Szerző Téma: Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok  (Megtekintve 461065 alkalommal)

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
Re:Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #1500 Dátum: 2014. Június 21. - 11:33:21 »
Egy apró dolog nem volt itt még kitárgyalva: Írtad, hogy a hangfalkábel egy részen a 220-as kábelhez közel lesz vezetve. Na ott lehetnek érdekes dolgok. Felveheti a 220V 50Hz-es jelét, és susoghat, búghat. Jó lenne ha minimum 30 cm-re tudnád vezetni, és ráadásul "AP" csőben (rendes neve acél-páncél, annyi a lényege, hogy árnyékoló fém cső). Bent a színházban van 3-4 olyan hely, ahol ha csak kirakják a hangosítók a passzív hangfalukat már benne is van a susogás. Ha már audiofilkedünk, akkor ezt is vegyük bele...  :naughty:
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #1501 Dátum: 2014. Június 21. - 11:53:11 »
Kicsit más irány: Linux Mint.
Korábban volt téma a distro upgrade, jelentem ezzel a leirassal egy ora alatt megoldva.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #1502 Dátum: 2014. Június 21. - 12:21:51 »
Kicsit más irány: Linux Mint.
Korábban volt téma a distro upgrade, jelentem ezzel a leirassal egy ora alatt megoldva.
És amúgy sima volt? Vagy van ami nem megy, kézzel állítgatni kellett, ilyesmik?

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #1503 Dátum: 2014. Június 21. - 12:36:19 »
Eddig semmi gond nincs.
Minden maradt a regiben.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #1504 Dátum: 2014. Június 21. - 13:36:20 »

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #1505 Dátum: 2014. Június 21. - 13:44:27 »
Egy apró dolog nem volt itt még kitárgyalva: Írtad, hogy a hangfalkábel egy részen a 220-as kábelhez közel lesz vezetve. Na ott lehetnek érdekes dolgok. Felveheti a 220V 50Hz-es jelét, és susoghat, búghat. Jó lenne ha minimum 30 cm-re tudnád vezetni, és ráadásul "AP" csőben (rendes neve acél-páncél, annyi a lényege, hogy árnyékoló fém cső). Bent a színházban van 3-4 olyan hely, ahol ha csak kirakják a hangosítók a passzív hangfalukat már benne is van a susogás. Ha már audiofilkedünk, akkor ezt is vegyük bele...  :naughty:
Még nem tudom pontosan, hol vezették, még csak tervezgetek. Köszi a tanácsot, figyelembe veszem. :thumbup:

Nem elérhető Világosító

• Törzstag
« Válasz #1506 Dátum: 2014. Június 21. - 15:06:35 »
Még nem tudom pontosan, hol vezették, még csak tervezgetek. Köszi a tanácsot, figyelembe veszem. :thumbup:

Ha keresztezed, akkor azt meg derékszögben tedd!
Lássuk Magyarországot reálisan: jó borok, szép nők, gyenge forint, Erős Pista...

Nem elérhető Lord Ickenham

• Törzstag
« Válasz #1507 Dátum: 2014. Június 21. - 15:33:50 »
Ahogy olvasom, a házat kellett volna a berendezéshez tervezni, nem így utólag berakni a házimozit. Az a lényeg, hogy a hifisek nem fogják látni, hallani a végeredményt.
 :crazy:

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #1508 Dátum: 2014. Június 21. - 16:13:44 »
Linux: Föltettem az Xubuntu-t. Első benyomások: Hogy a tökömbe kell erre programot telepíteni? A szoftverközpont egy rakat fos, minden használhatatlan vackot fölkínál, kivéve a már meglévő programok frissítését és használható programok letöltését. Google Chrome-ot alig találtam. Még szerencse, hogy abban van szinkron, a feladat fele meg is oldódott.

MP3 lejátszás: Rémálom. (Gyári beépített lejátszó)

DVD lejátszás: Rémálom. Tudom, hibáztam, amikor eredeti lemezt tettem bele, de a beépített lejátszó semmitmondó hibaüzenettel betlizett, valamelyik letölthető alkalmazás szerencsére megmondta, hogy valami lib hiányzik, rövid guglizás megoldotta.

God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #1509 Dátum: 2014. Június 21. - 17:06:50 »
Nem kell a beépített dolgokra alapozni mert valahogy karcsú kell maradjon a rendszer nem -e.
Alapból zenelejátszás clementine, videó ra vlc stb.
Én pont az elementary ról tértem át xubuntu ra jelenleg ez van belakva, semmi bajom.

Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető herpa

• Törzstag
« Válasz #1510 Dátum: 2014. Június 21. - 19:39:48 »
Linux: Föltettem az Xubuntu-t. Első benyomások: Hogy a tökömbe kell erre programot telepíteni? A szoftverközpont egy rakat fos, minden használhatatlan vackot fölkínál, kivéve a már meglévő programok frissítését és használható programok letöltését. Google Chrome-ot alig találtam. Még szerencse, hogy abban van szinkron, a feladat fele meg is oldódott.

MP3 lejátszás: Rémálom. (Gyári beépített lejátszó)

DVD lejátszás: Rémálom. Tudom, hibáztam, amikor eredeti lemezt tettem bele, de a beépített lejátszó semmitmondó hibaüzenettel betlizett, valamelyik letölthető alkalmazás szerencsére megmondta, hogy valami lib hiányzik, rövid guglizás megoldotta.
./configure
make
make install
Szinte mindig működik.  :crazy:

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #1511 Dátum: 2014. Június 21. - 20:30:55 »
./configure
make
make install
Szinte mindig működik.  :crazy:
...hát, azért egy mezei user határain, kicsit túlmutat a csomag forgatás, ráadásul ez a három parancs nem mindig működik (persze egyszerűbb, mint kernelt forgatni  :crazy:)...
Ha apt-get a csomagkezelő, akkor egyszerűbb egy apt-get install parancs (root joggal!) terminálban, azután az már teszi a dolgát a felhasználó beavatkozása nélkül.  ;)
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #1512 Dátum: 2014. Június 21. - 22:22:58 »

Ha keresztezed, akkor azt meg derékszögben tedd!
Oksec.

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #1513 Dátum: 2014. Június 21. - 22:24:18 »
Ahogy olvasom, a házat kellett volna a berendezéshez tervezni, nem így utólag berakni a házimozit. Az a lényeg, hogy a hifisek nem fogják látni, hallani a végeredményt.
 :crazy:
Komoly cuccnál ez tényleg így van, gondolom. :) Nekem jó lesz így gányolva is. :fetreng:

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #1514 Dátum: 2014. Június 21. - 22:54:24 »

Ne haragudj fehege, de ez orbitális ostobaság! Amiről írsz, az már megint a skin-hatás, ami a frekvencia növekedésével jelentkezik, valahol a MHz-es tartományban, tehát egyrészt épp ellenkezőleg, mint amit leírtál, másrészt a mi esetünkben nem is jön szóba, mert vagy 2-3 nagyságrenddel lejjebb vagyunk.

A 2,5mm2 tök felesleges ehhez a pár tíz watthoz.

A vezetékek pedig semmiképpen nem "speckó ötvözetek", ellenkezőleg, a minél tisztább anyag a cél (evidens amúgy, az ötvözetek anyagszerkezeti inhomogenitása csökkenti a vezetőképességet, a misztikus elméletek pedig arról szoktak szólni, hogy ezek fémrács-hibák valahogy torzítják a jelet).

Mélynyomó:
Minél alacsonyabb az átviteli frekvencia, annál nagyobb palást felületû kábel az elõnyös. (Kábel keresztmetszet növelésével ez is nõ.)
A jelátvitel jelentôs része a kábel külsõ felszínéhez közel történik. Kb. ez a válasz Kezdõmókus felvetésére.
Továbbá az elektron áramlás ezen fizikai tulajdonságai miatt nem elõnyösebb egy nagyobb keresztmetszetû kábelt kisebb lyukba dughatóra forrasztani. Kéne inkább a nagyobb csati felületet adó csavaros aljzat.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici