Szerző Téma: Élezés és fenés – technika, módszerek  (Megtekintve 510300 alkalommal)

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
Re:Élezés és fenés – technika, módszerek
« Válasz #330 Dátum: 2011. Április 04. - 14:32:13 »
Eddig 4 gyári élezésű Dovo volt a kezemben, ebből 1-el se borotválkoznék meg hozzápiszkálás nélkül. Egy alapos bőrözés után használhatóak, de nagyon távol állnak attól amit ki lehet belőlük hozni. Nagyon frankó borotvák ezek, megérdemelnek egy tisztességes élezést.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

FBP

• Vendég
« Válasz #331 Dátum: 2011. Április 04. - 15:06:42 »
Eddig 4 gyári élezésű Dovo volt a kezemben, ebből 1-el se borotválkoznék meg hozzápiszkálás nélkül. Egy alapos bőrözés után használhatóak, de nagyon távol állnak attól amit ki lehet belőlük hozni. Nagyon frankó borotvák ezek, megérdemelnek egy tisztességes élezést.
Nem állítottam, hogy nem lehet egy magasabb szintre is eljutni velük  ;D csak azt, hogy egy rendes bőrözés minimum kell nekik ahhoz, hogy:  :borotva:
 :sör:

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #332 Dátum: 2011. Április 04. - 15:07:23 »
Nem állítottam, hogy nem lehet egy magasabb szintre is eljutni velük  ;D csak azt, hogy egy rendes bőrözés minimum kell nekik ahhoz, hogy:  :borotva:

Nem neked akartam ellentmondani, teljesen egyetértünk  ;)
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

FBP

• Vendég
« Válasz #333 Dátum: 2011. Április 04. - 15:12:06 »

Nem neked akartam ellentmondani, teljesen egyetértünk  ;)
Nem is azért írtam! Csak hogy valek fórumtárs megkaphassa a kérdésével kapcsolatos minden infót, illetve, hogy szerezzen be minél több ismeretet a bőrözés technikájáról  :sör:

Nem elérhető valek

• Új tag
  • *
« Válasz #334 Dátum: 2011. Április 06. - 17:52:08 »
megérdemelnek egy tisztességes élezést.

Esetleg tud valaki segíteni fővárosunkban ezen élezés ügyében? Szivesen venném. Úgy vélem a megfelelő eszközök híján vagyok.
Va
DOVO Solingen Bismarck, Hans Baier Exclusive, Mühle R41

FBP

• Vendég
« Válasz #335 Dátum: 2011. Április 06. - 19:44:06 »
Keresőbe: fórumtagok szolgáltatásai

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #336 Dátum: 2011. Április 27. - 08:49:37 »
Létezik olyan, hogy túlfent borotva?
Már több mint egy hónapja használom a filámat(amióta megvan naponta borotválkozok) és bár tökeletes volt, de az este gondoltam csak áthúzom bőröm, mert már vagy 40-szer használtam és hát ennyire csak nem tarthatja az élét.
Kapott vagy 10-20 kört a frissen pasztázott(CrO+kézkrém) fenő egyik oldalán, majd 3-4 szer áthúztam a barna oldalon(Feo?).
A ma reggeli borotválkozásom után komolyan elgondolkodtam timsó beszerzésén, de ha lett volna akkor is kellet volna a ragtapasz.
Mindent vitt. A legkisseb bőregyenetlenséget, kiállóbb szőrtüsző, szabályosan mindent legyalult.
Hogyan lehet tompitani?

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #337 Dátum: 2011. Április 27. - 09:16:21 »
Túlzásba lehet vinni a pasztázást, az már mindegy minek nevezzük. Vagy 50-100 textil és hasonló mennyiségű bőrözésnek kicsit rendbe kéne tennie. Ha ez kevés, akkor a legfinomabb köveden 10 húzás megoldja a problémát.

Nem elérhető DeXTeR323i

• Új tag
  • *
« Válasz #338 Dátum: 2011. Május 03. - 15:36:28 »
Sziasztok!

Amióta elolvastam azt a mondatot, hogy a borotvakéssel lehet a legsimábbra borotválkozni, tudom hogy nem elég élesek a késeim. Lehet velük borotválkozni, de kicsit húznak, illetve többszöri borotválkozásra is marad pici borosta itt-ott amit növésiránnyal szemben símogatva érezni. Azt hittem ez normális, de ezek szerint nem annyira.  :(

Most hogy már van normális bőr fenőm zöld pasztás és sima oldallal is: Meddig kell fenni rajta amíg jó nem lesz? Mondjuk nekiállok a pasztás oldallal, mikor válthatok át a natúr oldalra? És azt mikor lehet befejezni? Olvastam valami körömtesztet is angolul, de nem értem teljesen.

Előre is köszönöm a segítséget!

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #339 Dátum: 2011. Május 03. - 15:49:21 »
323i, én ezzel így nem értek egyet és pontosítanék.
Nem a borotvakés önmagában a legsimább borotválkozás (bőr) záloga, hanem a módszer, azaz a kiborotválás (a visszafelé húzás, az ATG).
Ezt borotvakéssel is lehet, meg mással is (aztán vagy szereti a bőröd, vagy nem).
Az viszont biztos, hogy borotvakésnél ilyenkor csak a legélesebbek veszik az akadályt.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #340 Dátum: 2011. Május 03. - 16:11:25 »
Körömtesztet csak a durvább élezési folyamatoknál szokás használni, azután igazából nem nagyon használható. Én alkarszőr tesztet szoktam alkalmazni általában. Pasztás bőrön 10-50 kör után nem nagyon lesz már élesebb a borotvád, ha azután nem az igazi akkor kövön kell már élezni rajta. Én általában 2 kört teszek, WTG és ATG, esetleg 1-2 helyen szoktam még rajta javítani ha béna voltam. Ez általában azt eredményezi hogy ATG közepesen/erősen dörzsölve az arcom csak a problémásabb helyeken nem tökéletes. Nekem ez bőven elég, WTG így is vagy 10-15 óráig sima az arcom, és így is kevés nő ki még estére amit le lehetne borotválni. A szög és a gyakorlat is nagyon sokat számít hogy mennyire húz a borotva, a szőr puhításáról nem is beszélve, de egy jól megélezett és bőrözött késnek nem szabad húznia normál felhasználáskor. Ha egy DE borotva is húz, akkor a szőr előkészítésében lesz a gond.  Egyébként +1 arra amit ed írt.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #341 Dátum: 2011. Május 03. - 16:11:37 »
OFF:

Ed, többször olvastam, és tudom, hogy Te nem szereted, nem is gyakorlod a kiborotválást.

Nekem bírja a bőröm, viszont nagyon ritkán sikerül kiborotválás nélkül tökéletesen simára (saját fogalmaim szerint: a szőr növekedésével ellentétesem kézzel húzva, "sercegtetve" nem ad hangot, és nem érzek semmilyen szúró-dörzsölő-érdes felületet) borotválkoznom.

Neked gondolom ez gyakran vagy gyakrabban összejön, vagy nem, de Téged nem is zavar?

ON.

323i, én ezzel így nem értek egyet és pontosítanék.
Nem a borotvakés önmagában a legsimább borotválkozás (bőr) záloga, hanem a módszer, azaz a kiborotválás (a visszafelé húzás, az ATG).
Ezt borotvakéssel is lehet, meg mással is (aztán vagy szereti a bőröd, vagy nem).
Az viszont biztos, hogy borotvakésnél ilyenkor csak a legélesebbek veszik az akadályt.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #342 Dátum: 2011. Május 03. - 16:36:34 »
Én is csatlakoznék SicT-hez, soha nem sikerült elérnem a két körből a tökéletes simaságot.

Nem elérhető jrabi

• Törzstag
« Válasz #343 Dátum: 2011. Május 03. - 16:45:02 »
Nekem sem lesz teljesen tökéletes két kör után, hétvégén ezért (a családomnak kedvezve ;)) ellentétes irányban (ATG) is átmegyek késsel. Azonban nem mondanám, hogy utána kellemes érzés, ha az arcomat "tapogatják". Úgyhogy számomra is jobb a két kör, és az így kapott, azért igen jó eredmény...
"A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga."

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #344 Dátum: 2011. Május 03. - 16:49:28 »
Sici (és Kuni),
én is ezt értem a tökéletesen sima alatt, és szerintem kiborotválás nélkül ezt nem lehet elérni. Én nem is keresem, és valóban, engem nem zavar, hogy egyes területeken visszafelé simítva érzem a borostát.
Illetve: én magamon két kör alatt két ugyanolyan kört értek végigvinni, nem variálok: a második egy finiselő kör, harmadikat meg nem is szoktam.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici