Szerző Téma: Élezés és fenés – technika, módszerek  (Megtekintve 508721 alkalommal)

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
Re:Élezés és fenés – technika, módszerek
« Válasz #750 Dátum: 2012. December 16. - 09:12:30 »
http://www.youtube.com/watch?v=MZ_J_89AJQk
52 mp től. igaz e végső technika? petrós bőr + begereta hamu?
borotvánál nem alkalmazható? ;D
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #751 Dátum: 2012. December 17. - 17:34:55 »
A kövön úgy kell élezni mint a szíjon . Ugyan abban az irányban? Már mondjuk csak egy finom él frissítésnél?
Sok filmen szembe tolják az éllel de máshol megegyezően a bőrös fenés irányával, technikájával.
Itt csak én látom úgy hogy nem helyes a húzási irány visszafelé?
http://www.youtube.com/watch?v=8UcJImh6vUg
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #752 Dátum: 2012. December 17. - 19:09:06 »
Bőrön a pengehát megy elől, kövön az él.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #753 Dátum: 2012. December 17. - 19:13:16 »
Köszi a tippot.
Akkor nem is tud az ember kövön elérni semmit vagy nehezebben ha a pengehát megyen elől? ;D
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #754 Dátum: 2012. December 17. - 21:26:56 »
Fejen állva is lehet, de én általában úgy szoktam ahogy az emberek nagy többsége :) Próbáltam így is, úgy is, nekem csak éllel előre.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #755 Dátum: 2012. December 18. - 12:48:30 »
Nem tudomírták-e már, de érdemes leragasztani szigetelőszalaggal a kés gerincét, mielőtt fennéd a kövön.
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #756 Dátum: 2012. December 18. - 13:22:08 »
Köszi a tippot.
Akkor nem is tud az ember kövön elérni semmit vagy nehezebben ha a pengehát megyen elől? ;D

Ha jó a mozdulat, a kés anyaga és a kő minősége (sík) akkor fordítva is megoldható, de ez ritka és ott bukik el, hogy nem lesz jó a mozdulat ( sem a kés anyaga, sem a kő nem lesz teljesen sík, vagy a leváló részecskék homogének) és akkor sok lesz az élpontok körül az egyenletlen sorjás rész, sok lesz a kitört rész és a munkafolyamat is lassabban megyen. Értelemszerűen a bőrön viszont kötelező egyirányba (pengeháttal előlről) menni különben az egy bőrből leszen gyorsan több.

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #757 Dátum: 2012. December 18. - 15:55:52 »
Na mérgembe nekiálltam élezni. Nagyon finom az olajkő. Egy darabig szépen siklik majd mintha leválna valami és megakad onnantól szép karc a pengén.
Vagy fel kellene síkolni a követ. Pedig ha kézzel végighúzom semmit nem érzek.
Az is érdekes, hogy nem nagyon látszik befeketedni, szürkülni az olaj, hogy szedne le valamit a borotváról.
Szegény J. Sanyi most biztos marja magát. ;D

http://kepfeltoltes.hu/121218/DSCN2844_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/121218/DSCN2845_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/121218/DSCN2846_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Nem gondoltam volna, hogy ilyen érzékeny jószág az él. ;D
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #758 Dátum: 2012. December 18. - 16:07:04 »
Mivel 1 réteg ragasztószalaggal éleztem meg a kést (mint amúgy mindent amit élezek), ezért nem érintkezik az él a kővel, szóval ha 2 hétig éleznéd akkor sem lenne így élesebb a kés. Hogy egy arkansasnál feketedjen az olaj azt nem kell várni, azok polírozó kövek, nagyon minimális az anyagleválasztásuk. A másik meg az, hogy nem is értem miért élezel rajta, eleve shave-readyként küldtem el neked, ráadásul az az arkansas nincs olyan finom mint amin én finiseltem.

Amúgy Tiéd a kés, szóval azt csinálsz vele amit jónak látsz, csak gondoltam szólok előre :)

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #759 Dátum: 2012. December 18. - 16:15:09 »
Hát sajna annyi kudarc ért meg húzta nyúzta a fejem, hogy tényleg már mérgemben nekiálltam élezni. Lehet a sok hajszálteszt meg körömteszt kivette az élét.
Sajna nyúlfejű voltam és nekiestem jóparaszt módjára. ;D
Mondjuk csak van anyag leválasztás nála mert a babámék azon csiholtak tűből furóhegyet.
Na vagy szerzek finom követ vagy megéleztettem valakivel vagy megnézettem hátha nem nagy a baj és lehet vele beretválkozni ás nem kaki...am el az élt. :fenek:
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #760 Dátum: 2012. December 18. - 17:30:37 »
Én is úgy éreztem már az elején, hogy húzza a szőröm. Meg mondom, hogy beleakadt a szőrbe és nyújtotta az arcom mintha szemöldök csipesszel szedném a szőröm.
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #761 Dátum: 2012. December 18. - 17:36:56 »
Mondjuk csak van anyag leválasztás nála mert a babámék azon csiholtak tűből furóhegyet.
Ez itt hiba, asszonyt és sleppjét eltiltani a kőtű!

"Ha a tűbűl lészen fúróhegy, akkor a kőbű is ugyanöz lészen!" Oszt borotvát élezni amazon dimbös-dombos kövün, nöm löhüt.

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #762 Dátum: 2012. December 18. - 17:42:28 »

"Ha a tűbűl lészen fúróhegy, akkor a kőbű is ugyanöz lészen!" Oszt borotvát élezni amazon dimbös-dombos kövün, nöm löhüt.

:borz2: :fetreng: :borz2:

No oszt olyan sárga küvet hun lehet kapni amin azok a jónépek fenik a beretvát? :D
Még egy kérdés a pasztás oldalon mikor és hányszor érdemes fenni a beretvát?
Ha elvileg shave ready az él akkor elég a bőr szinte?
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #763 Dátum: 2012. December 18. - 18:00:26 »

:borz2: :fetreng: :borz2:

No oszt olyan sárga küvet hun lehet kapni amin azok a jónépek fenik a beretvát? :D
Még egy kérdés a pasztás oldalon mikor és hányszor érdemes fenni a beretvát?
Ha elvileg shave ready az él akkor elég a bőr szinte?

Sárga kövem akár nekem is van eladó  ;D De amúgy itt lehet:

http://thesuperiorshave.com/Coticules.html

Minden borotválkozás előtt vagy 50-100 húzás tiszta bőrön, kinek mennyi tetszik jobban. Élezés után vagy 20-30 húzás pasztás oldalon a bőrön, és 5-10-20 borotválkozásonként élfrissítésnek. Ezek hozzávetőleges számok, többel és kevesebbel is megy technikától függően, idővel kitapasztalja az ember. Élezni nyílván akkor kell amikor se a bőr, se a pasztás nem hozza vissza az élt. Ez nagyon sok borotválkozást takar, és több hónapnyi rendszeres borotválkozást (1-2 naponta) takar.  Egy kinti haver már 80 borotválkozás fölött tart egy TI carbonsong borotvával, úgy hogy 25 heveder 50 bőr van minden borotválkozás előtt, és még mindig HHT4 és kellemes a borotválkozás, majd kiderül meddig megy ez így még  :D

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #764 Dátum: 2012. December 18. - 18:06:57 »
Tán ez a kű.
Mindenütt ezt látom.
http://www.youtube.com/watch?v=rEPUdycdhZc

azóta rágyüttem . norton 4000/8000 ez elvileg elégséges?
Csak a puffin ad erőt...

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici