Szerző Téma: Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek  (Megtekintve 489854 alkalommal)

Nem elérhető Qka

• Törzstag
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #855 Dátum: 2014. Február 12. - 08:24:32 »
http://www.parfumneroli.hu/parfum/bemutato/edwin_jagger_borotva/de89_barley_borotva/
Nehéz és alapos :)

ha már szóba került a tömeg kérdése is, akkor néhány népszerű borotva tömege (saját mérlegen mérve):

iKon sandard 103 gramm
Feather All Stainless 90 gramm
Goodfella 57 gramm
EJ DE89 Barley 76 gramm
Mühle R89 64 gramm
EJ DE89L 72 gramm
Mühle R89 Jet DLC 68 gramm
Mühle R41 67 gramm
Merkur Progress 91 gramm
Merkur Futur 121 gramm
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető Feryll

• Új tag
  • *
« Válasz #856 Dátum: 2014. Február 12. - 18:11:38 »
Köszönöm a válaszokat. Ma véletlenül rátaláltam egy kávézóra ami már érdekelt egy ideje, de pont előttem termett. Onnan hazafelé jövet pedig pont egy Victorinox-ba futottam hát benéztem DE ügyben. Voltak Lord-ok, de nem győztek meg hosszú nyelük volt és igen könnyűnek éreztem őket, így rákérdeztem nincs-e valami nehezebb... Pont egy Mühle R41 -esük volt így úgy döntöttem ha a sors így akarja hazahozom. Holnap élménybeszámoló =)
Van itthon Lord meg Wilkinson penge. Melyikkel próbáljam ? Majd Feather-t szeretnék rendelni, szimpatikusnak tűnik az elmondottak alapján.

Azt azért meg kell említsem, hogy 0.5-1 centis szakállam van így általában csak neckline alatt cheek line felett borotválkozom pengével, a többi szakállnyíró.

@Qka
A Futur izgalmasnak hangzik a 121 grammjával.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #857 Dátum: 2014. Február 12. - 18:14:10 »
Futár nem csak, hogy izgalmas, de jó is.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #858 Dátum: 2014. Február 12. - 18:42:28 »
Háát én spec előbb izgulok a légiutas kísérő nőkre mint a futárokra, de ez is ízlés kérdése... :D
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #859 Dátum: 2014. Február 12. - 19:33:47 »
Női futárok... Már pedig vannak.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #860 Dátum: 2014. Február 12. - 21:51:24 »
Ááá... A pizzások csúnyãk a bringãsok meg véknyak. ;D
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #861 Dátum: 2014. Február 12. - 21:52:29 »
Ááá... A pizzások csúnyãk a bringãsok meg véknyak. ;D

De vannak!
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető Feryll

• Új tag
  • *
« Válasz #862 Dátum: 2014. Február 13. - 12:31:06 »
Kipróbáltam az R41-est. Nem volt teljesen hibátlan a borotválkozás, de ez csak azért volt mert ennek meg kell adni a kellő időt, nem úgy mint a műanyag Wilkinsonnal amivel félálomban megborotválkozok hab nélkül 2 perc alatt. (túlzás :) )  Annak viszont nagyon örülök, hogy végre tényleg harap a borotva, olyan hangja van mint a késnek. Valószínűleg azért mert jóval szabadabban van a penge mint a Wilkinsonban.
Röviden szokni kell, de jó lesz ez. Fogásra meg szuper.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #863 Dátum: 2014. Február 13. - 12:42:48 »
Kipróbáltam az R41-est. Nem volt teljesen hibátlan a borotválkozás, de ez csak azért volt mert ennek meg kell adni a kellő időt, nem úgy mint a műanyag Wilkinsonnal amivel félálomban megborotválkozok hab nélkül 2 perc alatt. (túlzás :) )  Annak viszont nagyon örülök, hogy végre tényleg harap a borotva, olyan hangja van mint a késnek. Valószínűleg azért mert jóval szabadabban van a penge mint a Wilkinsonban.

Grat!

Ez lesz a következő beszerzésem, a sokadik DE. Majd megveszekszenek a FUTUR-al az első helyért.

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #864 Dátum: 2014. Február 13. - 13:50:11 »

Grat!

Ez lesz a következő beszerzésem, a sokadik DE. Majd megveszekszenek a FUTUR-al az első helyért.

Én sem tudom eldönteni hogy az R41 vagy a Futur e a patentebb. Tény hogy a Futur univerzálisabb.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető Feryll

• Új tag
  • *
« Válasz #865 Dátum: 2014. Február 13. - 19:38:22 »

Grat!

Azt látom más fórumokon, hogy előszeretettel cserélik le a nyelet más nehéz darabokra.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #866 Dátum: 2014. Február 13. - 19:45:57 »
ha nehéz a borotvád, kevesebb fizikai nyomás kell a borotválkozáshoz, de nem állítom, hogy a nehéz borotva a szt. Grál!

Nekem van Futurom ami 125g s van 15c-m ami nincs 30g

Mind a kettővel lehet  BBS-t elérni.

A nyélcserével talán még ráérsz, de a döntés a te kezedben van. Ahogy Uri Geller mondta:

-Tiéd a színpad!

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #867 Dátum: 2014. Február 13. - 19:59:49 »
Azt látom más fórumokon, hogy előszeretettel cserélik le a nyelet más nehéz darabokra.
Azért várj még vele. Nekem kedvenc borotváim a könnyebbek, számomra jobb a visszacsatolás.

Nem elérhető Feryll

• Új tag
  • *
« Válasz #868 Dátum: 2014. Február 13. - 20:20:33 »
Még semmi esetre sem gondolkozom nyélcserében csak megemlítettem. :) Amúgy is az első pár-tíz borotválkozás csak ismerkedés.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #869 Dátum: 2014. Február 13. - 20:32:27 »
Tekerd a Futurt hatosra és már van is egy R41ed. Jó némi kis csúsztatás van ebben, de kb ott vagy.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici