Szerző Téma: Kávézó  (Megtekintve 1470269 alkalommal)

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
Re:Kávézó
« Válasz #5265 Dátum: 2013. Január 13. - 16:21:14 »
 Jó! :D
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #5266 Dátum: 2013. Január 13. - 17:44:23 »
Szerintem MX-5-ös lehetet  ;)
Igazad van...hülyeséget írtam! MX-5 volt...  ;)
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
« Válasz #5267 Dátum: 2013. Január 14. - 18:28:44 »
megosztanám a frissen lezárult tapasztalatomat a Hari Minimill-emmel kapcsolatban.

Karácsony előtt indultunk vidékre az ünnepekre és indulás előtt még akartam egy kávét abszolválni, így rutinból nekiestem kávét darálni. Egy idő után valamiért úgy álltak össze a kávészemek, hogy elkezdett igencsak nehezen működni a tekergetés.
Node: Tarzan lenni erős  :crazy:
eredmény: Tarzan erősebb volt mint szegény mini mill. a hajtőkar egyszercsak elfordult a belső őrlőkő viszont nem követte. Szétszedés és szemrevételezés után szomorúan konstatáltam, hogy a belső kerámia őrlő belsejében ülő műanyag betét (a kerámia és az acél tengely között) belső feléből a tengely kiharapott annyit, hogy már el tudott fordulni benne.
Mivel szaladtunk, ennyiben maradt a dolog.
Két ünnep között jutottam hozzá, hogy volt időm kicsit körülnézni: mi ilyenkor a teendő?
Guglis találatok alapján kiderült, hogy nem vagyok egyedül a problémával, és fórumokon olyasmivel riogattak, hogy alkatrészt a mini mill-hez nem lehet kapni.  :(
További guglizás folyamán viszont találtam olyan bejegyzést, miszerint a Hario ügyfélszolgálata gyors és segítőkész. Nosza, írtam nekik.
Hamarosan jött a válasz, hogy persze, küldenek szívesen, 200 Yen a cucc. Átváltottam és örültem.  :)
Aztán biztos ami biztos alapon megkérdeztem, hogy ha kérnék kettőt (mert nem árt egy tartalék), akkor mennyi lenne a shipping?
No másnap (Dec 27) jött a válasz, hogy 150 Yen a posta, viszont ők most elmennek szünidőre és csak Január 7-én lesznek legközelebb. Öröm és üröm.
Node ma megjött a múlt hétfőn végre megrendelt két példány, úgyhogy bódottá  :borz1:

Tanulság: jobb ha nem agresszív az ember szegény minimillel, de ha baj van, a gyártó korrektül segít  ;D
... a nyúlon túl?

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #5268 Dátum: 2013. Január 14. - 20:35:01 »
Köszi a tapasztalat megosztását!  :sör:
Azt hiszem vagyunk egy páran, akik Hario-t használunk, úgyhogy jól jöhet még az információ.
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #5269 Dátum: 2013. Január 14. - 22:35:23 »

Amikor Chuck Norris rty 42 Gyuri megforgatja a minimill hajtókarját, nem egyszerűen a belső őrlőkövet forgatja meg, hanem az egész világegyetemet......

reofil
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető rty42

• Adminisztrátor
  • Törzstag
« Válasz #5270 Dátum: 2013. Január 14. - 23:47:24 »
hát bizony ha kezembe veszem a Hario-t, Chuck Norris aggódva becsukja a spalettát  :fetreng:

amúgy a cseredarabok nem teljesen ugyanolyanok mint az eredeti. Az eredeti fekete, az újak szürkék (pont mint a kerámia), illetve (ezt lehet, hogy csak bebeszélem magamnak) az új mintha erősebb/merevebb lenne... talán pont a magamfajta erőművészek kedvéért  :crazy:
... a nyúlon túl?

