Illatismertetők ismét!

Montale, a híres keleties illatok alkotója, tőlük:
Black Aoud: az "alap" agarfa mellett jócskán van benne rózsa. Intenzív és tartós, szerintem kellemes, de a töménysége egyesek számára taszító lehet. Édesanyámtól megkaptam, hogy "mint a legények a búcsúba'", az ő számára a rózsaillat nem társult kellemes emlékekhez

Egyesek szerint még akár női illatnak is elmegy.
Dark Aoud: agarfa + szantál, semmi több. Fanyar, férfias. Sajnos jóval kevésbé tartós, mint a másik.
Wood and Spices: az agarfa itt háttérbe szorul, inkább édeskés az egész. Nem rossz, de hanyatt sem estem tőle.
Blue Amber: ebben is csak a háttér agarfás, az előtér édeskés, de elég érdekes módon. Kifejezetten bejövős, inkább téli, de akár nyárra is el tudom képzelni.
Black Musk: ahogy a nevében is benne van, pézsmás, a Dark Aoudhoz hasonlóan ez is elég sallangmentes, ám sajnos egyúttal rövid életű is.
Greyland: az elején egy kicsit Unicum-szerű (!), aztán megszelídül, és egy nagyon férfias, földes, nem intenzív, de tartós illat lesz. Hasonló, de szerintem jobb, mint a Trumper Eucris, abban van egy komponens, ami zavar, ebben viszont szerencsére nincs.
Clinique Happy for Men: ebbe még csak beleszagoltam. Kommerszebb, valószínűleg többeken éreztem már korábban. Nagyon szimpatikus, de a fragrantica.com-on kifejezetten rövid életűnek tartják.
Calvin Klein ck one: nagyon hasonlít az általam korábban már próbált Floris Cefiro-ra: a calvin klein be-ből megismert szappanosság + citrusosság. Kifejezetten nyári illat, tartósságáról nem írnak jókat.