Szerző Téma: Lord  (Megtekintve 308684 alkalommal)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
Re:Lord
« Válasz #525 Dátum: 2013. Augusztus 16. - 19:34:09 »
Igen félreértettelek, de mindegy is, mert a mennyiségre céloztam... Olvas..., lemegy, és vásárol... Lehet, már nem maradt 500 Ft-ja... ;D

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #526 Dátum: 2013. Augusztus 16. - 20:05:37 »
Igen, jogszabály szerint tilos a dömpingáron (beszerzési ár alatt) történő értékesítés.
Ez melyik jogszabály, beidézed?  én úgy tudtam hogy a a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékekre van csak ilyen.

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #527 Dátum: 2013. Augusztus 16. - 20:49:30 »
Ha van jogász a csapatban gyorsan megy... Amúgy biztos, hogy így van... A GVH egyfolytában el van látva munkával, egy-egy ilyen feljelentésre azonnal lecsap, legyen az mezőgazdasági, vagy akármilyen termék kör vagy akármilyen tisztességtelen versenyt feltételező helyzet. A mezőgazdasági/élelmiszeripari szektor szerintem csak azért kiemelt, mert nehezebb átláthatóan meghatározni az önköltségi árakat, ugyebár ami itthon terem, tenyész, nincs egyöntetűen dokumentálva a bekerülési értéke, sőt rengeteg mindentől függ, úgyhogy sok minden eltérhet a normáktól.  Egy sima import, a számlák alapján azonnal átlátható, ha eltér a normától, büntetővámot kaphat. Ahogy Tranzit is írta az Auchanos 80%-os leárazás, ugyan tisztességtelen (sőt teljesen értelmetlen) üzleti fogás, de a mennyiség miatt valószínűleg simán akármire hivatkozva simán kidumálható.       

Nem elérhető nevemsenki

• Törzstag
« Válasz #528 Dátum: 2013. Augusztus 17. - 08:49:27 »
a B&B-n olvastam a ri mei borotvarol. tulajdonkeppen nem nagyon erdekelte , mivel gillette tipusu , de az egyik pali megvette es ratette a nyelet a 625 smartra. szerinte az amugy is nagyon jo lord meg jobb lett attol. rendeltem is egyet. majd elmeselem.
szarvam sunjam - minden ures

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #529 Dátum: 2013. Augusztus 21. - 16:12:56 »
A dömpingár alkalmazása a versenykorlátozó magatartás általános tilalmának megsértése a versenytörvény alkalmazásában (nincs taxatív felsorolás, hogy mi a versenykorlátozó magatartás, de az irodalom hosszan sorolja). De konyhanyelven fogalmazva ehhez az kell, hogy érezhető hatást váltson ki a piacon. Merem venni a bátorságot, hogy ez utóbbi itt nem adott.
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #530 Dátum: 2013. Augusztus 21. - 17:36:13 »
 :thanks: Érzékelhető hatást?  :fejtor: Ezt talán Penge meg tudná mondani, hogy a 100 Ft-os ár megtalálása óta mennyivel csökkentek a Lord s625 eladásai, előző év azonos időszakához képest.  :fetreng:
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
« Válasz #531 Dátum: 2013. Augusztus 21. - 19:39:35 »
Ez nem dömping ár alá tartozó ügy, hanem a beker ár alatt történő értékesítés ügye. Ezt is tiltja a törvény! Sőt abban is biztos vagyok, hogy nem csak a mezőgazdasági termékekre vonatkozik, hanem mindenre. Ami kérdéses, h a versenyhivatal ilyenkor piaci fölénnyel való visszaélés miatt, 50M-ra büntizne, vagy egyszerű szabálysértés miatt 200e-re. Mondjuk készletkisöprésre, vagy vmilyen jól alátámasztott leértékelésre hivatkozva az utóbbi, bár most értelmetlen húzásnak tűnik... olyan szerződéseket kötnek, pl. visszaküldheti az árut a beszállítóknak...stb szoval értelmetlen.. és közben szabályt is sértett, kb, mint amikor átléped kocsival a záróvonalat... Az meg ugyebár megúszható az esetek 99%-ban, ezért is csinálják.. Mivel az ügynek nincs jelentősége( pont annyit árt, mint használ), minket nem nagyon izgat... de mondjuk egy pepsi cocacola versenyben ezt nem tehetné, hogy hirtelen gondolattol vezérelve egyszer a pepsit 80%-al olcsóbban adná, annak lenne következménye, mégpedig kb. 50M Ft értékű.

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #532 Dátum: 2013. Augusztus 26. - 21:42:52 »
Olvasgatom ezt a fórumot (is), de lenne egy kérdésem olyanhoz, aki mindkettőt használta már és tud véleményt alkotni tapasztalatból: L5 vagy L6?
Gondoltam veszek egy olcsó borotvát, amit kevésbé féltenék (utazós darabnak), de nem tudom eldönteni, hogy melyik legyen az.
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető cbandi

• Törzstag
« Válasz #533 Dátum: 2013. Augusztus 26. - 22:00:42 »
Olvasgatom ezt a fórumot (is), de lenne egy kérdésem olyanhoz, aki mindkettőt használta már és tud véleményt alkotni tapasztalatból: L5 vagy L6?
Gondoltam veszek egy olcsó borotvát, amit kevésbé féltenék (utazós darabnak), de nem tudom eldönteni, hogy melyik legyen az.

Én az L6-ot szeretem jobban, kicsit nehezebb és nekem jobban tetszik a 89-es fejforma.
A nyele ugyanaz mint az L5-nek, csak a feje miatt hosszabb néhány mm-rel.
Borotválkozási élményem szerint az L6 kicsit alaposabb, de mindkettő kíméletes (featherrel sem nagyon kaszaból össze).
Mindkettő jó választás.  :2thumbup:

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #534 Dátum: 2013. Augusztus 26. - 22:28:55 »
Az (egyik) örök kérdés. A jó válasz, amíg nem próbáltad mindkettőt: L5_ÉS_L6! :)
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #535 Dátum: 2013. Augusztus 26. - 22:34:24 »

Az (egyik) örök kérdés. A jó válasz, amíg nem próbáltad mindkettőt: L5_ÉS_L6! :)

Na, akkor legyen egy szavazata az L5-nek is. Nekem az a fej jobban bejon.
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető cbandi

• Törzstag
« Válasz #536 Dátum: 2013. Augusztus 26. - 22:36:18 »

Na, akkor legyen egy szavazata az L5-nek is. Nekem az a fej jobban bejon.

:2thumbup:

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
« Válasz #537 Dátum: 2013. Augusztus 26. - 23:01:20 »
én csak az L5-öt ismerem, ritkán borotválkozom DE-vel, de sosem csalódom benne  :2thumbup:
... a nyúlon túl?

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #538 Dátum: 2013. Augusztus 26. - 23:22:24 »
L6
 :+1:
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #539 Dátum: 2013. Augusztus 26. - 23:48:18 »
Úgy tűnik a döntetlenhez áll a legközelebb az eredmény. Hát akkor nincs más hátra, mint előre....L5 és L6. Még szerencse, hogy olcsók. 
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici