cotag- nincs félreértés, kezdem érteni, hogy mit neveznek glicerin szappannak ( a mai világban hibásan)
Többféle szappan létezik, gyártási eljárás, és gyártási fázis tekintetében.
Röviden: vannak színszappanok, félszínszappanok, enyvszappanok. Ez utobbi kettőből nem sózzák ki teljesen a glicerint, receptúra szerint ennek ellenére megszilárdulhatnak, mivel a kristályosodás így is lezajlik. A glicerin azonban megakadályozza a teljes és rendes kikristályosodást, ezért is lehet pl. áttetsző. ( és innen az elnevezés). Ez így még ráadásul hagyhat maga után szabad gyököket, szennyt, tehát így nem jó minőségű szappan. És itt ne tévedjünk el, mert amit mi 'glicerinszappannak' hívunk, az a mai világban színszappan + egy halom szintetikus detergens, tehát nem is a klasszikus értelemben vett 'glicerinszappan'. Innen a "félreértés".
A "milled" szappanok ( egyébként a kereskedelmi forgalomban kapható pipere szappanok mindegyike ) pedig azt jelenti, hogy miután kikristályosodott a szappan, ami még nem a végleges formája, elkezdik megőrölni, kvázi szappan port csinálnak belőle, utána illatosítják, adalékolják, majd ezt az egészet hengerek közt addig sajtolják, míg újra összeáll és présgépbe nyomva alakítják a végső formára. Tehát nagyüzemi körülmények közt sokkal finomabb kristály szerkezetet tudnak létrehozni, sokkal gyorsabban, ettől a szappan is kifinomultabb lesz. A "triple milled" pedig gondolom, azt jelenti, hogy ezt a hengerek közti sajtolást háromszor játszák el... ez is valamilyen szinten reklámfogás úgy érzem, lehet, hogy a baba szappant 14-szer hengerelik ( vagy pl. kicsit más eljárással) ez már a modern szappangyártás rejtelmei és üzleti titkai. Szerintem nincs sok jelentősége, úgyis azt a szappant fogod megvenni, amelyiket gyakorlatilag "eléd rakják"... a borotvaszappan az természetesen más tészta, ott tudatosabb vagy, de hozzá teszem az más recept!