Szerző Téma: Módszerek, technika  (Megtekintve 207294 alkalommal)

Nem elérhető davekid

• Új tag
  • *
Re:Módszerek, technika
« Válasz #285 Dátum: 2013. Augusztus 26. - 20:22:25 »
ma visszaálltam a Wilkinsonra sokkal jobban birta az arcom, azaz nem ég, és kényelmes friss érzet borotválkozás után, de azért a nyaki részen még mindig ott van pár kipattogzás  :-\ a már benőtt szőrszálak visszaállnak majd eredeti "poziciójukba" idővel, hogy ne legyen később baj vele újra? mert kiszedni egyesével lehetetlen ennyit

Arra tippelnék hogy túlságosan nyomod, és/vagy túl aggresszív borotvát, vagy neked nem megfelelő pengét használsz.

Amit leírsz, az önmagában még nem jelenti hogy érzékeny a bőröd (abban az értelemben, ahogy pl egy bőrgyógyász használná ezt).

kimondott figyelek rá mostanság hogy ne nyomjam rá, épp az a súly nehezedik rá csak amit maga a borotva ad. Valószínű hogy a penge lesz a hibás, Wilkinsont használtam -egyébként EJ89-be-- csak elfelejtettem venni új csomagot belőle így ami votl itthon azt használtam: beleraktam a kék Astra pengét. Az ATG meg csak olaj lehetett a tűzre. Szóval talán mindkettő hibás volt.

Másik kérdés: van valami pre shave olaj amit feltudnék hab előtt vinni a bőrömre, ami nem szárít? Még lehet ezzel is próbálkoznék. Hallottam a rózsakivonatról hogy ezeket vegyes akár érzékeny bőrűeknek kifejezetten ajánlják

Sok minden okozhatja a problémádat. Kicsit hasonló cipőben járok/jártam én is. Nekem is érzékeny az arcom, ezért sok mindennnel kisérleteztem és azt kell mondanom, hogy nem egyszerű megtalálni az összes megfelelő eszközt. Az arc előkészítése, kipárnázása mindenképp fontos lenne. Amíg nem tudod, hogy mi okozza a problémát, addig én valamilyen jól kenő borotvakrémet használnék. Az ATG-t szerintem felejtsd el, az biztosan nem használ. Az Astra és a Wilkinson is viszonylag éles, vékony penge (+ a BIC, Feather). Lehet ezt sem szereti a bőröd. Helyettük pl. kipróbálnám a Personna Red, Timor, Lord SC, Derby, Merkur stb. pengéket. Nálam pl. a merkur fej nem okoz katarzist borotválkozás során, az érzékeny bőrömnek sokkal jobban bejön a nyíltfésüs fej.
még a Proraso termékeket nézegettem multkor Douglasban, jókat hallani róla. Valószínű, hogy a következő kisérleti folyamat alatt nagyobb hangsúlyt fektetek majd az előkészületre. Vagy a Proraso Pre Shave-et vagy a Rózsa Skin Food-ot felviszem még hab előtt. És persze penge csere is lesz. Amúgy te mit használsz After Shave-ként?

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #286 Dátum: 2013. Augusztus 26. - 20:47:01 »
Nem tudom.
Én ki szoktam szedni. 50-et egyik nap, 50-et masik nap... :)
Nekem egyre kevesebb van, ahogy javul a technikám.
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető deka

• Törzstag
« Válasz #287 Dátum: 2013. Augusztus 27. - 00:11:56 »
Az én tapasztalatom az, hogy nem kihúzni érdemes. Nekem az vált be a legjobban, hogy a problémás borotválkozás után egy nappal felszínre hozni őket, az arcbőrt fertőtlenítő hatású arcszesszel kezelni, és várni fél napot a következő borotválkozásig, hogy kicsit gyógyuljon a bőr a benövéseknél, a szálak pedig a felszínen maradjanak.
A kihúzgált szőrszálak legközelebb is benőnek. A felszínre hozott szálak viszont nem.
Amire oda kell így is figyelni, az a technika, hogy ne alakuljanak ki újabb benövések. Ne feszítsd ki az arcbőrt borotválkozás közben, és amíg nem vagy vérprofi, ne menj szőrrel szembe. Szőrnek Oldalvást (TM: SicTransit) is nagyon alaposan meg lehet borotválkozni. Ha pedig már jól megy oldalvást benövés nélkül, akkor óvatosan kezdheted közelíteni a szöget ATG-hez. Addigra mondjuk meg is fogsz tanulni borotválkozni :-)
Szóval kicsit vissza kell venned, amíg beleszoksz. Addig pedig kíméld a bőröd, ne tépkedd a szálakat, az hosszú távon úgysem segít.

Nem elérhető deka

• Törzstag
« Válasz #288 Dátum: 2013. Augusztus 27. - 07:59:20 »
Hát, ha már ennyire "technikai" részletekbe megyünk, én kétfajta benövéssel találkozom.
Az egyiknél a szőrszál normálisan eléri a bőrfelszínt, majd a természetes göndörség miatt belekap a felszínbe. Ez szerintem megakadályozhatatlan, ám könnyen kezelhető. Akinek ügyetlenebb a keze és bírja a bőre, az arc fogkefével dörzsölésével is kezelheti, vagy tűvel (macerás, de pontos). A kezelés után mindenképpen fertőtlenítő, sebgyógyító szer kell (alkoholos-aloe verás aftershave, például).
A másik fajta benövés nem éri el a bőrfelszínt, a szál teljes egészében "rossz irányba nő", a bőr alatt marad. Felszínre hozni sem könnyű, de ha kitéped, a helyére növő új szál ismét "rossz irányba" nő majd, nem kerül felszínre. Ezeket lehet úgy kezelni, hogy (tűvel) a felszínre hozod őket, és nagyon vigyázol, hogy nehogy ismét a bőrfelszín alá kerüljenek. Nem atg-zel, nem vágod olyan rövidre a szőrt, hogy egy véletlen arcérintéssel, ruhagallérral, arcizom-mozdulattal ismét bőrfelszín alá kerülhessen.
Pár hét után a szál is és a bőr is megszokja, és lassan lehet merészebben borotválni, de addig türelmesnek kell lenni.

Nem biztos, hogy mindenki bőre hasonlít az enyémhez, de nekem így működik. A legnehezebb az egészben az önuralom, hogy meddig mehetsz el, milyen simaságot bír meg a bőr. Szerencsére ez fokozatosan javul majd.

Nem elérhető GianniV

• Törzstag
« Válasz #289 Dátum: 2013. Augusztus 27. - 11:04:07 »
Köszönöm Uraim a részletes segítséget!
Nálam a felszínre hozás kevés. Gyulladt marad a szőrtüsző, nem gyógyul meg.
Szőrrel szembe soha nem borotválkozok. Utána tuti beledöglenék.
Marad a türelem és a tépkedés. De haladunk, haladunk... Egyre kevesebb a benőtt szőr...
Buga Józsi nem szép ember, de gavallér...

Nem elérhető davekid

• Új tag
  • *
« Válasz #290 Dátum: 2013. Augusztus 28. - 19:17:25 »
véletlen akadtam rá erre a  videóra, de érdekelne hogy  csak én vagyok az egyetlen aki minimális húzásokkal slow motion-ben borotválkozik?

http://www.youtube.com/watch?v=rUgDE7_2otg vagy mindenki ilyen gyorsan húzza le a szőrt az arcáról? nekem nem bírná  sztem a bőröm

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #291 Dátum: 2013. Augusztus 28. - 19:57:46 »
Az elejét néztem meg, kb ilyen tempóban csinálom.  SZVSZ nem a bőröddel van a baj, hanem a technikáddal és/vagy az előkészítéssel.  De ne aggódj, a gyakorlás majd meghozza a tapasztalatot.

Nem elérhető davekid

• Új tag
  • *
« Válasz #292 Dátum: 2013. Augusztus 28. - 20:08:08 »
hát én inkább szép finoman óvatosan haladok, a Wilkinson pengével nem akarom szétvágni magam. Előkészítés meg szerintem oké ahogy csinálom: forró zuhany, barbon pre, barbon krém minimális pattogzás. "lassan de biztosan"

Az elejét néztem meg, kb ilyen tempóban csinálom.  SZVSZ nem a bőröddel van a baj, hanem a technikáddal és/vagy az előkészítéssel.  De ne aggódj, a gyakorlás majd meghozza a tapasztalatot.

Nem elérhető HartaiGyuri

• Törzstag
« Válasz #293 Dátum: 2013. Augusztus 30. - 07:55:21 »
A MühleR89 mellé szeretnék keresni valami kicsit alaposabb, haraposabb DE borotvát, nem tudom melyik topicba írjam, Tudtok ajánlani valamit?

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #294 Dátum: 2013. Augusztus 30. - 08:00:48 »
A MühleR89 mellé szeretnék keresni valami kicsit alaposabb, haraposabb DE borotvát, nem tudom melyik topicba írjam, Tudtok ajánlani valamit?
"Harapós": FaTip Grande, Mühle R41.
Az alaposság megint szubjektív. Valamilyen slant vagy HD. Nálam pl. a Gillette New fejek is nagyon működnek.
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető HartaiGyuri

• Törzstag
« Válasz #295 Dátum: 2013. Augusztus 30. - 08:07:03 »
mit jelenet az hogy HD ?  :whoops:
Az alaposság megint szubjektív. Valamilyen slant vagy HD. Nálam pl. a Gillette New fejek is nagyon működnek.

• Törzstag
« Válasz #296 Dátum: 2013. Augusztus 30. - 08:21:33 »
Heavy Duty. Ilyenek pl. a Merkur 34-38-39C, a Parker 98R, stb.

Nem elérhető HartaiGyuri

• Törzstag
« Válasz #297 Dátum: 2013. Augusztus 30. - 08:57:12 »
http://www.connaughtshaving.com/merkur37c.htmlEz milyen?

• Törzstag
« Válasz #298 Dátum: 2013. Augusztus 30. - 09:13:36 »
Egyik kedvencem :) Pont tegnap ment pihenni, két hétig volt rotációban. Ez a rövid nyelű verziója, a 39C ("sledgehammer") a nagy testvér, 38C nyéllel (a 38C-t is szeretem, azt kb. sosem rakom el...). Alapos is, érdekes is, de nem mindenki szereti a slant bar borotvákat. Viszont csak akkor tudod meg, hogy neked jó-e,  ha kipróbálod  :naughty:

Nem elérhető HartaiGyuri

• Törzstag
« Válasz #299 Dátum: 2013. Augusztus 30. - 10:23:15 »
http://www.connaughtshaving.com/merkur39c.html  :jajne: de azt hiszem ez itt már off topic, átmegyek a Merkur topicba olvasgatni..... Kösöznöm
Egyik kedvencem :) Pont tegnap ment pihenni, két hétig volt rotációban. Ez a rövid nyelű verziója, a 39C ("sledgehammer") a nagy testvér, 38C nyéllel (a 38C-t is szeretem, azt kb. sosem rakom el...). Alapos is, érdekes is, de nem mindenki szereti a slant bar borotvákat. Viszont csak akkor tudod meg, hogy neked jó-e,  ha kipróbálod  :naughty:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici