Antonio Banderas - Blue Seduction
Denim - Original
1001 kefe - sörte
Osma
Bowapex Custom Razors - Tengerszem
A kést Bowapex Custon Razors készítette még 2018 januárjában. Amikor először megláttam azonnal szerelembe estem vele. Nagyon tetszik ez a különleges kompozit anyag, melyben emlékeim szerint csomorós nyár található. A pengén nincs semmilyen jelzés, ezért azt gyanítom, hogy egy 6/8-os szénacél Gold Dollar W59 Spanish Point. Sajnálatos módon elég ritkán nyúlok hozzá, melynek oka a rohanó életmód. Általában akkor veszem elő, ha már több napos a borosta. DE-nél is van egyfajta szeánsz érzet, késnél meg pláne. Több időt igényel és nagyobb odafigyelést. A penge vége csúcsosodik kifelé, mely amennyire szép éppoly veszélyes is. Fülcimpánál és nyaknál vigyázni kell, mert a penge 1-2 milliméterrel kijjebb áll, mint azt az ember gondolná. Késsel szigorúan egy WTG kört megyek, néha vagánykodok és próbálgatom már az XTG-t is, de nem erőltetem túl. Az X és ATG körre egyenlőre be van készítve egy Mühle R89. Első késem, így nincs viszonyítási alapom. Véleményem szerint még bőven a tanulás fázisában vagyok. Egyszer még az ősrégi hagyományos fórumon azt olvastam, hogy kb. 100 alkalom után már rögzülnek a kézmozdulatok, ezáltal fejlődik a technika.
A szoftver részéről is írnék pár sort. A krém teljesen jó, engem az illata zavar, mely túl erős és egészen sokáig meg is marad. Amúgy nagyon szomjas egy krém, így habképzés során egészen sok vizet képes elnyelni. Nagyon jól síkosít, megfelelően puhít és nem szárítja a bőrt. Teljesítményben a Barbon és a Nivea krémek közé tenném. Amit még megemlítenék, hogy ettől is viszonylag gyorsan fátyolosodik az eszköz, bár nem annyira extrémen, mint a Prorasotól.
Az 1001 kefe sörte pamacsa szerintem durvább, mint az Omega féle sörték. A használatok során szépen puhulnak és nyílnak a szélvégek, így idővel kiváló kis utazó pamacs lesz belőle. Ahogy kezd betörni, úgy képes egyre jobb habot képezni és egyre többet magában tárolni. Lévén, hogy 20 mm-es, nekem kicsi. Gyorsan kifogy belőle a hab. Szinte mindig a Proraso féle Omega 10049-et használom, ami 27 mm-es. Na abból még sosem fogyott ki a habom. Az 1001 kefe nyele fából van, amin az egyszerű lakkréteg már az első 1-2 használat után elkezd peregni. Karácsonyi ajándékcsomagban szokott lenni a nagyobb multik kínálatában egy tubus Barbon kíséretében.
A timsó talán a piacon kapható legjobb, az Osma. Kiváló timsó, melyben az a legjobb, hogy jó nagy darabokból áll össze, így nehezen tudja kikezdeni a víz, szemben egy Najel vagy egy RazoRock féle timsóval. Ritkán használok már timsót borotválkozás után, mert az én bőröm nem bírja. Azonnal kicserzi aminek következményeként, szép piros pöttyös lesz a nyakam. Azonban dezodorálásra és az ujjak érdesítésére is teljesen megfelelő. De vigyázni kell rá nagyon, mert könnyen el lehet ejteni, akkor viszont úgy viselkedik, mint egy porcelán tányér, ezer apró darabra törik. Ha mégsem, akkor 1-5 évig is simán használható.
Az after shave. Na ez tényleg egyéni ízlés kérdése. Én nagyon kedvelem ezt az illatot, számomra ez a NYÁR. Igazi nagybetűs KÉK illat. Az elmúlt 6-8 évben csak ezt használom nyaranta. Kiváló másolata a Versace Man Eau Fraîche-nek. Talán egy kicsivel édesebb lett a Banderas-é. Nyáron tettem bele egy kis mentol kristályt is, amit most annyira nem élveztem, de legalább felfrissített.
A képen nem látható, de titokban mindig használok egy kis Neogranormon Baba popsi védőkrémet. A nyakam két oldalán valahogy mai napig nem találom a megfelelő szöget és ez segít az irritáció mérséklésében.