Szerző Téma: Élezés és fenés – technika, módszerek  (Megtekintve 508823 alkalommal)

Nem elérhető Rhinoceros

• Új tag
  • *
Re:Élezés és fenés – technika, módszerek
« Válasz #735 Dátum: 2012. December 02. - 15:54:38 »
Most vettem cipőkellékes boltban puha! vastag marhabőrt natúr színben 1000 ft ért 6cm széles 120 cm hosszú. Teljesen olyan kinézetre mint a fenőbőrők. Kipróbálni még komolyan nem sikerült de párat húztam rajta és dolgozik. Az újságpapíros "fenés" az működik szépen amúgy . Most króm pasztát akarok szerezni, hol lehet kapni tudja-e valaki?
Előtte ugyanitt vettem szép bőrt de keményet , próbáltam faggyúval puhítani alig változott az állaga és nem is volt jó a késnek sem, az újság jobb volt.
Itt egyébként egy nagyon érdekes iromány angolul az élezésről képekkel. http://ebookbrowse.com/knifeshexps-pdf-d16349497    több verzióban is letölthető a netről pl PDF ben is.

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #736 Dátum: 2012. December 02. - 16:42:39 »
Művészellátó boltokban szokták árulni krómoxid-zöld néven festékpigmentként. Kis pici befőttesüvegben van vagy 30 gramm, több embernek is elég lenne élete végéig.
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #737 Dátum: 2012. December 02. - 16:59:15 »
Most vettem cipőkellékes boltban puha! vastag marhabőrt natúr színben 1000 ft ért 6cm széles 120 cm hosszú. Teljesen olyan kinézetre mint a fenőbőrők. Kipróbálni még komolyan nem sikerült de párat húztam rajta és dolgozik. Az újságpapíros "fenés" az működik szépen amúgy . Most króm pasztát akarok szerezni, hol lehet kapni tudja-e valaki?
Előtte ugyanitt vettem szép bőrt de keményet , próbáltam faggyúval puhítani alig változott az állaga és nem is volt jó a késnek sem, az újság jobb volt.
Itt egyébként egy nagyon érdekes iromány angolul az élezésről képekkel. http://ebookbrowse.com/knifeshexps-pdf-d16349497    több verzióban is letölthető a netről pl PDF ben is.

Rhinoceros jelentkezz PÜ-ben, adok én neked króm-oxidot szívesen!
Sheffield-England

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #738 Dátum: 2012. December 02. - 17:02:07 »
Anno hirdetett Szőrmók egy bőrös mestert, de még csak most látom, már nem aktuális.

Az új eladási szabályok miatt zártam le a topikot, régi volt.

Minkét bőrös mester aktívan dolgozik, s a forrásaik is élnek bőr beszerzésre.
Sheffield-England

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #739 Dátum: 2012. December 03. - 00:20:18 »

Merre ez a bolt, ha nem titok?

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #740 Dátum: 2012. December 03. - 08:56:29 »

Merre ez a bolt, ha nem titok?

A Kálvária sugárúton, a Forza Italia! pizzériával szemközti sarkon ha jól tippelem! :fetreng:
Sheffield-England

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #741 Dátum: 2012. December 03. - 10:24:38 »

A Kálvária sugárúton, a Forza Italia! pizzériával szemközti sarkon ha jól tippelem! :fetreng:

Ha jól emlékszem a Kálvária sugárút Szegeden van?
engem is érdekelne bőr, mert sikerült szereznem egy nyeles fenőt, amin bőrt kell cseréljek, meg a régifenőmön is tizenegynéhány év használat után nem ártana bőrt cserélni

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #742 Dátum: 2012. December 03. - 10:28:16 »
Zozó, ha gondolod, nekem longball kedvessége okán van egy nyeles fenőre v.szinűleg illeszthető longball-féle minőségű darab bőröm.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #743 Dátum: 2012. December 03. - 17:20:50 »
Valahogy előre sejtettem, hogy nem az itteni kávézóval szemben... : D

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #744 Dátum: 2012. December 03. - 19:47:05 »

Ha jól emlékszem a Kálvária sugárút Szegeden van?
engem is érdekelne bőr, mert sikerült szereznem egy nyeles fenőt, amin bőrt kell cseréljek, meg a régifenőmön is tizenegynéhány év használat után nem ártana bőrt cserélni

Jelzem én csak bele kotnyeleskedtem a beszélgetésbe...amit én tudok cipőkellékes boltot a Kálvária sugárúton, Szegeden, ott nagy eséllyel kapni bőrt, mert többen ajánlották már, de még nem jártam ott. Az én forrásom az ópusztaszeri bőrös, akit az archivált hirdetésben említettem. Darab bőröket ő is ad el, igény szerinti méretre levágva. 3-4mm vastag natúr marhabőr, hagyományos cserzéssel.

Amit Rhinoceros Koma említ 6cm széles, 120cm méretben 1000Forintért az álom ár tudomásom szerint és nagyon megéri. Megnézem, vagy rákérdezek szívesen, ha érdekel valakit, egyikre is, másikra is. :sör:
Sheffield-England

Nem elérhető Rotbart

• Moderátor
  • Törzstag
« Válasz #745 Dátum: 2012. December 03. - 22:45:52 »
Igen jól hangzó ajánlat ez, én pl. meglehetősen örülnék!  :borz2:

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #746 Dátum: 2012. December 04. - 13:45:49 »
Zozó, ha gondolod, nekem longball kedvessége okán van egy nyeles fenőre v.szinűleg illeszthető longball-féle minőségű darab bőröm.

Ha feljutok a talira megtekinteném  ;)

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #747 Dátum: 2012. December 04. - 15:39:46 »
Okszi, időben jelezd kérlek!
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #748 Dátum: 2012. December 14. - 12:49:05 »
Na voltam cipőkellékes boltban. ott sajna csak keskeny övnek való bőr volt. Adtak volna marhabőrt de az csak táblákban van. 4500ft/kg és 4-5 kg ot nyom egy szabálytalan tábla.
Ezek szerint rá leszek kényszerülve rendes fenőbőrre. :fetreng:
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
Csak a puffin ad erőt...

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici