Szerző Téma: Módszerek, technika  (Megtekintve 207270 alkalommal)

Nem elérhető Clown8931

• Törzstag
Re:Módszerek, technika
« Válasz #330 Dátum: 2014. Január 05. - 19:44:39 »
akkor jó mert egy vidiben láttam és azért kérdeztem

Nem elérhető Bloo

• Tag
« Válasz #331 Dátum: 2014. Január 05. - 22:30:16 »
a borotvát miért kell beletenni a forróvízbe mikor borotválkozok? miért kell a pengét felmelegíteni? mi értelme van?

Én beleteszem  melegvízbe, mivelhogy nem szeretem a hideg acélt érezni a bőrömön. ;D

Ennyit a kemény akcióhősökről...  :fetreng:
" 切磋琢磨  - Sessa Takuma - Minél többet tudsz, annál többet érsz! "

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #332 Dátum: 2014. Január 06. - 09:47:15 »
Ez az ötlet, hogy a vasat (borotvakést) borotválkozás elött forró vízbe "jó" tenni?

Itt említeném meg, hogy egyesek szerint meg bezoárral földrengést lehet előidézni.
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #333 Dátum: 2014. Január 06. - 09:49:01 »
Itt említeném meg, hogy egyesek szerint meg bezoárral földrengést lehet előidézni.
Ez minden bizonnyal igaz lehet: életemben nem láttam még bezoárt, és (ezek szerint ezért) földrengésben sem volt részem ;)

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #334 Dátum: 2014. Január 06. - 09:56:13 »
Ez az ötlet, hogy a vasat (borotvakést) borotválkozás elött forró vízbe "jó" tenni?

Megelőzni pedig birkavesével:

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=NEg6UjVqhFE" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=NEg6UjVqhFE</a>
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #335 Dátum: 2014. Január 06. - 10:08:26 »
Helyben vagyunk!

Akkor megkérdezném, hogy tudtátok, hogy ha kiverik a fogadat, tejbe kell azonnal tenni. Elvinni a fogorvoshoz, aki vissza tudja még rakni a helyére. És visszanő.

"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #336 Dátum: 2014. Március 16. - 06:42:53 »
Találkozott már valaki olyannal, hogy mindig időszakonként megvan a sztár, borotva szempontjából.
Értem ez alatt, hogy mindig valamelyik aktuálisabb, jobb mint a másik.
Pl egy ideig Ming Shi re esküdtem, utána a lord l111, majd Edwin Jagger re. De mindig változó, pl mostanság a lord al éreztem a karmát ami alatt sokáig nem használtam az edwin j. t , sőt el is akartam már adni de mostanság az Edwin t használom és meg nem válnék tőle. Most ez az aktuális sztár.
Volt közben MIng Shi próba a hetekben szinte nem tudtam vele rendesen megborotválkozni.
De volt időszak mikor a Ming Shi re esküdtem stb, lehet ennyi differencia lenne az astra pengékben mikor kifog egyet az ember?  :nemtom:

Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #337 Dátum: 2014. Március 16. - 06:55:50 »
Találkozott már valaki olyannal, hogy mindig időszakonként megvan a sztár, borotva szempontjából.
Értem ez alatt, hogy mindig valamelyik aktuálisabb, jobb mint a másik.
Pl egy ideig Ming Shi re esküdtem, utána a lord l111, majd Edwin Jagger re. De mindig változó, pl mostanság a lord al éreztem a karmát ami alatt sokáig nem használtam az edwin j. t , sőt el is akartam már adni de mostanság az Edwin t használom és meg nem válnék tőle. Most ez az aktuális sztár.
Volt közben MIng Shi próba a hetekben szinte nem tudtam vele rendesen megborotválkozni.
De volt időszak mikor a Ming Shi re esküdtem stb, lehet ennyi differencia lenne az astra pengékben mikor kifog egyet az ember?  :nemtom:

Ez inkább hangulat kérdése.

Én nagy s olthatatlan szerelmem már tizen éve a Futurom.
De mellette hasznalom a Lord l5 öst, Mercur 15c, s most már a lakásban van, de még várja a születésem napját a R41.
Az uróbbi még nem volt használva.

S nem beszélve azokról az astrákról, timorról s pár magyar s román ( jelzés nélküliek, szamomra nonamek, egy Gilette s egy Wilkinsonról, amiket a kutya se tudja miért de egy 2 literes beföttesben tartok hogy ne porosodjanak, de van olyan amit ki sem próbaltam.

Mert az említett 3 (a negyedikről még nem nyilatkozhatok) mindig a tőllük elvart, számomra megfelelő eredményt produkáljak.
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető Clown8931

• Törzstag
« Válasz #338 Dátum: 2014. Április 06. - 17:44:33 »
Sziasztok a borostát meddig kell áztatni hogy jó puha legyen? és mikor bekentük az arcunkat a krémmel várni kell borotválkozás előtt?

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #339 Dátum: 2014. Április 06. - 18:18:07 »
Sziasztok a borostát meddig kell áztatni hogy jó puha legyen? és mikor bekentük az arcunkat a krémmel várni kell borotválkozás előtt?

Lehet érezni, hogy puhul a szőr, szépen masszírozod a kezeddel a bőröd és figyeled, hogy puhul a borosta. Ha kipirosodik a bőröd a meleg víztől, akkor már elég is az áztatásból. Ezek után a krém szerintem csak síkosít inkább, tehát kár hagyni hogy megszáradjon.
Sheffield-England

Nem elérhető Clown8931

• Törzstag
« Válasz #340 Dátum: 2014. Április 06. - 20:05:26 »
Kipróbáltam már krémtusfürdővel is és az jobban bevált mert jobban csúszik a borotva de kinek hogy.

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #341 Dátum: 2014. Április 06. - 20:44:43 »
Lefürdesz, hajat mosol, s mire kiszállsz a tus alól, addigra 99%, hogy eléggé megpuhult a szőrzeted.

Ha nem, akkor jönnek a pre készítmények, ha "drótszőrű" vagy. De ne csüggedj, itt a fórumon erre az eshetőségre is megtalálod a választ, csak keresni s kérdezni kell.

Pre készítmények közül többen, több terméket használnak.

legelső a forró vizes törülközővel az arc betakarása.
aztán van aki a kókusz olaj, illetve a kókusz zsírt favorizálja, más a baba olajat, illetve a glicerines szappanokat.
Készülj fel rá, ha ilyen zsírosítókat alkalmazol, akkor a  készülékben illetve a pamacsban megülhet, nehezebb tisztítást idézhet elő.

Én személy szerint a babaolaj gélt próbáltam ki, de nem jött be, a baba olaj viszont kellemes siklást biztosít.

De ezt magadnak kell kizongoráznod, mi jön be.
 :handshake:
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető Forri

• Törzstag
« Válasz #342 Dátum: 2014. Április 07. - 17:48:26 »
Ma nagyon sietnem kellett reggel, ezért szégyenszemre Mach3-al borotválkoztam meg.
Határozottan éreztem, hogy nem csak vágja a borostát, de húzza is, pedig éles volt a betét.
"Megtérésem" előtt ez a húzás valahogy fel se tűnt...nem olyan kellemes érzés.
(szerintem)

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #343 Dátum: 2014. Április 07. - 17:56:12 »
nem csak vágja a borostát, de húzza is, pedig éles volt a betét.
Nekem néhány DE penge is húzza, ha nem jó szögben használom. Tipikusan pl a Wilkinson. Hónapokig ezért azt hittem, életlen, és hát tényleg nem olyan éles mint egy Feather, de ma már inkább úgy gondolom hogy az él kompenzálja a rossz szöget bizonyos tartományig. A cartridge borotvákban pedig adott a szög.

Próbálj ki egy fix fejű eldobhatót, pl BIC sensitive 1 pengés. Nekem utazáshoz nagyon bevált, amikor a repcsin kézipoggyászban nem tudok DE pengét vinni.

Nem elérhető Clown8931

• Törzstag
« Válasz #344 Dátum: 2014. Április 07. - 19:15:21 »
Nekem is a wilkinson penge húzott akkor lefogom cserélni köszi a segítséged.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici