Szerző Téma: Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek  (Megtekintve 489674 alkalommal)

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #810 Dátum: 2013. November 29. - 19:00:20 »
Szerintem 89L esetében erre gondol(t)unk:
http://www.parfumneroli.hu/parfum/bemutato/edwin_jagger_borotva/de89l_borotva/
Ennek pedig 8 grammal nehezebb a nyele, mint az R89-nek. Átmérő és hossz ua.

más források szerint 11g

Itthon mértem. A mérleg grammra pontos.
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #811 Dátum: 2013. November 29. - 20:51:44 »
Erre bizony nem tudok választ.  :nemtom:

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #812 Dátum: 2013. November 29. - 21:55:43 »
Nekem a Mühle/EJ fej nem jön be.
Szerintem a Merkur fej jobb... bár hasonlónak tűnik.
Veszel hozzá egy iKon nyelet és nincs tovább.
 ;)

A gyári miért nem jó hozzá? :nemtom:
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #813 Dátum: 2013. November 29. - 22:38:54 »
Kicsit visszakanyarodva:
Akkor a DE89L -ben az L nem azt jelenti hogy hosszabb nyelű, hanem vonalkás a mintázata...ugye?(eddig tévhitben voltam..  :jajne:)
A különbség DE89L, DE89 Barley és R89 között csupán a nyél súlyában jelentkezik... (ha az esztétikai dolgokat figyelmen kívül hagjuk persze)
(szerintem)

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #814 Dátum: 2013. November 30. - 09:34:39 »
[...]
Az olvasottak és a tapasztaltak szerint a legkellemesebb a Merkur a sorban. Majd a Mühle jön. [...]
Nálam EJ, Merkur, majd a Mühle zárja a sort. Akárhogy/akármennyit próbálom, mindig ez a végeredmény :) Ki kell próbálni, az a biztos.
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #815 Dátum: 2013. November 30. - 10:05:24 »
Nohát akkor kijelenthetjük, hogy mindegyik jó borotva, és amelyik tetszik azt kell venni. A többi meg már gyakorlás,pengepróbálgatás kérdése, nem? Lehet hogy valakinek elsőre ez vagy az durvább, de sokadikra már nem,vagy nem annyival, és megszereti, vagy pont fordítva. :) Azt meg nem is vettük számításba, hogy kinek milyen szappannal/krémmel volt durvább vagy finomabb egyikmásik borotva/penge.
Azért nehéz ebben a "szakmában" tanácsot kérni, és adni, mert minden eléggé szubjektív...kezdek erre rájönni. :)
(szerintem)

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #816 Dátum: 2013. November 30. - 10:40:08 »
Mad! A tapasztalásodat tiszteletben tartva azt kell, hogy mondjam - elég unikális (egyedi).
EJ 89-es fejet a Merkur és a Mühle elé sorolva a kevésbé harapóssági skálán még nem láttam eddig sehol.
Itt se nagyon olvastam ilyesmiről.  :nemtom: De most ez is megtörtént - Köszönöm.  :sör:

Többünk itteni megszólalására emlékezve. És több mint két tucat féle DE készülék kipróbálása után. Határozottan azt tanácsolnám - kezdésnek ne EJ 89-t vegyetek.
Erre a célra kb. annyira megfelelő, mint a fém slant készülékek vagy a Mühle R41, vagy Quka éltársunk  Feather shavette pengés Cobra SE készüléke. Végül is mindenhez hozzá lehet szokni.  :thumbup:

Annyira ez azért nem szubjektív. Olvass utána még egy kicsit a témában - lehetőleg minél több forrásból.

Attól függ, hogy milyen Feather/KAI kerül abba a Cobrába. Épp pár napja említettem PBF éltársnak, hogy a protectoros Feather penge annyira "bolondbiztos", hogy azzal simán ajánlanám a Cobrát egy kezdőnek is. Ég és föld a különbség!
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #817 Dátum: 2013. November 30. - 11:10:10 »
Mad! A tapasztalásodat tiszteletben tartva azt kell, hogy mondjam - elég unikális (egyedi).
EJ 89-es fejet a Merkur és a Mühle elé sorolva a kevésbé harapóssági skálán még nem láttam eddig sehol.
Itt se nagyon olvastam ilyesmiről.  :nemtom: De most ez is megtörtént - Köszönöm.  :sör:

[...]
Talán egy "hibás" készüléket fogtam ki ;D De tényleg minden pengével nagyon "finom" a működése, nagyobb események előtt mindig az van használatban, sérülést, irritációt sosem okozott. Viszont rendesen el szoktam néha csodálkozni, hogy másnak milyen borotva/penge milyen hatással van... Na ja, nem vagyok átlagos :crazy:
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #818 Dátum: 2013. November 30. - 11:37:46 »
Oké, van egy műanyag Wilkinson, meg egy SuperSpeed, mindegyiket enyhének érzem, ugyanakkor kicsi borostával, vagy kicsit nagyobb borostával több körben kíválóak. Ennél harapósabbat szeretnék, megfelel a célra a Mühle r89? Mert ha csak hangyányival harapósabb akkor az nem túl nagy előrelépés. Egye inkább az EJ felé terelődök...:)
Amúgy ez a harapós-nem harapós dolog úgy látom egyénfüggő, technikafüggő, szappanfüggő stb. Aki béna, az a legkíméletesebbel is össze tudja magát kaszabolni, nem?
(szerintem)

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #819 Dátum: 2013. November 30. - 11:38:13 »
 :kepet:

Emiatt nagy hülyeség lenne megvenni egyszerre a Mühlét és az EJ-t. Ha ennyi pénzed van rá, akkor inkább iKon vagy Ufo nyélen a Merkur fej.
Rakjak fel róla képet?  ;D
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #820 Dátum: 2013. November 30. - 11:48:33 »
...És több mint két tucat féle DE készülék kipróbálása után. Határozottan azt tanácsolnám - kezdésnek ne EJ 89-t vegyetek...

Életem első DE borotvája - amit megvettem és használtam - az egy EJ DE89L.  Nem mondom, hogy egy Timor nem gyengédebb, de az EJ egy nem különösebben durva/harapós/agresszív (kinek hogy tetszik). Nekem persze.
Mostmár mindhárom van és nagyon kedvelem mindegyiket. A külső pláne szubjektív, most nem rangsorolnám a saját ízlésem szerint őket. De "harapósságban" nálam ez a sorrend: R89, 89L, 34C, ami nem azt jelenti, hogy a 34C már nagyon az lenne.  De fogalmazhatnék úgy is, hogy nekem az R89-nél nem kell gyengédebb, a 34C-nél meg nem kell harapósabb.  Mégha nem is túl nagy a szegmens e tekintetben, amit átfognak.

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #821 Dátum: 2013. November 30. - 11:55:41 »
Oké, van egy műanyag Wilkinson, meg egy SuperSpeed, mindegyiket enyhének érzem, ugyanakkor kicsi borostával, vagy kicsit nagyobb borostával több körben kíválóak. Ennél harapósabbat szeretnék, megfelel a célra a Mühle r89? Mert ha csak hangyányival harapósabb akkor az nem túl nagy előrelépés. Egye inkább az EJ felé terelődök...:)
Amúgy ez a harapós-nem harapós dolog úgy látom egyénfüggő, technikafüggő, szappanfüggő stb. Aki béna, az a legkíméletesebbel is össze tudja magát kaszabolni, nem?

Az előző hozzászólások alapján tényleg nehéz javasolni, mert ahogy látod, mindenkinek más a sorrend. Nekem a 34C a harapósabb, másnak az R89.  Tényleg nem marad más hátra, mint előre ;D Vagyis kipróbálgatod szép lassan őket. Többen vagyunk így, hogy megveszegetünk borotvákat, kipróbálgatjuk, különböző pengékkel (mert az is sokat számít) és a végén a legjobbak maradnak, ami beválik adott delikvens képéhez és habitusához.  javaslom az elad topikot folyamatosan figyelemmel kísérni, mert jó áron hozzá lehet jutni más által kipróbált készülékekhez. Én így vettem a 34C-t és az R89-et is. (Qka :thanks:)

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #822 Dátum: 2013. November 30. - 14:24:52 »
Nekem a Mühle/EJ fej nem jön be.
Szerintem a Merkur fej jobb... bár hasonlónak tűnik.
Veszel hozzá egy iKon nyelet és nincs tovább.
 ;)

A gyári miért nem jó hozzá? :nemtom:
Randa.

Rakjak fel róla képet?  ;D
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #823 Dátum: 2013. November 30. - 14:56:54 »
"Nekem is az EJ89 volt a leges legelső tapasztalatom a DE használatában. És nagyon nem volt kellemes.
Wasytsur-nak is ajánlom még az EJ-be a Feather pengét. Rögtön érteni fogja, hogy miről karattyolok. ;D"

Neked nem. Pl. Featherrel nem. Nekem igen. Pl. más pengével igen. Akkor ebből most ki, mit tud leszűrni?

Értem én, csakhogy a Feather penge csupán egy a sok-sok másik jó között. Ami Featherrel durva, az sok másikkal közel sem biztos, hogy az. És valljuk be, nem mindenki komálja a Feathert. Minekutána egyedüli preferenciának sem tekinthető.  :)

Nem elérhető stacio

• Törzstag
« Válasz #824 Dátum: 2013. November 30. - 17:47:03 »
EJ 89 + Feather .A minap kissé véreztem , pedig nem mondható,hogy kezdő lennék a DE borotválkozásban. Néhány évtizede szinte csak Gillette DE van használatban, erre áll rá a kezem , de ma már teljesen sima borotválkozás volt az ominózus összeállítással.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici