En vagyok a hulye, de ezek utan hozzaszolok.

Plane mert szerintem az ilyen forumok pont erre valok, minel tobb informacio legyen osszegyujtve egy-egy temakorrol, hadd lehessen belole tanulni. Akar az eredeti kerdezonek, akar kesobb idetevedoknek, es persze mindannyiunknak, akik olvassuk es hozzaszolunk.
Tibi bedobott egy olyan korulmenyt, a szokatlanul eros szorzetet ami az eddigi olvasmanyaim alapjan valoban nem egyszeru, es tobb olyan topikot lattam mar, ahol eleve hasonszoruek

valaszolnak a sajat acelgyapot szorzetukon szerzett tapaszatalatok alapjan. Ez eleve mas tema, mint hogy jo -e a technika, illetve eleg gyakorlott -e valaki egy kulonosen agressziv borotva hasznalatahoz. Ezekrol nyugodtan vitatkozzatok tovabb.

En megprobalom felidezni a drotszorueknel olvasott fontosabb szempontokat.
Eros szor eseten talan legfontosabb a puhitas. Mindenkeppen javasolt tusolas utan borotvalkozni. Extrem esetben akar tusolas kozben.
Masfelol erdemes nagyon odafigyelni a habozasra. A szappanhabnak ket fo feladata van. Az egyik az, hogy segitsen a szor puhitasaban, de azt alapvetoen a viz csinalja, nem a szappan. Eros szorzetuek szoktak arra panaszkodni, hogy meg tok jo hab van az arcukon, de a szoruk visszamerevedik alatta. A jelemzo tanacs az, hogy erdemes arcon habozni, mert kiszarad a tusolast kovetoen az arcszorzet, mire elkeszul a talkaban a hab. Boven megpaskolni vizzel az arcukat az egyes korok kozott, es arra gyorsan felvinni a habot, ami nagyvonaluan legyen vizezve addig, amig az allaga egyaltalan megengedi. A szappan masik feladata a sikositas, ami szinten fontosabb, mint puhabb szoru, kevesbe erzekeny arcokon, es erdemes addig valogatni amig igazan jot talalsz. (Szerintem nekem is eleg eros a szor az arcomon, de egyaltalan nem vagyok erzekeny, ha rohanasban 2 perc alatt akarok valamennyire borotvalkozni, siman megoldom egy WTG es egy ATG korrel szappan nelkul csak vizezve es semmi bajom. Ne probald ki otthon.) Tobben eskusznek a faggyus szappanokra, kifejezetten eles pengekre, slant vagy SE borotvakra, es az adott eszkozokhoz alkalmazando nagyon pontos technikara.
Szoval ahogyan az eredeti problema sem bagatellizalhato, azt se lehet mondani, hogy mindegy volna, hogy mlyen a szappan, a borotva, a penge, a technika, epp ellenkezoleg. Ha ezek megvannak, pont az lesz a tokmindegy, hogy hany napos az a szor, vagy milyen iranykombinaciokra eskuszol.