Szerző Téma: Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.  (Megtekintve 644900 alkalommal)

Nem elérhető snake

• Törzstag
Re:Élvezeti topik: kávé, tea, bor, párlat, dohány stb.
« Válasz #1860 Dátum: 2014. December 02. - 10:39:07 »
Nem, pont ahogy bbuffy is írja, pl a kézi Zassenhaus-ra nem jellemző, de az olyan árban van hogy na.

Akkor ezt félreértettem. Azt hittem, hogy a kézi őrlők sajátossága a leírt.
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #1861 Dátum: 2014. December 02. - 10:40:08 »
Jogos  :sör:

A kolléga, ha jól sejtem, azért hagyta ki az Iberitalt, mert az már eszpresszóképes is, tehát több, mint az általa említett kategória.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #1862 Dátum: 2014. December 02. - 10:44:43 »
Kicsit utánaolvasgattam a témának...hát olyan ez, mint a beretválkozás. El lehet merülni a részletekben, lehet vele sokat vacakolni és nem utolsó sorban lehet nagyobb összegeket is költeni rá. Istenem, csak el ne kapjon a gépszíj...! ;D
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba. (Rejtő J.)

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #1863 Dátum: 2014. December 02. - 11:12:23 »
gregg, snake: pontosan  ;)
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1864 Dátum: 2014. December 02. - 12:12:16 »
Én jól elvagyok a Hario-val, kicsi pimp után a szemcseegyenletesség is sokat javul, és a kivitelezés is eléggé minőségi. 18g kávé ledarálása kotyogóshoz olyan 1 perc ha nem sietek, nekem eddig bevált minden szempontból. Eddig legalább 4-5 embertől olvastam hogy több éve van napi használatban, és még mindig tökéletesen funkcionál.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #1865 Dátum: 2014. December 02. - 12:15:42 »
Volt már korábban szó róla, tudom, de nem emlékszek pontosan. Hogyan is történik a pimpelés?
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető bbuffy

• Törzstag
  • ナイフ少年
« Válasz #1866 Dátum: 2014. December 02. - 12:17:33 »
Én jól elvagyok a Hario-val, kicsi pimp után a szemcseegyenletesség is sokat javul, és a kivitelezés is eléggé minőségi. 18g kávé ledarálása kotyogóshoz olyan 1 perc ha nem sietek, nekem eddig bevált minden szempontból. Eddig legalább 4-5 embertől olvastam hogy több éve van napi használatban, és még mindig tökéletesen funkcionál.
Pont ez az hogy kotyogósig tök jó, utána füst a dolog. Ott még annyira nem számít a dolog, plusz amúgy is durvább az őrlemény kb mint a filteré.
A plazma csapdába eshet a zárt mágneses hurkokban, így itt sűrűsége megnövekszik. A nyitott hurkok esetén a plazma az erővonalak mentén kiszabadul és eltávolodik a Földtől. A plazmaréteg és a sugárzási öv is a zárt hurkokban található.

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #1867 Dátum: 2014. December 02. - 12:35:39 »
Volt már korábban szó róla, tudom, de nem emlékszek pontosan. Hogyan is történik a pimpelés?

Erre kíváncsi vagyok én is. Szerintem valami technikával központosítani kell a tengelyt alul is és akkor nem a bab vezeti meg a középen lévő őrlőkerámiát. Mert alapesetben így kicsit "imbolyoghat", ezért lehet kissé egyenetlen a szemcseméret. 

Nem elérhető snake

• Törzstag
« Válasz #1868 Dátum: 2014. December 02. - 12:51:45 »
Akkor jól gondolom, hogy pl ez a kotyogó http://graef.hu/webaruhaz/kotyogos-kavefozok/graef-em-85-kotyogos-kavefozo jól működne együtt mondjuk a japán kézi őrlővel? (És akkor a presszót vegyük ki a játékból...)

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1869 Dátum: 2014. December 02. - 13:41:21 »
http://www.coffeebrewguides.com/hario-mini-mill-mod-guide/

Én a tengellyel nem foglalkoztam, csak az aljával. Mivel én csak kotyogósban utazok ezért a többivel nem kínlódtam, de ügyesen megcsinálva szerintem nagyságrendeket lehet javítani a képességein.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #1870 Dátum: 2014. December 02. - 13:56:32 »

Én a tengellyel nem foglalkoztam, csak az aljával. Mivel én csak kotyogósban utazok ezért a többivel nem kínlódtam, de ügyesen megcsinálva szerintem nagyságrendeket lehet javítani a képességein.
:bow: :thanks:
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #1871 Dátum: 2014. December 02. - 20:40:54 »
Akkor jól gondolom, hogy pl ez a kotyogó http://graef.hu/webaruhaz/kotyogos-kavefozok/graef-em-85-kotyogos-kavefozo jól működne együtt mondjuk a japán kézi őrlővel? (És akkor a presszót vegyük ki a játékból...)

Úgy tűnik igen.
Mondjuk az elektromos kotyogók nem túl közkedveltek szerintem, legalábbis a fórumokban olvasottak alapján.
Szvsz drága is. Ennél jobbat kapsz sokkal olcsóbban. Bialetti Brikka (súlyszelepes), vagy Moka Express (sima).

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #1872 Dátum: 2014. December 02. - 20:44:43 »

Milyen ragszalagot használtál hozzá?

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #1873 Dátum: 2014. December 02. - 21:18:30 »
Szürke japánt, de szerintem bármi megteszi :) Mivel az aljában 1x kell megszorulnia és utána nem nagyon veszegeti ki az ember, meg nem mozog úgymond, így kb. mindegy. A tengely kotyogásával meg tényleg nem foglalkoztam, mert már az aljának a kijavításával is sokkal jobb lett, és nekem igazán finom őrlemény nem kell. Ha kellene, akkor eljátszanék azzal is egy kicsit.

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #1874 Dátum: 2014. December 02. - 21:28:15 »
Kösz. Megpróbálom a Skertonon ezt a pimpet.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici