Köszi mindenkinek a segítséget, éjjel egykor feladtam. Igaz élvonalat sikerült végre kialakítanom, igyekeztem nagyon odafigyelni, de szörnyen néz ki. Hullámos. Ennyire is csak azért jutottam, mert a tegnap megérkezett kínai 12000-es kövemhez katam egy ilyen kis darab valamit, amivel meg szokták a kö tetejét fenés elött kicsit dörzsölni. Na kínomban már azzal dörzsöltem kicsit meg az 1000-est, ami után elkezdett harapni. Akkor kezdtem érezni, hogy viszi az anyagot. Addig csak csúszkált rajta a kés. De mivel még sosem csináltam iylet, azt gondoltam, igy van ez jól. Ennek csak a videók mondtak ellent, ahol a leghosszabb is 11 perc volt egy 1000-es kövön, abból az ürge 10-et beszélt
.
Nem tudom ennek a csavarodásnak látszódnia kellene-e szabad szemmel, mert úgy semmit nem látok. Ami feltünt, hogy az egyenes, pengeszélességü kövön, ha nem ragasztom le a gerincet, akkor az hullámosan kopik. Mivel a követ emiatt már többször síkba csiszoltam, és a ceruzával rácsozásos módszer szépen mutatja is, hogy a kö síkba van, én sem tudok másra gondolni, mint arra, hogy a késsel nem stimmel valami. Ha elöbb tudom ezt a filces megoldást, nem koptattam volna feleslegesen a gerincet ... Tény hogy valahol már olvastam itt, de akkor annyira nem rögzült, meg azt sem tudtam mi célt szolgál. Azonkívül eszembe sem jutott, hogy én az elsö évben követ vegyek. Ráadásul mindjárt hármat. Tegnap a nejem (sajnos elég jó megfigyelö) mikor hazaért, rögtön kiszúrta a King Stone-t, s megjegyezte, hogy mintha még ök nem ismernék egymást
. Gyorsan bemutattam öket egymásnak.
Nos, elvileg a kés NOS, de mivel az eredeti élvonal is elég hullámos volt, azt gondoltam itt valami disznóság van, ezért legyalultam, hogy újat tudjak kialakítani. Ami feltünt, hogy a penge elején nagyon keserves élvonalat kialakítani, alig látszik valami, holott a közepén már túl széles is, a végén meg leírhatatlanul egyenetlen, hullámos. Ami még dühít, hogy ha leragasztom a pengehátat, néhány húzás után egy bizonyos ponton felszakad a ragasztás. Akkor vehetem le róla, jöhet a következö. Ezzel megy el az idöm
.
Most már késö a filc, mert tisztán látszik minden hullám az élvonalom meg a gerincen, de hadd kérdezzem meg: ha látom a filcen a viszonyulást, akkor segít az nekem? Mert én ugye csak felfektetve tudom fenni, nem tudok trükközni, tekintve hogy fogalmam sincs hogyan kell azt. Ezt biztos nehéz leírni - ha nem lehetetlen - de elképzelésem sincs, hogyan lehet élszöget is tartani meg még pluszban csavargatni a kést.
Ma már borotválkoznom kellene, de nincs mivel
. Tegnap majdnem vettem egy kést az ebay-en, hogy legalább egy használható legyen, de felverték az árát, pedig itt volt az eladó 10 km-re tölem. Már bánom hogy nem kínáltam rá mégis, így gürizhetek, ha borotválkozni akarok
.