Hali!
Most jutottam el arra a pontra, hogy szeretnék megszabadulni jelenlegi mezei Gilette borotvámtól (mivel számomra használhatatlan
) és áttérni egy DE borotvára, vagy a borotvakésre.
Ezzel kapcsolatban szeretnék "néhány" kérdést feltenni, mivel sajnos senkit nem ismerek a környékemen, aki ilyesmit használna.
Na szóval...
DE borotvát, vagy borotvakést érdemes-e vennem?
Ha a borotvakés éri meg jobban, lehet kapni 20-30ezer között (lehetőleg 20-hoz közelebb) jófélét, vagy a használhatóbb darabok drágábban indulnak? Használtat érdemes venni, vagy kerülendő?
Ha a DE borotva a megfelelőbb, milyet ajánlanátok? Nézegettem a Merkur 34c-t, de nem találtam semmilyen magyar boltot, ahol árulnák. Esetleg tudnátok ajánlani egy "agresszívabb" darabot? (Jobb szót sajnos nem találtam rá, idegen nyelvű oldalakon is így fogalmaztak.)
A borotvahab használata elengedhetetlen, vagy a sima szappanhab is megfelel ezekhez a pengékhez?
Esetleg tudnátok ajánlani magyar boltot, ahol érdemes szétnéznem? (Sajnos nem találtam sokat Google barátom segítségével.
)
Még annyit írnék magamról (hátha befolyásoló jellegű), hogy aránylag erős arcszőrzetem van (legalábbis szerintem), viszont helyenként hiányos, ritkás. Úgy is mondhatnám, hogy nem a legsűrűbb, de ami szőrszál van, az erősnek tűnik. Valamint időnként előfordul nálam, hogy "elfelejtek" megborotválkozni kb. másfél hétig, arra meg kérdéses, hogy egy DE penge elég erős-e. Mondjuk rendes borotvával biztos gyakrabban borotválkoznék, erre a ritka borotválkozásra az is nagyban rájátszott, hogy
rühelltem az eddigi borotvámat. Továbbá eddig nem az arcbőröm kíméléséről voltam híres, így remélhetőleg nem érzékeny.
Előre is köszi a segítséget!
(Több kérdést terveztem feltenni, de miközben írtam, kimentek a fejemből...
Le kéne töltenem egy kevés memóriát.
)