Szerző Téma: Módszerek, technika  (Megtekintve 207298 alkalommal)

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
Re:Módszerek, technika
« Válasz #240 Dátum: 2013. Június 21. - 14:10:38 »
A borotválkozás után nekem sincs irritáció, a gondok csak pár nappal később kezdődnek, ahogy nő a szőr a bőr alatt.

:+1: Sajnos.

Akkor derül ki, hogy milyen "hegyet" sikerült faragni a szőrnek. Megbosszulja magát a ferdére nyesett szőr, figyelni kell, hogy a ferdén növő szőrt ne vágja az ember keresztben át.
Sheffield-England

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #241 Dátum: 2013. Június 21. - 14:37:49 »
Még cseresznye, hogy ott volt a végén a crazy, így nem gondolhatom komolyan!
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #242 Dátum: 2013. Június 21. - 15:02:28 »
Hátööö... Én minden nap borotválkozom, szinte csak DE borotvákkal (néha shavette, reluxák soha). Általában két kör, vagy kettő + korrekciók (nem tökéletes a bőröm, nah...). 4-5 évente van egy benőtt szőrszálam. Szóval ez is olyan szubjektív, mint szinte minden a borotválkozással kapcsolatosan.
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #243 Dátum: 2013. Június 21. - 15:14:02 »
Nyaki részen, ha a szőr oldal irányba nő és mikor megfeszíted a bőröd, azokat el lehet vágni keresztben is,függőleges irányú vágással, de teheted ezt ügyesen, ugyancsak enyhe haránt irányú vágással, hogy ezáltal a "ferde" szőrt is "szemből" vágjad és úgy nem lesz "nyesett" a szőrvég, hogy beakadhasson a bőrbe.

Sheffield-England

Nem elérhető deka

• Törzstag
Re: Módszerek, technika
« Válasz #244 Dátum: 2013. Június 21. - 16:42:36 »
Az ember azt gondolná, hogy akkor jó a borotválkozás, ha az ember irritációhatárig tudta vinni az alaposságot - pedig ekkor jönnek a benőtt szálak. Ha kifeszíted a bőrt: benő. Ha nyomod a borotvát: benő. Sokan gondolják, hogy a "nyúzás" miatt nem jó bőrt feszíteni, borotvát nyomni - pedig a benövések az igazi ok.
Az arc bizonyos részein rá kell érezni, meddig lehet elmenni. Az ember először túl alapos - benövés. Aztán visszafogja magát, kevésbé alaposra vág - megszűnnek a benövések. Már csak annyi a teendő, hogy az ember kitapasztalja, meddig mehet el. Az alsó ajak alatt pl bármeddig, sose fog benőni. A nyak oldalsó részén ezzel szemben sokkal nehezebb: nekem pl csak egyetlen olyan szög van, ahol problémamentes az ügy. Önuralom és türelem, no azok kellenek ;-)

Nem elérhető Seventy

• Törzstag
« Válasz #245 Dátum: 2013. Június 21. - 17:23:17 »
az igaz, ha a szőrnövekedéssel ellentétes irányban borotválkozunk akkor előfordul a szőr bőr alá növése?
Nekem csak akkor ,ha a jól bevált pengék helyett kíváncsiságból vissza térek egy-egy olyanra ami nem a "kedvencem".
Gillette /7o'clock,Platinum/ ,Wilkinson,Timor jöhet bármikor,viszont Bic ,Merkur,Derbynél,zöld Astránál előfordulhat nálam benövés.
Próbálj ki más pengét is.Hátha nem lesz többet gondod benövéssel.
Utoljára 3 hónapja lehetett 1 szál azóta nem,pedig 1,5-2 naponta borotválkozok(3 kör + javítás=full BBS).

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
Re: Módszerek, technika
« Válasz #246 Dátum: 2013. Június 21. - 19:16:13 »
Az ember azt gondolná, hogy akkor jó a borotválkozás, ha az ember irritációhatárig tudta vinni az alaposságot - pedig ekkor jönnek a benőtt szálak. Ha kifeszíted a bőrt: benő. Ha nyomod a borotvát: benő. Sokan gondolják, hogy a "nyúzás" miatt nem jó bőrt feszíteni, borotvát nyomni - pedig a benövések az igazi ok.
Az arc bizonyos részein rá kell érezni, meddig lehet elmenni. Az ember először túl alapos - benövés. Aztán visszafogja magát, kevésbé alaposra vág - megszűnnek a benövések. Már csak annyi a teendő, hogy az ember kitapasztalja, meddig mehet el. Az alsó ajak alatt pl bármeddig, sose fog benőni. A nyak oldalsó részén ezzel szemben sokkal nehezebb: nekem pl csak egyetlen olyan szög van, ahol problémamentes az ügy. Önuralom és türelem, no azok kellenek ;-)

A késhasználatnál beszélek bőrfeszítésről. Megfigyeltem, hogy ha nem húzom a nyakon a bőrt egy kissé oldalirányba, hogy kb. É-D irányba nézzenek a szőrszálak, akkor mindig beakad növésnél a vége egy picit. Erre szoktam rásegíteni egy enyhe haránt irányú vágással, hogy a szőrszál vége jól legyen elvágva. Ez a technika bejön, akkor nincs irritáció pár nappal borotválkozás után. Tudomásul kell venni, hogy nem mindenki tudja lehúzni a szőrt É-D irányba.

DE használatnál ezek a szőrök néha a leglassabb mozdulatnál is megakasztják a pengét, s ott másnap már látom a beakadt szőrvégek okozta eredményt. Éppen ezért folytatok kísérletet a Fedörrel, L6-ban nekem gyatra az biztos.
Sheffield-England

• Törzstag
« Válasz #247 Dátum: 2013. Június 22. - 11:17:56 »
4-5 évente van egy benőtt szőrszálam. Szóval ez is olyan szubjektív, mint szinte minden a borotválkozással kapcsolatosan.

Egy benőtt szőrszál nem lehet szubjektív!!! Az van, létezik, azaz ojjektum.  :tasli:

Akkor lenne szubjektív, ha egyikünk úgy gondolná, hogy benőtt szőrszállal van dolga, míg a másikunk meg úgy, hogy nem  :crazy:

Akkor: szerintem nincs benőtt szőr! ;D Mivel olyan ritkán találkozom vele, talán nem is az, mert nem tudom azonosítani :fetreng:

Viszont azt sajnálom, hogy nincs semmilyen tanácsom elkerülni ezt a problémát. Nem csak a technikán múlik, persze biztos, azon is (vagy annyira k*rvajó az enyém... ;D), a bőr/szőr számít leginkább. De: sok sikert mindenkinek a küzdelemben! :)

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #248 Dátum: 2013. Augusztus 20. - 21:17:42 »
Elkezdtem olvasni az egész fórumot,  de mire végzek.... :)

Aki még nem használt bizronsági borotvát, annak mi lenne az a három elfogadható árú gyártmány/modell, amit ajánlanátok?
(Elsősorban zárt fésűsre és nem pillangósra gondolok)
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #249 Dátum: 2013. Augusztus 20. - 23:15:16 »
Lord Smart (Merkur fej) 100-ér (Ósan)?
Vagy itt öccá.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #250 Dátum: 2013. Augusztus 21. - 00:42:05 »
Vagy itt öccá.

Azért ennél van igényesebb is? Mondjuk 5-10 ezerig.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #251 Dátum: 2013. Augusztus 21. - 01:02:41 »
Pl. ez.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #252 Dátum: 2013. Augusztus 21. - 07:25:30 »
Vagy itt öccá.

Azért ennél van igényesebb is? Mondjuk 5-10 ezerig.
Lord L6, aminek a nyele is fém.

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #253 Dátum: 2013. Augusztus 21. - 08:56:27 »
Kösz. Ezeket feljegyzem és szintén utánuk olvasok (Lord L6 és a Mühle)
Meg néztem még az EJ DE89/89L és Merkur HD 34C/37C (ezek kicsit többért) borotvákat is.

• Törzstag
« Válasz #254 Dátum: 2013. Augusztus 21. - 10:18:56 »
 Csatlakozom az előttem szólóhoz.
 Kiegészítem részemről annyival, hogy ha az a kérdés/kérés, hogy "igényesebb, mint a Lord", akkor a válasz nem igazán "egy másik Lord". Nekem is van pár Lord-om, elégedett is vagyok velük, de van igényesebb. Nyilván, abban az árfekvésben nem sok.
 Viszont: 5-10 ezer környékén már nagyon sok lehetőség van, hál' Isten'. Merkur, Edwin Jagger, Gillette, meg...sok minden más.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici