Szerző Téma: Módszerek, technika  (Megtekintve 207295 alkalommal)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
Re:Módszerek, technika
« Válasz #270 Dátum: 2013. Augusztus 24. - 17:54:19 »
Arra tippelnék hogy túlságosan nyomod, és/vagy túl aggresszív borotvát, vagy neked nem megfelelő pengét használsz.

Amit leírsz, az önmagában még nem jelenti hogy érzékeny a bőröd (abban az értelemben, ahogy pl egy bőrgyógyász használná ezt).

Nem elérhető davekid

• Új tag
  • *
« Válasz #271 Dátum: 2013. Augusztus 24. - 18:00:46 »
Arra tippelnék hogy túlságosan nyomod, és/vagy túl aggresszív borotvát, vagy neked nem megfelelő pengét használsz.

Amit leírsz, az önmagában még nem jelenti hogy érzékeny a bőröd (abban az értelemben, ahogy pl egy bőrgyógyász használná ezt).

kimondott figyelek rá mostanság hogy ne nyomjam rá, épp az a súly nehezedik rá csak amit maga a borotva ad. Valószínű hogy a penge lesz a hibás, Wilkinsont használtam -egyébként EJ89-be-- csak elfelejtettem venni új csomagot belőle így ami votl itthon azt használtam: beleraktam a kék Astra pengét. Az ATG meg csak olaj lehetett a tűzre. Szóval talán mindkettő hibás volt.

Másik kérdés: van valami pre shave olaj amit feltudnék hab előtt vinni a bőrömre, ami nem szárít? Még lehet ezzel is próbálkoznék. Hallottam a rózsakivonatról hogy ezeket vegyes akár érzékeny bőrűeknek kifejezetten ajánlják

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #272 Dátum: 2013. Augusztus 24. - 18:23:25 »
Sok mindentől lehet.

Én kerülöm a visszafelé borotválást, annyit nem ér a dolog. Lehet Neked is közrejátszik a szőrrel szembeni borotválkozás.
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #273 Dátum: 2013. Augusztus 24. - 20:47:54 »
Próbáld meg egy kis shea vajjal vagy kókuszolajjal bekenni bororválkozás előtt. Én ezeket használom pre shave-nak
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Nem elérhető davekid

• Új tag
  • *
« Válasz #274 Dátum: 2013. Augusztus 24. - 20:50:56 »
Próbáld meg egy kis shea vajjal vagy kókuszolajjal bekenni bororválkozás előtt. Én ezeket használom pre shave-nak

milyen árba mozog és hol lehet beszerezni? mert akkor lehet megnézem helyben a rózsával együtt aztán majd ott döntök

Nem elérhető worm

• Törzstag
« Válasz #275 Dátum: 2013. Augusztus 24. - 20:57:15 »
Bioboltokban hozzáférhetők, de ha nagyon nics a környéken ilyesmi, akkor nézd meg az andio-n. A sheavaj kicsit drágább, de a kókuszolaj nem vészes, kb 1500 ft/l, de az 100 évre elég lenne ilyen célra. Biztos van kisebb kiszerelés is, csak nálunk az asszony ipari mennyiséget használ, mert allergiás az összes gyári kencére.
Szavakon lovagolni? Az értelmes ember konvenciókban gondolkozik, nem konkrétan szavakban! 
http://szucsjanos.hu/philosophy/thispage.html

Nem elérhető Seventy

• Törzstag
« Válasz #276 Dátum: 2013. Augusztus 24. - 21:30:43 »
na ilyet miért kapok az élettől?
Több mindentől lehet.
Nem a számodra megfelelő előkészítés/borotvakrém/penge/ vagy a mindennapos borotválkozást nem bírod  :nemtom:

Én ilyet, vagy hasonlót régen a Bic, Derby és Lord pengékkel (már nem emlékszem melyik Lord volt,de az tuti hogy nem az SC) produkáltam (bár igaz csak a nyaki részen).
...vagy ha bármelyik penge sokadik használat után már nem volt éles.
Próbálj majd ki más pengéket is.Lehet, hogy amit használsz az neked valamiért nem az igazi.
Nekem nem jó pl a Derby,másnak az egyik legjobb.

