Hozzávalók: plexiüveg, balzafa, egy adag sík keményfa/fenyő/bútorlap, csiszolópapír, gyémántos paszta.
1. fára ragasztott plexi, lesíkolva, P1000-es vizespapír ragasztva
2. fára ragasztott plexi, síkolva, legfinomabb papír amit találsz, P2000 az kb jó, ennél finomabbat nehéz találni
3. fára ragasztott balzafa, nagyon óvatosan lesíkolva vagy síkra gyalulva, 9 micronos gyémántos paszta
Opcionális4. fára ragasztott balzafa, nagyon óvatosan lesíkolva vagy síkra gyalulva, 3 micronos gyémántos paszta
5. fára ragasztott balzafa, nagyon óvatosan lesíkolva vagy síkra gyalulva, 1 micronos gyémántos paszta
6. fára ragasztott balzafa, nagyon óvatosan lesíkolva vagy síkra gyalulva, 0,5 micronos gyémántos paszta/krómoxid/vasoxid/Dovo fekete paszta
Méretileg megoldható 15x5 centis darabokkal is, akkor kevesebb alapanyag kell, de én 20x5, vagy 20x7,5-re csinálnám mindet. Ha nincs hozzá semmi, és mindent meg kell venni, akkor 4-5 ezer környékéből kijön az egész pakk, ebből a gyémántos pasztáknak darabja olyan 4$, a többi meg ahogy sikerül beszerezni. Ez is csak akkor működik, ha mindent igényesen megcsinálsz, ha összefusizod olyan "jó lesz az úgy" alapon, akkor a végeredmény is olyan lesz. Ezeket külön zacsiban kell tárolni hogy ne kenjék össze egymást, a kést le kell törölni mindegyik lépés után, hogy ne koszold vele össze a következőt. Az elérhető eredmény ugyanaz mint a legdrágább kövekkel, az a nem mindegy hogy iszonyat tökölés. Eleve megcsinálni az egészet, csiszolópapírt újraragasztani, tisztán tartani mindent, felcimkézni, stb. Annyi előnye van hogy a csiszolópapír és a gyémántos paszták is nagyon gyorsak, és talán ezzel lehet a leggyorsabban jó eredményeket elérni. Abban az esetben ha magadnak kell pár kést élezni, bőven jó viszont. Havi 1-2 élezéshez felesleges hogy legyen 50 ezer forintnyi köve az embernek.
Én annó mindent megpróbáltam ami olcsónak tűnt, de sajnos nincs kiskapu, itt olcsó húsnak tényleg híg a leve. Ennél olcsóbban nem tudnám sehogy megoldani. Az elején érdemes mással éleztetni, azután jópár hétig elég a bőrözés is egy késnek, addig mindenki ki tudja magának találni hogy tetszik-e neki a téma vagy nem. Ha bárki úgy dönt hogy magának akar élezni, akkor érdemes befektetni normális felszerelésre, bőven megéri. Ha nagyon olcsón akarod megúszni akkor sok kompromisszumot kell kötni általában. Én nem bántam meg 1 forintot sem amit jó minőségű ismert kövekre költöttem, de én kicsit fanatista vagyok