Túl vagyok a negyedik borotválkozásomon a Lord L6-os készülékkel, melyben a hozzá kapott Platinum pengét használtam. A tapasztalataim kedvezőek, bár elképzelhető, hogy ehhez hozzájárul az is, hogy eddig mást nem használtam. (Kivéve ugyanezt a készüléket egy Astra zöld pengével, ma reggel.)
Legelső alkalommal eléggé féltem a művelettől. Két lépésben szabadultam meg a kb. háromnapos borostámtól (ami esetemben inkább hosszt, mint sűrűséget és erősséget jelent). Néhány apró pontvérzéssel és utána egy kevés irritációval megúsztam a dolgot, de ez utóbbit az első használat számlájára írtam. Viszonylag könnyen ment a dolog, nem kellett nagyon óvatoskodnom vagy ilyesmi.
Második alkalommal ugyanilyen könnyen ment a dolog, ám balszerencsémre az orrom alatt sikerült elvágnom valami nem odaillő dolgot a bőrömön (talán pattanás lehetett vagy ilyesmi), ami aztán olyan durván vérzett, hogy az arcomon lévő hab leginkább málnahabra emlékeztetett utána, és egy kicsit elvette a kedvem a további pepecseléstől.
Harmadjára a két menetet háromra bővítettem, hátha tökéletesebb eredményt kapok, de ez hiba volt: a nyakamat a harmadik menet eléggé igénybe vette, úgyhogy aznap volt némi bőrpír meg viszketés, amit nem ellensúlyozott a kicsivel alaposabb borotválkozás érzése.
Negyedszer aztán visszatértem a két menethez, és noha nem lett babapopsi simaságú az arcom, azért elég jó eredményt kaptam, szinte teljesen irritációmentesen. A vége felé azonban már azt éreztem, hogy a penge nem muzsikál megfelelően, úgyhogy kénytelen voltam megszabadulni tőle.
Néhány gondolat a készülékről, végezetül. Azt leszámítva, hogy egy picit rövidnek érzem a nyelét (mint említettem, nincs összehasonlítási alapom) nekem nagyon tetszik az L6-os. Bár az olcsó kategóriába tartozik, a teljes fém kialakításnak köszönhetően mégis sugároz egy kis exkluzivitást magából, össze sem lehet hasonlítani a hiper-szuper műanyag csodákkal. Nem mondom, hogy sosem veszek másikat (a késekkel kapcsolatban már megtanultam, hogy az élet nem ennyire egyszerű), de biztosan nem azért teszem majd ezt, mert ez funkcionalitásában nem elégíti ki az igényeimet.
(Végezetül köszönet Ednek, akitől a borotvát kaptam.
)