Hát, ha már ennyire "technikai" részletekbe megyünk, én kétfajta benövéssel találkozom.
Az egyiknél a szőrszál normálisan eléri a bőrfelszínt, majd a természetes göndörség miatt belekap a felszínbe. Ez szerintem megakadályozhatatlan, ám könnyen kezelhető. Akinek ügyetlenebb a keze és bírja a bőre, az arc fogkefével dörzsölésével is kezelheti, vagy tűvel (macerás, de pontos). A kezelés után mindenképpen fertőtlenítő, sebgyógyító szer kell (alkoholos-aloe verás aftershave, például).
A másik fajta benövés nem éri el a bőrfelszínt, a szál teljes egészében "rossz irányba nő", a bőr alatt marad. Felszínre hozni sem könnyű, de ha kitéped, a helyére növő új szál ismét "rossz irányba" nő majd, nem kerül felszínre. Ezeket lehet úgy kezelni, hogy (tűvel) a felszínre hozod őket, és nagyon vigyázol, hogy nehogy ismét a bőrfelszín alá kerüljenek. Nem atg-zel, nem vágod olyan rövidre a szőrt, hogy egy véletlen arcérintéssel, ruhagallérral, arcizom-mozdulattal ismét bőrfelszín alá kerülhessen.
Pár hét után a szál is és a bőr is megszokja, és lassan lehet merészebben borotválni, de addig türelmesnek kell lenni.
Nem biztos, hogy mindenki bőre hasonlít az enyémhez, de nekem így működik. A legnehezebb az egészben az önuralom, hogy meddig mehetsz el, milyen simaságot bír meg a bőr. Szerencsére ez fokozatosan javul majd.