A ma délutánom a roppant tudományos borotvakés fenés jegyében telt.
Már régen volt a kezemben a Monopol késem. Mivel lehetőségem volt rá, megnéztem az élszalagot mikroszkóppal. Kicsit megijedtem, mert az élszalagon jó kis kráterek voltak, így aztán gondoltam egy nagyot és neki álltam megfenni a DMT extra fine-tól felfelé úgy, hogy minden lépcsőfoknál ellenőriztem az eredményt mikroszkóppal. Az extra fine a maga 9 mikronjával durván szedi az anyagot, így egy 20-20 húzás után már krátereknek nyoma sem volt. Aztán jött a DMT extra-extra fine , ami rontott a helyzeten ( erre van ötletem miért
) így aztán a 3 mikront, gyémánt pasztás balsafán csináltam meg. Majd jött sorban a 2/0,5/0,25 mikronos gyémánt pasztás balsafa. Jól nyomon követhető volt az élszalag pozitív alakulása. ( a 0.5 és a 0.25 között én már nem láttam különbséget, talán nagyobb nagyításban kijönne....) Végül natúr pamut heveder, és a longball féle bőr következett.
Érdekes, mert ezt a kés már járt a pasztás balsafákon, de úgy látszik a kis gödröcskéket az nem tudta kivenni.
Most forralom a vizet, aztán megyek és lehántolom vele magam.....
Reofil
u.i.: erősen gondolkodóba estem, hogy a gyémántos tapasztalataimat csokorba szedve a köz elé tárom ...remélem lesz rá időm a jövő héten
after shave u.i.: a komfort élmény kiváló, de ez a kés, ezt eddig is tudta.... gondolkodtam a kis gödröcskék eredetét illetően, és bizony egy okot tudok elképzelni : fürdőszobai tárolás + régen nem használt kés.... ötlet ??