Powerball, hogy összefoglalva a kérdéseidre választ kapj, én személy szerint azt mondanám, hogy a shavette élmény nem lesz azonos a kamisori-val történő borotválkozási élménnyel. Véleményem szerint a kamisori sokkal kellemesebb élmény lesz.
-A kövek terén valóban szükség lenne nagyobb finomságúra, ha Te szeretnéd az élfrissítést végezni. Ha mindenképpen követ is szándékozol majd venni, véleményem szerint a kínai 12000-nek titulált kő teljesen megfelelő választás lehet. Volt olyan éltársunk, aki kimagaslóan jó élt tudott ezen a kövön összehozni, de személyes tapasztalatom is megerősít ebben.
-Fenőbőrre is szükség lesz majd. A fenőbőrön való áthúzás egyrészt meghosszabítja a két élfrissítés közötti időszakot, másrészt kissé lekerekíti a kövön élezett borotvakés élét, s így lesz sokkal komfortosabb borotválkozás vele. Ezen a téren a Dovo márkájú fenőbőrök jó választás lehet.
- A damaszt kamisorival én a helyedben nem erőlködnék, igen nagy a valószínűsége, hogy ami elérhető áron van, az egyrészt egyáltalán nem damaszkolt, másrészt minőségileg sem biztos, hogy rendben van. Inkább keresnék használt, jó állapotban lévő tradícionális kamisorit.
És az, hogy bal kezes vagy nem jelent semmilyen hátrányt. Mert ami egy jobb kezesnek könnyebb oldal, Neked az lesz nehezebb és fordítva. A lényeg a mozdulatok begyakorlásán lesz mindegy, hogy az bal, esetleg jobb kézzel történik-e!
Remélem kicsit tudtam segíteni...