha egy ilyen árkategóriás termék is tökéletes munkát végez?

Üdv: Jack Ward
A kérdésben benne van a válasz: ha neked tökéletes, ami jelenleg van, és csak a funkcionalitás számít (kinézet stb nem), akkor nem érdemes mást venned.  Hogyan is lehetne javítani azon, ami tökéletes?

Ha mégis próbálgatni szeretnél, csak a móka kedvéért, vegyél egy fém Lordot, mondjuk L6, ezek relatíve olcsók és sokan szeretik őket.

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #782 Dátum: 2013. November 26. - 15:12:49 »
Annyit azért hozzáfűznék, hogy csupán egy borotva használata alapján nem biztos, hogy a tökéletesnek tűnő borotválkozást ne lehetne akár egy másik készülékkel (sőt készülék-penge kombinációval) felülmúlni. Én még teljesen azonos fejű borotvák között is érzek némi különbséget és amiről azt hittem, hogy tökéletes, annál találtam tökéletesebbet. Igaz, hajszállal csak.
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető Jack Ward

• Törzstag
  • Mr. Cobra
« Válasz #783 Dátum: 2013. November 26. - 16:04:11 »
 :thanks:

És mi a helyzet a készülék súlyával? A hozzászólásokból mintha az tűnne ki, hogy egy nehezebb borotva stabilabban áll meg az arcbőrön illetve nem kell annyira rányomni az arcomra mint egy ilyen műanyag készüléket.
You're the disease and I'm the cure.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #784 Dátum: 2013. November 26. - 17:41:01 »
És mi a helyzet a készülék súlyával? A hozzászólásokból mintha az tűnne ki, hogy egy nehezebb borotva stabilabban áll meg az arcbőrön illetve nem kell annyira rányomni az arcomra mint egy ilyen műanyag készüléket.
Rányomni egyiket se kell, stabil meg a kezedtől lesz.  Én pl jobban kedvelem a könnyű borotvákat (egyik kedvencem a Merkut Bakelit, másik meg a Lord L6), számomra jobb a visszacsatolás.  Ez is egyénfüggő, ezt is ki kell próbálnod, hogy neked mi jön be.

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #785 Dátum: 2013. November 26. - 20:41:29 »
Ha csak a végeredményt és a ráfordított összeget nézzük, akkor kidobott pénz minden további borotválkozásra költött forint, ha a mostanival is tökéletesnek érzed.

Viszont ha megpróbálod játékként, netán hobbiként felfogni ezt az egészet, akkor az Isten pénzét is kevésnek fogod érezni, hogy elégedett legyél. :)

szerintem
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #786 Dátum: 2013. November 26. - 22:01:15 »
Én próbálok valamiféle arany középutat találni, de ebben erősen "akadályoz" ez a fórum, mert sok érdekességet látni ám itt.  ;)
Kicsit már elrugaszodtam a pusztán gyakorlatias szemlélettől, és húzok a hobbi irányába, de azt biztosan tudom hogy nem fogok 3-4-5 ezreket kiadni egy AS-re, vagy egy krémre/szappanra. Pamacsra.....arra majd lehet :)
(szerintem)

Nem elérhető Jack Ward

• Törzstag
  • Mr. Cobra
« Válasz #787 Dátum: 2013. November 27. - 11:32:17 »
Köszönöm a tanácsokat és az építő hozzászólásokat. :hat: Én is kezdek "megfertőződni" ezen a blogon.  :borotva: A kérdésem  a tapasztalt felhasználókhoz a következő : Mühle 89 vagy EJ 89. Tudjátok, közeledik a karácsony és jó lenne meglepni magam egy jó kis ajándékkal. Remélem, hogy ebben akartok és tudtok segíteni.  :hurra:

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #788 Dátum: 2013. November 27. - 11:39:39 »
Köszönöm a tanácsokat és az építő hozzászólásokat. :hat: Én is kezdek "megfertőződni" ezen a blogon.  :borotva: A kérdésem  a tapasztalt felhasználókhoz a következő : Mühle 89 vagy EJ 89. Tudjátok, közeledik a karácsony és jó lenne meglepni magam egy jó kis ajándékkal. Remélem, hogy ebben akartok és tudtok segíteni.  :hurra:
Az én válaszom a kérdésre: igen. ;D
 Ha az egyik megvan, a másikra már nincs akkora igény. Szép kidolgozás, mindkettő esetében. Bár ez "csak" a középkategória, de annak a teteje. Mindkettő van több változatban is (a nyelek különböznek), aszerint érdemes keresgélni és választani. Mindenképp a legszebb darabok egyike lesz a kollekcióban, akárhány részből is álljon az.
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #789 Dátum: 2013. November 27. - 15:21:33 »
Amelyik jobban tetszik! :hat:

God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Jack Ward

• Törzstag
  • Mr. Cobra
« Válasz #790 Dátum: 2013. November 27. - 19:00:44 »
No hát épp ez az. Mindkettő egyformán tetszik.  :-\

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #791 Dátum: 2013. November 27. - 20:26:36 »
A kettő között a nyélbeli külsőségeken kívül az a differencia (tehát pl. az R89 és DE89L között), hogy a Mühlének kicsit könnyebb a nyele (8 gr). Amikor nemrég megvettem Qkától az R89-et, meg is "ijedtem", hogy könnyebb lesz a 89L-nél, amit nagyon szeretek. De nagyon jó és kiegyensúlyozott - szerintem - az R89 is. Amikor megvettem a 89L-t az itthon mindenkinek nagyon tetszett. Aztán jött az R89 és az méginkább. Ha el kellene adnom az egyiket, nem tudnék dönteni szívfájdalom nélkül.  Utóbbi használatok alapján - ha tényleg muszáj lenne -, talán az R89 mellett maradnék. 
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #792 Dátum: 2013. November 28. - 09:55:00 »
Nekem a "sima" 89 és a 89L külsőre nem annyira tetszik a nyele miatt. (másnak meg lehet hogy pont az tetszik:) )
Viszont a Barley változat mutatós, kicsit gilette ballend-re hajaz a nyele.
http://www.parfumneroli.hu/parfum/bemutato/edwin_jagger_borotva/de89_barley_borotva/
http://cdn.shopify.com/s/files/1/0204/2842/products/3495479147291178482_large.jpg?v=1359882356
Súlyban ez a nyél a legnehezebb a teszt alapján:
http://badgerandblade.com/vb/showthread.php/202697-EJ-DE89BA11-Barley-Chrome?highlight=

Szóval ha választanom kellene ( kell, és fogok is :)) akkor vagy ez vagy Mühle R89.
Eddig R89 felé húzott a szívem, de ez a Barley most megfogott... :)
Használhatóságban meg biztos tuti jó mindegyik.
(szerintem)

Nem elérhető Jack Ward

• Törzstag
  • Mr. Cobra
« Válasz #793 Dátum: 2013. November 28. - 16:36:04 »
Same feeling .... :nemtom: Ez a Barley olyan szerelem első látásra. De mi lesz a Mühle R89-el? Mostanában olyan bizonytalan vagyok vagy mégsem?  :idea:?

Nem elérhető Jack Ward

• Törzstag
  • Mr. Cobra
« Válasz #794 Dátum: 2013. November 29. - 06:59:15 »
Igazad van! Megveszem mindkettőt!  :2thumbup:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici