Szerző Téma: Légy üdvözölve!  (Megtekintve 627870 alkalommal)

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
Re:Légy üdvözölve!
« Válasz #135 Dátum: 2011. Január 02. - 15:52:29 »
Szia, üdv itt is :D
Szerencsés vagy, hogy egy SS volt a kezdő borotvád.

Üdvözletem minden fórumtársnak!

Már elég régen olvasója vagyok ezen fórumnak is.
A késportálról kalandozva találtam ide.
Láttam a sok ismerős nevet, akik odaát is aktív tagjai a közösségnek.
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető gas

• Törzstag
« Válasz #136 Dátum: 2011. Január 02. - 20:05:40 »
Üdv köztünk!örömteli,h gyarapodik a tábor! :sör:

Nem elérhető Kelt

• Új tag
  • *
    • Worldshots
« Válasz #137 Dátum: 2011. Január 02. - 21:44:34 »
Olvasom a fórumot egy ideje - meg le is csaptam egy Lacruise-féle Weishire - illőnek érzem, hogy bemutatkozzak.

Orosz Péter kispados cikke után kezdtem el nézegetni a borotvákat, és hamarosan be is szereztem egy bakelitdobozos, nyíltfésűs Mofém Önborotovakészüléket. Harapott, mint a kuvasz, le is cseréltem a nagyon olcsónak tűnő, ugyanakkor mindennapi borotválkozásra alkalmas műanyag Wilkinsonra. Aztán jött egy Aristocrat, most ősszel egy ecseris Slim Adjustable, lassan már nem röhögnek ki a haverjaim, ha leakadok a pecsában egy-egy standnál.

Sziasztok, Ádám vagyok, és hozzátok hasonlóan sikerült hobbit csinálnom valamiből, amit utálni szokás. :)

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #138 Dátum: 2011. Január 07. - 16:47:23 »
Welcome to the culb!
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető SalaSafety

• Új tag
  • *
« Válasz #139 Dátum: 2011. Január 08. - 17:14:24 »
Üdvözlés!

Egy kis bemutatkozás:
Régóta borotválkozás, minden félét erőltetés: műanyagoskodás, villanyoskodás, de érzés hogy egyik sem okés. Régóta gondolkodás, hogy ez nekem nem jól állás, de megoldás nem találás. Nemrég internetezgetés, nagyapára visszagondolás mivel borotválkozás. Rögtön megörülés mivel rájövés, hogy ezt nekem is így kellés. Tovább örülés, hogy találás még ilyen gondolkodás (blogolás, fórumozás).
Kb két hónapja rendes ember levés és hagyományos biztonsági borotvával borotválkozás. Régen sokat szúrós arcú levés, mostanában pedig sokat borotválkozás és ennek örülés (csodálatos feleségem még inkább örülés).
Fórumokat általában olvasás inkább és nem írás/hozzászólás...

Elköszönés!

Ide egy kép tevés, melyet borotvámról Én készítés:

Ui:
Elnézést attól aki ezt végigolvasva meghülyülés.
« Utoljára szerkesztve: 2011. Január 08. - 19:07:47 írta SalaSafety »

Nem elérhető Atyafi

• Új tag
  • *
« Válasz #140 Dátum: 2011. Január 08. - 19:39:02 »
Hasonló cipőben járni. Nem rég kezdeni bortválkozni. Üdvözölni!
 :crazy:

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #141 Dátum: 2011. Január 08. - 20:59:52 »
Üdv mindenkinek a portálon!

Nem elérhető Kelt

• Új tag
  • *
    • Worldshots
« Válasz #142 Dátum: 2011. Január 09. - 01:02:06 »
Istenhozás!

(Az ásés blogon napokat röhögtem végig, gyönyörű formagyakorlat volt. :) )

Nem elérhető szürkesün

• Új tag
  • *
« Válasz #143 Dátum: 2011. Január 09. - 17:01:29 »
Üdv mindenkinek!
Az első DE borotvám egy műanyag Astra volt,aztán kipróbáltam "csodálatos" fekete Wilkit.
A legrosszabb tapasztalatom a Solunával volt.Úgy éreztem mintha megnyúztak volna.
Nagyon brutális volt nem is szivesen használtam.
Jelenleg pedig egy FTI nevű régi utazó borotvát használok,amire végre azt mondhatom,hogy nagyon jó.
Általában Astra,vagy Gilette pengéket használok.
Reine Borsten pamacs és Nivea borotvakrém.
Kezdetnek ennyit :)

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #144 Dátum: 2011. Január 09. - 18:48:13 »
Szia Sün!

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #145 Dátum: 2011. Január 09. - 21:11:26 »
Szia Szürkesün!
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető Talador

• Törzstag
« Válasz #146 Dátum: 2011. Január 10. - 15:58:38 »
Üdvözlök Mindenkit! ;)

Máté vagyok és már jó pár ideje figyeltem/olvastam ezt a fórumot. Engem is, mint ahogy olvastam elég sok mindekit az az érzés kergetett ide amit így lehetne megfogalmazni: "Azok a régi jó dolgok".
Nagyon szeretem a régi dolgokat, többek között őrzöm is őket(néptánc, népzenélés), gyűjtöm a pénzeket, palackokat, azaz mindent amire csak anyukám ennyit mond: kacat.
Úgy döntöttem, hogy muszáj megtanulnom borotvakéssel borotválkozni, és szerencsére találtam ezt az értékes fórumot!
Mivel ég bennem a restaurálási vágy ezért a Vaterán licitáltam erre a késre: http://antik.vatera.hu/szerszam_munkaeszkoz/bonza_bontgen_sabil_solingen_borotva_1435109487.html
Nagyon remélem nem nyúlok mellé, és egy szép borotvát sikerül majd faragnom belőle :)

Röviden és tömören ennyi!

További kellemes délutánt! :sör:

Máté
"Húzd ki a Szent Biztosítószeget, majd azután számlálj el háromig. Se többet, se kevesebbet. Három legyen, amedig számolsz, s ameddig számolsz, az háromig legyen. Négyig ne számolj hát ezért, sem pediglen kettőig - hacsak nem folytatod a te számolásodat háromig. Az ötöst szádra ne vedd. Midőn a hármashoz érsz, mely sorrendben a harmadik leszen..."

Nem elérhető Talador

• Törzstag
« Válasz #147 Dátum: 2011. Január 10. - 17:39:26 »
Igen? :( Mi a bibi vele? Nem nagyon értek hozzá, szívesen veszem a kritikákat:)
"Húzd ki a Szent Biztosítószeget, majd azután számlálj el háromig. Se többet, se kevesebbet. Három legyen, amedig számolsz, s ameddig számolsz, az háromig legyen. Négyig ne számolj hát ezért, sem pediglen kettőig - hacsak nem folytatod a te számolásodat háromig. Az ötöst szádra ne vedd. Midőn a hármashoz érsz, mely sorrendben a harmadik leszen..."

Nem elérhető Talador

• Törzstag
« Válasz #148 Dátum: 2011. Január 10. - 19:04:25 »
Erre is gondoltam. Úgy terveztem, hogy ha esetleg azt mondjátok, hogy ne nagyon próbálkozzak magam, akkor elviszem Flasi bácsihoz.

Nem elérhető lacruise

• Új tag
  • *
« Válasz #149 Dátum: 2011. Január 13. - 06:41:27 »
Udvozlet mindenkinek.

A sok olvasas utan verge eljutottam odaig, hogy vegre megirjam a bemutatkozast.

Adam vagyok es jo idaja kulfoldom elek.
A borotvalkozas egy ideje mar jelen van az eletemben, de mindig is nyug volt. Volt mindenfele borotvam de csak nem voltam elegedett egyikkel sem,. Termeszetesen en is belestem a a reklamok alitotta csapdaba es sok penzt koltottem dragabbnal dragabb eszkozokre, termeszetesen foloslegesen.

A valtas a eletemben az elkoltozes hozta. Olyan helyre kerultem, ahol a hagyomanyos borbelyoknak meg van... kulturaja.
Miutan az elso honap borotvalkozas mentesen telt es a hajam is hosszu volt, ugy dontottem, hogy beulok egy pakisztani mester szekebe.
Bizalmatlan voltam.
Levegte a hajam es megborotvalt. Ugy ahogy kell. Egeszen pontosan ahogy regen lattem a teveben, meg regi fenykepeken. Torolkozo, forroviz, hab meg pamacs. Isteni volt. A ha a tortan a magyar Caola borotvakrem volt.
Mertertem es beszereztem egy fetete Wilkinson hagyomanyos borotvat.

Ahogy telt mult az ido egyre inkabb szemezgettem egy Weishi 9306-F, fenyes krom borotvaval, de csak nem tudtam raszanni magam a megvasarlasra.
A meglepetes akkor ert amikor az egyik haverom egy Hong Kong-i utja utan hozott egyet ajandekba. Azonnal beleszerettem.
A kovetkezo utja utan hozott tobbet, azok elmentek ajandekba a csalad ferfi tagjainak. Mivel ok is szeretik es ok is megtertek, a haverom ezek utan minden utjarol egy rakat borotvaval ter haza. (igen, ezek az eladok)

Idokozben beszereztem egy Balea pamacsot, de nem jott be, ugyhogy lecsereltem egy Omega pamacsra, ami rovidebb szoru es kisebb a nyele. Nagyon kezreallo, kellemes kis eszkoz.

Kozmetikum teruleten konzervativ vagyok. Ha tehetem a Caola kremat hasznalom (ha jol tudom otthon mar nem kapni) vagy az Omega kremjet. Mindketto tokeletes, az Omeganak van egy kellemes mentolos illata. Nagyon kellemes a boromon, csak ajanlani tudom.
Borotvalkozas utan timsokocka es arcszesz. Ennyi.

A pengekkel voltam bajban, de megtalaltam a szamomra megfelelot a BIC pengekben. A Wilkinson, Gilette annyira nem jott be.

Sajnos eleg lusta vagyok, de hetente azert megprobalok idot szakitani a borotvalkozas kellemes rutinjara. Ha megsem, akkor elmegyek a pakisztani borbelyomhoz es kenyeztetem magam egy kicsit.
lacruise

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici