MOst a piros kávéra válaszolt mindenki? Én még nem néztem mi van vagy mi nincs a kávéba. Öntöm a darálóba oszt jónapot, fogom itt szemelgetni.
Jellemzően mosott feldolgozású kávéknál, ha jól tudom.Idézetet írta: rty42 - 2016. Január 11. - 13:33:46én még azt tapasztaltam, hogy ha egészen finomra őrlöm (a legfinomabbra amit a Harioból ki tudtam hozni, az nekem ránézésre presszó kompatibilis púderszerűnek tűnt), akkor már nincsenek ott a pelyhek, mert lapjával sem tudnak átcsusszanni az őrlőfelületek között.Illetve úgy rémlik, hogy mikor régebben a Feketében sasoltam erősen hogy miképen készítik nekem a presszót, az őrlemény ott sem volt tökéletesen homogén színezetű...Illetve Most az előbb őrölgetve figyeltem az alapanyagot és azt láttam, hogy a babon levő hasítékban van időnként ez a világosabb színű anyag ami a jelenséget okozhatja...amint itt is látható:
én még azt tapasztaltam, hogy ha egészen finomra őrlöm (a legfinomabbra amit a Harioból ki tudtam hozni, az nekem ránézésre presszó kompatibilis púderszerűnek tűnt), akkor már nincsenek ott a pelyhek, mert lapjával sem tudnak átcsusszanni az őrlőfelületek között.Illetve úgy rémlik, hogy mikor régebben a Feketében sasoltam erősen hogy miképen készítik nekem a presszót, az őrlemény ott sem volt tökéletesen homogén színezetű...Illetve Most az előbb őrölgetve figyeltem az alapanyagot és azt láttam, hogy a babon levő hasítékban van időnként ez a világosabb színű anyag ami a jelenséget okozhatja...amint itt is látható:
Sziasztok!Segítségeteket szeretném kérni daráló ügyben:Végleg feladta a szolgálatot az elektromos darálóm.Olyan darálót keresek-lehet mechanikus is-amivel a napi 2,Seherezádén főzött kávém el tudom készíteni.Tudom a Hario Mini Mill,de ez már a felső lelektani határ árban.(10 ezer alatt gondoltam)Javaslataitokat szívesen fogadom!
Szitált. De a rögtelenítés miatt.