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #5271 Dátum: 2013. Január 15. - 15:37:19 »
Tippet kérnék és offolnék nagy ívben. Szappanról lenne szó. Mivel csak szappannal szeretek fürödni nem használok tusfürdőket amit csak illatosításra jó másra nem meg elég retkes tudok lenni ezért kő a tisztítóhatás nálam.  ;D
Lehet bogaras vagyok de valahogy mindig szúrja a szemem, hogy a sok kis megmaradt szappandarabkákat kidobom. nem e lehetne valahogy tömböt csinálni ezekből valami tuti módszerrel.
Anno még láttam valahol olyat, hogy összegyűjti az ember a kis darabkákat beleteszi valami tégelyszerűbe ami ha megtelik lehetett benne valahogy préselni szappanytot.
Tippjijje valakinek?

Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #5272 Dátum: 2013. Január 15. - 15:52:20 »
Betyárka- kb. ugyanaz lenne a trükk, mint a borotvaszappanoknál. Le kell reszelni, porítani, kicsit benedvesíteni és tömbösíteni. Azonban ha rám hallgatsz jobb, ha kidobod őket, mivel a legtöbb hasznos cucc a végére már kiázik, kipárolog belőle, a repedések mentén tele megy kosszal, bacival stb. Szóval, ha egy szappan a végét járja, nem kell sajnálni és menjen nyugodtan a lefolyóba vagy a kukába. A végét járja nálam kb 1,5 cm * 1cm * 3mm, amit már nagyon kényelmetlen használni.

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #5273 Dátum: 2013. Január 15. - 16:07:23 »
Jó, hogy van egy ilyen szakember mint Pengebá. Tényleg igazad lehet mert mindig furcsának találtam, hogy mire a végére érek a szappannak elég gyenge teljesítményt nyújt minden szinten. Ezt én mindig a felület csökkenésnek tudtam be.
 :borz2:
Hát ahogy mondják a szakembert nem a kutya sza......ja. :sör:
Köszi a tippot, megfogadom. ;)
Mondjuk azt elképzeltem, hogyan fürdöl meg egy 1.5 cm*1 cm darabbal.  :o Nálam már jóval nagyobb méret off. :borz2:
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető Zsolbe

• Törzstag
« Válasz #5274 Dátum: 2013. Január 15. - 16:26:27 »
És ha a kis darabkát ráragasztod a friss szappan tetejére? Nálam 3-4 használat alatt beleszervül a régi maradék a friss szappanba. (Bár elismerem, nem működik minden szappannal...)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #5275 Dátum: 2013. Január 15. - 17:58:34 »
a sok kis megmaradt szappandarabkákat kidobom. nem e lehetne valahogy tömböt csinálni ezekből
A régi szappan pici darabját az utolsó használat után rányomod (alaposan) az egy kicsit megvizezett (mondjuk azt is használod 1x) újra, ha megszáradt akkor onnantól 1 szappanként tudod használni, amíg ez is el nem fogy, akkor meg ugyanígy.

Azt hittem ez közismert technológia ;D

Nem elérhető Zsolbe

• Törzstag
« Válasz #5276 Dátum: 2013. Január 15. - 18:09:31 »
Azt hittem ez közismert technológia ;D
Ezek szerint nem mindenkinek ...   ;D

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #5277 Dátum: 2013. Január 15. - 18:14:31 »
ezzel az ikresített szappanyokkal az a gond hogy úgy is szét esnek. :evil:
Csak azért dobtam be a témát hátha tud valaki specialitéé tippet. ;D
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #5278 Dátum: 2013. Január 15. - 18:19:17 »
Dehogy esnek, kellően nedvesen, használat után kell őket összenyomorgatni jó erősen.  SZVSZ ne akard bonyolítani, nem kell préselőtégely vagy egyéb célszerszám, hótegyszerű dologról van szó.

Nem elérhető Ser Renly

• Törzstag
« Válasz #5279 Dátum: 2013. Január 15. - 18:21:24 »
ezzel az ikresített szappanyokkal az a gond hogy úgy is szét esnek. :evil:
Csak azért dobtam be a témát hátha tud valaki specialitéé tippet. ;D

Nem esik az szét, egybegyógyul, ha alaposan összepréseled és utána hagyod pihenni következő használatig (másnapig?). Én imádom ezt a technikát, mindig várom, hogy mikor fogy el a szappan, hogy aztán egyesíthessem a következő pakkal ;D.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici