Szerző Téma: Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok  (Megtekintve 463374 alkalommal)

Nem elérhető snake

• Törzstag
Re:Kockológia - számítógépes, telefonos okosságok
« Válasz #2100 Dátum: 2015. Március 01. - 14:03:23 »
Bocs, ha már volt, illetve ha ez eddig is nyilvánvaló volt, de újszülöttnek ugye...most olvastam végig a cikket és az összegzése megtetszett:

"Mielőtt úgy döntenél, hogy Linuxra váltasz, tedd fel magadnak a kérdést: „Miért is akarok váltani?”
Ha a válasz ez: „olyan operációs rendszert akarok, ahol minden hatalom a felhasználó kezében van, és feltételezi róla, hogy tud azzal élni”: akkor váltsál Linuxra. Jelentős mennyiségű időt és energiát kell majd rá fordítanod mielőtt azt tenné majd amit akarsz, hogy tegyen, de a későbbiekben a jutalmad egy olyan számítógép lesz, amely pontosan azt teszi, amit kívánsz tőle, hogy tegyen.

DE...
Ha a válaszod ez: „szeretnék egy problémamentes Windowst”: akkor tegyél fel egy Windows XP SP2-t; állítsd be jól a tűzfalat; telepítsél fel egy jó víruskeresőt; soha ne használd az IE-t a weben; rendszeresen frissíts; indítsd újra a gépet minden szoftver feltelepítése után; és olvass el minden fellelhető információt a megfelelő biztonsági eljárásokról. Magam is használtam Windowst 3.1-től 95, 98, NT és XP-ig, és soha nem volt vírusos a gépem, soha nem volt spyware-em, és soha nem törték fel a gépemet. A Windows lehet biztonságos és stabil operációs rendszer, de ez attól függ, hogy te mindent megteszel-e ezért.

Ha a válaszod ez: „szeretnék egy problémamentes Windows helyettesítőt”: akkor vegyél egy Apple Mac-et. Csodálatos dolgokat hallottam az OS X Tiger kiadásáról, és valóban csodálatos hardvereik vannak. Ez neked egy új számítógép árába fog kerülni, de azt fogja nyújtani, amit kívántál.

A fenti esetek egyikében se váltsál Linuxra. Ki fogsz ábrándulni, mind a szoftverből, mind a közösségből. A Linux nem Windows."
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #2101 Dátum: 2015. Március 01. - 14:12:41 »
Én elég régi idézetnek tűnik.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #2102 Dátum: 2015. Március 01. - 14:29:41 »
Mivel a Dellnél, mint említettem is, nem látok a meghajtóknál Linuxos utalást, így azt kell feltételezzem, hogy a Linux bármelyik verziója kell, hogy tartalmazza már telepítéskor a megfelelőt, amivel működni képes. Viszont hogy ez nem így van, azt néhány fórum bizonyítja, amiben leírják, hogy a Dell 6410-es gépénél szoktak hálózati és wifi gondok lenni Linux esetében. Pl valaki azt írta, hogy neki Mint-el megy, de Fedorával nem. Valaki Ubuntunál írta, hogy nem ment vele.
Nagyjából a kernel verziójától függ, hogy mi van benne. Lehet, hogy vki felrakott rá egy Ubuntut 2009-ben, és akkor nem ment, aztán valaki 2010-ben egy Mintet, és akkor igen... de ennek nem sok köze van ahhoz, hogy Ubuntu vagy Mint.

Mint mindennél, itt se kell sokat adni arra, hogy fogalmatlan emberek mit irkálnak a neten. És mivel minden nagyon gyorsan mozog, érdemes az elmúlt 1 évre szűkíteni a keresést. De továbbra is azt mondom, hogy simán ki tudod próbálni egy Live USB-vel, mi fog működni, és mi nem. Ugyanakkor azt is megjegyezném, hogy Linuxos szívásaim (amikből nem volt sok) 90%a nem abból eredt, hogy vmihez volt-e driver vagy nem, mert általában van, hanem olyasmikből hogy Windowsos cuccokat működésre bírjak a Crossoverben.

Én amúgy nem akarlak semmire rábeszélni. Szerintem az egész "próbáljam-e ki a linuxot" dolog olyasmi, amiről nem érdemes többet beszélgetni, mint amennyi időbe egy live usb letöltése és bootolása kerül, szóval pár percnél. Csinálni kell, vagy nem. Amíg nem látod, addig Windowsos felfogással azon fogsz gondolkozni, hogy nem látod a drivert a Dell honlapján... hogyan is látnád, amikor ha van akkor 99% hogy már benne van a kernelben, ha nincs akkor meg nincs.

Nem elérhető gregg

• Törzstag
  • Értelmes hozzászólások: 8
« Válasz #2103 Dátum: 2015. Március 01. - 14:37:51 »
3.1-től használok Windowst. Mindent, mindig magam telepítek, állítok be. Ha nagy ritkán bekapok valami férget, eltávolítom. Minden programom megvan, ami csak szükséges számomra. Mindig gyors az aktuális gépem, úgy van beállítva.

Szeretek bütykölni, picit kódolni, de nekem a Linux eddig csak problémás, és számomra totál szükségtelen rendszer volt.

A Mac zárt rendszere, és az ára se tetszik. A fizimiskája viszont igen.

Windows-párti vagyok egyértelműen. Ezt szoktam meg, ebben érzem otthon magam. Nem váltanék, nincs rá okom.

"Ha a válaszod ez: „szeretnék egy problémamentes Windowst”: akkor tegyél fel egy Windows XP SP2-t; állítsd be jól a tűzfalat; telepítsél fel egy jó víruskeresőt; soha ne használd az IE-t a weben; rendszeresen frissíts; indítsd újra a gépet minden szoftver feltelepítése után; és olvass el minden fellelhető információt a megfelelő biztonsági eljárásokról. Magam is használtam Windowst 3.1-től 95, 98, NT és XP-ig, és soha nem volt vírusos a gépem, soha nem volt spyware-em, és soha nem törték fel a gépemet. A Windows lehet biztonságos és stabil operációs rendszer, de ez attól függ, hogy te mindent megteszel-e ezért."

- Az nem igaz, hogy soha nem volt vírus a gépeimen, de minden más totál így van nálam is.

"Minden ember akkora, amekkora dolgok feldühítik." - Sir Winston Churchill

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #2104 Dátum: 2015. Március 01. - 15:52:23 »
soha nem volt vírusos a gépem, soha nem volt spyware-em, és soha nem törték fel a gépemet.
Mondjuk azért bujkál bennem a kisördög, hogy ezt a mezei felhasználó honnan tudja. Mert nem jött fel egy ablak nagy piros betűkkel, hogy "feltörtem a géped"? :D

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #2105 Dátum: 2015. Március 01. - 16:27:45 »
Persze, ezt így kijelenteni szerintem is minimum túlzás. :)

Nem elérhető herpa

• Törzstag
« Válasz #2106 Dátum: 2015. Március 01. - 21:37:52 »
3.1-től használok Windowst. Mindent, mindig magam telepítek, állítok be. Ha nagy ritkán bekapok valami férget, eltávolítom. Minden programom megvan, ami csak szükséges számomra. Mindig gyors az aktuális gépem, úgy van beállítva.

Szeretek bütykölni, picit kódolni, de nekem a Linux eddig csak problémás, és számomra totál szükségtelen rendszer volt.

A Mac zárt rendszere, és az ára se tetszik. A fizimiskája viszont igen.

Windows-párti vagyok egyértelműen. Ezt szoktam meg, ebben érzem otthon magam. Nem váltanék, nincs rá okom.

"Ha a válaszod ez: „szeretnék egy problémamentes Windowst”: akkor tegyél fel egy Windows XP SP2-t; állítsd be jól a tűzfalat; telepítsél fel egy jó víruskeresőt; soha ne használd az IE-t a weben; rendszeresen frissíts; indítsd újra a gépet minden szoftver feltelepítése után; és olvass el minden fellelhető információt a megfelelő biztonsági eljárásokról. Magam is használtam Windowst 3.1-től 95, 98, NT és XP-ig, és soha nem volt vírusos a gépem, soha nem volt spyware-em, és soha nem törték fel a gépemet. A Windows lehet biztonságos és stabil operációs rendszer, de ez attól függ, hogy te mindent megteszel-e ezért."

- Az nem igaz, hogy soha nem volt vírus a gépeimen, de minden más totál így van nálam is.
És most már legalább a legújabb frissítések miatt sem kell aggódni xp-re. :naughty:

Nem elérhető gregg

• Törzstag
« Válasz #2107 Dátum: 2015. Március 02. - 11:21:01 »
Jogos. ;D Az az XP most Win7, de a lényeg nem változott.

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #2108 Dátum: 2015. Március 02. - 15:20:00 »
Srácok!

Valaki használ UPC-Wi Free-t a számítógépén?
Ha igen,írjon már egy PÜ-t,lenne néhány kérdésem...

Előre is köszönöm!
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #2109 Dátum: 2015. Március 02. - 15:25:24 »
Egyfos, de átlag netes böngészéshez okés.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #2110 Dátum: 2015. Március 02. - 15:28:34 »
Pont arra kellene,de sehogy nem tudok rá fellépni.
Felhasználónév,kód megvan,telepítés a UPC oldalán leírtak szerint,de semmi.Nálam itt megállt a tudomány.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #2111 Dátum: 2015. Március 02. - 15:33:11 »
Óperenciás rendszer?
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #2112 Dátum: 2015. Március 02. - 15:42:37 »
Mire gondolsz?

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #2113 Dátum: 2015. Március 02. - 15:44:34 »
Mire gondolsz?
P*nára, de hogy jön ez ide?! ;D
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető Bubu

• Törzstag
« Válasz #2114 Dátum: 2015. Március 02. - 15:46:02 »
 ;D

Win 7 32 bit-es rendszerrel-ha ez segít.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici