Az inkább füstös sztem. Az a gyengébb szencsa. Nekem az is bejön egyébként.
De valamelyiket csinálják pirított rizzsel. Na, az az egyetlen tea, amitől kb. hánynom kell.
Igen ajánlott még a mate annak, aki valami újat akar kipróbálni. De ezt igen vegyes minőségben lehet itthon kapni. Volt egyszer egy csomag kakós matém, az nem tartott sokáig...
Van füstös bancha? Simát ittam kétfélét, nulla füst, rízspor aroma.
Már nem emlékszem pontosan, de valami olyasmi a lényege, hogy a szencsába fel nem használt gyengébb minőséget és a szárat sütik, vagy ilyesmi, hogy kihozzák belőle a maximumot.
Én sencha-val való kísérletezgetést ajánlom annak, akit érdekel a japán teák világa. Hatalmas minőségbeli különbségek vannak. Ez egy nagyon príma anyag:
http://www.teautja.hu/index.php?url=webshop&action=details&item_id=1272137656Aztán ha ez jól megy és ráérzett valaki az ízére, akkor jöhet a matcha, a finom, gyenge hajtásokból őrölt púder. A svtartalom csökkentést itt úgy érik el, hogy félig letakarják az ültetvényt és a növényen gyenge, a világosság felé nyújtózó hajtásokat használják fel.