... Újrafentem a japánt, ma lesz a második borotválkozásom vele.
A borotválkozás megtörtént. Kijelenthetem, hogy elkészült a jelenleg legélesebb borotvakésem, bár eddig sem panaszkodtam. A pasztás fenés bevált, az él agresszióján csökkentett (Legalábbis ennek tudom be, mivel hatezres kövön is újrafentem, mert nem bírtam magammal, és tovább akartam szépíteni az élszalagon, ezért az élszalag is sérült egy picit köszörüléskor, tehát simán lehet, hogy ez a fenés javított az élen. Ezt már soha nem fogom megtudni.). Balsafán fentem a pasztával, hogy még véletlenül se kerekítsem le az élt. 100x-os nagyításban is végigpásztáztam az élszalagot, nekem tetszett. Az éltartósságról nyilván még korai lenne nyilatkozni.
A borotválkozás minden szőrirányban tökéletesen zajlott, nincs vér, kiütés, pirosodás..stb. Minden sima. Ha egy kézzel borotválkoznék, mondhatnám, hogy tökéletes, de át kell vennem bal kézbe is (már így szoktam meg), ahol már más szög dolgozik, amire oda kell külön figyelnem. Biztos meg lehet szokni, gyakorlott japánt használók majd megerősítenek, vagy megcáfolnak. Vagy meg kell tanulnom újra egy kézzel borotválkozni.
Szokatlan volt még a tökéletesen egyenes él, már hozzászoktam az enyhén íves, mosolygós pengékhez.