Na, kíváncsiságból csináltam egy Linuxmint 17 DVD-t!
Nem telepítettem, csak megnéztem, netet próbáltam.
Tapasztalatok 10 perc után:
a billentyűzetet angolként vagy egyébként kezeli, tehát z és y felcserélve (minimum, lehet, hogy más is)
a borotvafórumra nem tudtam belépni 6 próbálkozás után sem. Nem tudom melyik karakter nem tetszett neki, mindenesetre a belépési dolgaimban y és z nincs, tehát valami más volt a gond.
A youtube rendesen működött, a Pantera szépen szólt.
Amikor elegem lett az ízelítőből, akkor szerettem volna újraindulni win7-ben, persze először láttam a Linux felületét, így gőzöm nem volt, hogyan is kéne átlépnem vagy újraindítani a gépet. Aztán találtam valami kilépési lehetőséget szerencsére egy idő után.
Nos, a leállás helyett kaptam egy blank képernyőt, ahonnan tovább sehova, így maradt a tápkábel kihúzása a gépből.
És persze valahogy alig akaródzott a win7-nek újraindulnia, nem úgy indult, mint szokott, hanem egy jó ideig csak fekete képernyőt láttam (újraindításkor a dvd természetesen már nem volt a meghajtóban).
Szóval ezek fényében nekem valahogy hihetetlennek tűnik, hogy a két os egymás mellett képes létezni.
Maga a Linux felülete végül is jó, bár semmivel sem tűnt jobbnak a win-nél: ikonok, ablakok
Azt hiszem a Linux a legdrágább OS. Mert ahhoz, hogy jól tudd kezelni kell egy csomót tanulni. Az idő meg pénz, ugye...