A borotvakrém nem megfelelő kenése is lehet ludas,bár a Barbonról sokan jót mondanak.
Talán nem azzal lesz a gond,de majd megerősítenek/cáfolnak.

A másik ötlet pedig az aftershave vagy krém.
Lehet valamelyik összetevőt nem szereti a bőröd.

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #277 Dátum: 2013. Augusztus 25. - 09:08:30 »

kimondott figyelek rá mostanság hogy ne nyomjam rá, épp az a súly nehezedik rá csak amit maga a borotva ad. Valószínű hogy a penge lesz a hibás, Wilkinsont használtam -egyébként EJ89-be-- csak elfelejtettem venni új csomagot belőle így ami votl itthon azt használtam: beleraktam a kék Astra pengét. Az ATG meg csak olaj lehetett a tűzre. Szóval talán mindkettő hibás volt.

Másik kérdés: van valami pre shave olaj amit feltudnék hab előtt vinni a bőrömre, ami nem szárít? Még lehet ezzel is próbálkoznék. Hallottam a rózsakivonatról hogy ezeket vegyes akár érzékeny bőrűeknek kifejezetten ajánlják

Sok minden okozhatja a problémádat. Kicsit hasonló cipőben járok/jártam én is. Nekem is érzékeny az arcom, ezért sok mindennnel kisérleteztem és azt kell mondanom, hogy nem egyszerű megtalálni az összes megfelelő eszközt. Az arc előkészítése, kipárnázása mindenképp fontos lenne. Amíg nem tudod, hogy mi okozza a problémát, addig én valamilyen jól kenő borotvakrémet használnék. Az ATG-t szerintem felejtsd el, az biztosan nem használ. Az Astra és a Wilkinson is viszonylag éles, vékony penge (+ a BIC, Feather). Lehet ezt sem szereti a bőröd. Helyettük pl. kipróbálnám a Personna Red, Timor, Lord SC, Derby, Merkur stb. pengéket. Nálam pl. a merkur fej nem okoz katarzist borotválkozás során, az érzékeny bőrömnek sokkal jobban bejön a nyíltfésüs fej.
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető davekid

• Új tag
  • *
« Válasz #278 Dátum: 2013. Augusztus 25. - 11:12:24 »

Sok minden okozhatja a problémádat. Kicsit hasonló cipőben járok/jártam én is. Nekem is érzékeny az arcom, ezért sok mindennnel kisérleteztem és azt kell mondanom, hogy nem egyszerű megtalálni az összes megfelelő eszközt. Az arc előkészítése, kipárnázása mindenképp fontos lenne. Amíg nem tudod, hogy mi okozza a problémát, addig én valamilyen jól kenő borotvakrémet használnék. Az ATG-t szerintem felejtsd el, az biztosan nem használ. Az Astra és a Wilkinson is viszonylag éles, vékony penge (+ a BIC, Feather). Lehet ezt sem szereti a bőröd. Helyettük pl. kipróbálnám a Personna Red, Timor, Lord SC, Derby, Merkur stb. pengéket. Nálam pl. a merkur fej nem okoz katarzist borotválkozás során, az érzékeny bőrömnek sokkal jobban bejön a nyíltfésüs fej.
még a Proraso termékeket nézegettem multkor Douglasban, jókat hallani róla. Valószínű, hogy a következő kisérleti folyamat alatt nagyobb hangsúlyt fektetek majd az előkészületre. Vagy a Proraso Pre Shave-et vagy a Rózsa Skin Food-ot felviszem még hab előtt. És persze penge csere is lesz. Amúgy te mit használsz After Shave-ként?

Nem elérhető Qka

• Törzstag
« Válasz #279 Dátum: 2013. Augusztus 25. - 12:08:11 »
Amúgy te mit használsz After Shave-ként?

Változó, hogy mit használok. Télen, hidegebb időszakban általában ASB-t használok (pl. C&E szantál, L'Occitane). Nyáron a nagy forróságban szinte csak Proraso-t használok, vagy valamilyen alkohol tartalmú cuccot. Nagy kedvenc a Harris Marlborough, ez jöhet télen-nyáron is  ;D
Preparation, Preparation, Preparation, Technique, Technique, Technique, No pressure, Let the razor do the work, it is not a race, it is your face.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #280 Dátum: 2013. Augusztus 25. - 20:57:40 »
Háát, csodát azért ne várj a pre cuccoktól. Szerintem is sokkal fontosabb, hogy maga a bőrfelület tiszta legyen, és a készülék/penge megfelelő legyen. A pre- szerek nagy többsége a képzett hab (bőr)felület síkosító hatását fokozza, vagy inkább pótolja.

még a Proraso termékeket nézegettem multkor Douglasban, jókat hallani róla. Valószínű, hogy a következő kisérleti folyamat alatt nagyobb hangsúlyt fektetek majd az előkészületre. Vagy a Proraso Pre Shave-et vagy a Rózsa Skin Food-ot felviszem még hab előtt. És persze penge csere is lesz. Amúgy te mit használsz After Shave-ként?
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető AlexK

• Törzstag
« Válasz #281 Dátum: 2013. Augusztus 26. - 08:24:50 »
Térj át egy jó késre, az lesz a megoldás!

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #282 Dátum: 2013. Augusztus 26. - 09:40:24 »
Nohát megejtettem életem első DE borotvával történő arcszőrtelenítését. A delikvens a minap vásárolt EJ DE89L borotva és a hozzá adott Derby Extra penge. Háááát......
Olyan gondolatok fordultak meg a fejemben, hogy soha többet nem fogok használni...............eldobhatós, vagy gyári cserélhető fejű akárhány pengés borotvát, ilyen-olyan siklást és egyebeket biztosító borotvákat.
Egyszerűen tökéletes volt a DE borotva. Élmény, érzet, sehol egy vágás, sehol egy szőr. (azt majd meglátom, hogy a bőröm hogyan reagál később).  Nos úgy tűnik, mostantól biztosan gyarapítom a DE borotvások táborát. ;D
Hogy miért csak a 4. és 5. X között jutottam idáig  ???  Az biztos, hogy a rátalálásban nagy szerepe volt ennek a fórumnak. :) 
A késes még hátravan.  Na arra még kíváncsi leszek.
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #283 Dátum: 2013. Augusztus 26. - 09:53:56 »
Gratulálok!   :sör:
A kés meg:  :borz2:

Milyen szappant használtál, mik voltak az előkészületek, milyen AS-el zártad a mutatványt?
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #284 Dátum: 2013. Augusztus 26. - 16:12:25 »
Gratulálok!   :sör:
A kés meg:  :borz2:

Milyen szappant használtál, mik voltak az előkészületek, milyen AS-el zártad a mutatványt?

Hogy mit használtam? Hát inkább le sem írom, mert az úri borotvások minimum ejnye-bejnyével jutalmaznák.
Mindazonáltal mégsem működtek rosszul, de tényleg. Szóval ami volt itthon (borotvahab, meg ASB). De már nem bírtam tovább várni. Naná, hogy a művelet után fél órával hozta meg a postás az Omega pamacsot, meg a Cella borotvakrémet az ángliusoktól.

Előkészület? A ceremónia ezúttal elmaradt. Forró vízzel lemostam a képem, rákentem a flakonból kifújt habot (pfúúúj), vártam 3-4 percet, aztán szépen, komótosan nekimentem a borotvával. Utána ismét forróvíz, végül a nedves bőrre a balzsam. Ennyi.

Immár a pamacs és - remélem - jóféle krém birtokában legközelebb azért megadom a módját :)
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici