Én csak azt nem értem hogy ha valaki külföldről rendel, eleve rászánja a postaköltséget + várakozást, akkor miért pont a kifejezett low-end szappanok után indul el szegényebb országokból. Van legalább 100 olyan szappan+krém, amit sokan jónak tartanak, minőségi anyagokból, ezekhez se elég egy élet, akkor miért jó rendelni filléres szappant az ottani árához képest 5x annyi postaköltségért?
Az más amikor az ember helyben belebotlik és megveszi az Arkot párszáz forintért és örül neki hogy tök olcsó volt, de a netes rendelés nem fér a fejembe. Bocs, elfogadom hogy mindenki mást értékel, csak egyszerűen nem értem ebben mi a buli.
Természetesen nagyobb rendelés részeként érdemes az ilyet csak eljátszani, magában 1 rúd szappant én se rendelnék. Viszont azok közé tartozom, akik szerint alapvetően a low-end - high-end-nek nevezett cuccok között általában nincs olyan falhozcsapós különbség, akkora legalábbis, ami az árkülönbséget indokolná, pláne nincs. Nálam 1-1 termék (krém vagy szappan) kipróbálásánál tehát sokadrangú szempont, hogy high/low end. A lényeg a működés, és ebből nálam kb. 3 kategória van:
- kiváló működés, valami "plussz" van benne - stabil hab, érezhető ápoló hatás, borotva optimális siklatása-fékezése
- tisztességes működés, "plussz" nincs benne - stabil hab, borotva elfogadható siklatása-fékezése
- rossz működés: valami olyan fatális hiba van a cuccban, mely a borotválkozás élményét jelentősen rontja, vagy akár már puszta funkciójában is akadályozza (irritál, instabil hab, nem tetsző illat, szárít, túlságosan zsírosít stb.)
Tapasztalatom szerint meglehetősen laza a korreláció a termék high/low end volta, és a fenti kategóriákban történő elhelyezkedése között...
Vagy anyagiakra lefordítva: "érzésre" nálam nem jelent akkora különbséget, hogy mondjuk 4-5 dollárért, vagy 10-15 dollárért veszek egy kb. ugyanannyi borotválkozásra elég, és az 1. vagy 2. kategóriába tartozó cuccot. Annál nagyobb azonban a csalódás, ha 10-15 dollárért kell csalódnom.
(szerencsére a fórum, és a talik segítségével az ilyeneket könnyű elkerülni).
Lassan véget fog érni amúgy a próbálgatós időszakom (bár ezen a fórumon ilyet kijelenteni...
), terveim szerint lehorgonyzok majd egy nagyon-low-end, de jó, és egy drágább, de kiváló cuccnál.