Szerző Téma: Légy üdvözölve!  (Megtekintve 627882 alkalommal)

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
Re:Légy üdvözölve!
« Válasz #165 Dátum: 2011. Január 17. - 23:16:06 »

Hai LTS !

Jelöld be az üzenet aljánál található négyzetbe, hogy legyen róla mentés/másolat a kimenő üzenetekbe...

Salmo
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető Lajos The Silent

• Törzstag
« Válasz #166 Dátum: 2011. Január 17. - 23:36:39 »
Köszi, erre nem figyeltem. Így lehet, hogy többször is elküldtem...

zsolabácsi

• Vendég
« Válasz #167 Dátum: 2011. Január 18. - 00:42:53 »
Á, csak kétszer  :fetreng:

Nem elérhető Cselló

• Tag
    • Pengegyűjtők fóruma
« Válasz #168 Dátum: 2011. Január 19. - 09:58:14 »
Sziasztok!

Én már régóta kerestem jó állapotú borotvakést, amit szerettem volna renbehozni/rendbehozatni. Nemrég sikerült is egy jobb állapotút találnom, ami megfogott, igaz lesz vele még munka mielőtt használatba tudnám venni. (Lehet hogy kiderül, nem is lesz alkalmas rá). Egy a lényeg, megfertőzött, azóta nekiláttam a nagyszülőket faggatni, hátha akad még valamelyik fiókban hasonló kincs.  :)
Le szeretnék szokni az eldobható borotvákról, és a "hagyományos" módszer szerint borotválkozni ezentúl.  :borotva:
Nagyon jó, hogy van ez a fórum, kezdőként rengeteg hasznos információt találtam már eddig is!  Köszönöm mindenkinek a leírásokat, tanácsokat!

Üdv,
Cselló
Kedvenc sportom a kétszáz női mell...

Nem elérhető sonkatekercs

• Tag
« Válasz #169 Dátum: 2011. Január 19. - 10:05:01 »
Légy üdvözölve, és lelj sok örömet benne! :borotva:

Nem elérhető davidsquint

• Új tag
  • *
« Válasz #170 Dátum: 2011. Január 24. - 18:39:31 »
Sziasztok!
Kancsal Dávid a becsületes nevem. Abdán élek Győrben dolgozom. Erősen read-only tag leszek de most lenne egy kérdésem amit majd fel is teszek a megfelelő topicban. :)
A Késportál-ról szivárogtam át én is mint sokan mások mivel találtam itthon egy régi borotvát és fel akartam újítani, aztán rá kellett jönnöm h nem olyan egyszerű mint ahogy azt az ember elképzeli. pl még bőr -t is be kell szereznem plussz megfelelő követ mivel eddig csak a késes témával foglalkoztam hozzájuk való köveim vannak amik mint itt kiderült nem az igaziak a borotvákhoz. plussz pamacs meg krém meg timsó... azért nem egyszerű...  ;D
Egy szó mint száz üdvözlet mindenkinek!

Nem elérhető sonkatekercs

• Tag
« Válasz #171 Dátum: 2011. Január 24. - 19:01:14 »
Üdv Dávid!  :borotva:

Nem elérhető calabar

• Tag
« Válasz #172 Dátum: 2011. Január 25. - 09:52:47 »
Üdvözlet mindenkinek,

első posztom a fórumon, de nem teljesen kezdő borotválkozóként.

Az utóbbi napokban tértem át a hosszas, több éves Mach, etc használatról DE használatra. Még elkél néha-néha a timsó, de lassan belerázódom. A DE borotva Merkur, a mammutban vettem, nem egészen tudom, h. milyen pontosan, fekete bakelit nyele van és elég nehéz, tehát bizalmas viszonyt igényel. Reggeli bortválkozás híve vagyok, eltelik már az a bizonyos 20 perc. És tea is van az ablakpárkányon.

Sokat olvastam a fórumot, meg ed pamacsát, élvezetes beszélgetések.

Még1X,

üdvözlet mindenkinek,

calabar

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #173 Dátum: 2011. Január 25. - 10:20:31 »
Üdv köztünk, ó, új tag  :crazy: :sör:

Nem elérhető DeXTeR323i

• Új tag
  • *
« Válasz #174 Dátum: 2011. Január 25. - 23:13:53 »
Sziasztok!

A késportálról találtam át ide. Elkezdett foglalkoztani a gondolat, hogy ha már ennyire rajongok a késekért, mi lenne ha borotvakéssel borotválkoznék!? Ennek jegyében megvettem az ExtraMetálban a legolcsóbb 3 rugós borotvakést, borotvakrémet a Tesco-ban és nekiestem az arcomnak.  :borotva:

Az első ismerkedés eléggé "húzósra" a sikeredett a gyári éllel, mint kiderült valószínűleg ebben nagyon sok szerepe volt az olcsó beretvának is. Annyira rossz volt, hogy csak arcom oldalát húztam le vele, ahol csak "sík" területek vannak az államat / bajszomat már 5 pengés rezgőssel fejeztem be.  ::) Ennek ellenére beleszerettem a hangulatába!

Következő próba előtt volt egy kis vizes Arkansas köves borotva símitgatás, érzésre, utána meg hasított bőrös húzogatás (mert csak az van). Ezek után már az egész arcomat leszedtem vele tűrhető mennyiségű fájdalommal.

Igyekszem cserélni az eszközeimet, meg javítani a technikámat, de tetszik az már biztos!  :sör:

DeXTeR

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #175 Dátum: 2011. Január 26. - 18:15:37 »
 :sör:

Én ugyanúgy jártam, mint te, az elején.

Nem szerencsés az extrasole beretvának látszó tárgyat eröltetni. Inkább vegyél egy normális borotvát Flaschner Kálmán boltjában. (magyar borotva solingeni alapanyag).
Az már shave ready és teljesen más lesz az élmény. Garantáltan.

Üdv. a fedélzeten!

Toportyán  :borz2:

"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető DeXTeR323i

• Új tag
  • *
« Válasz #176 Dátum: 2011. Január 27. - 15:30:16 »
Toportyan: Köszönöm szépen! Az infót is. Holnap beugrok Székesfehérvárra az üzletbe, már csak az a kérdés hogy megérné-e nekem 20-30 ezret otthagyni egy késért ami nagyon tetszik, de végülis csak egy olyan kell, amivel tudok jól borotválkozni, mert egy Jó borotva kés! Ez tényleg 20-30 ezerbe kerül?

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #177 Dátum: 2011. Január 27. - 15:32:56 »
Csak egy új kerül annyiba, a használt és felújított kések fele/kétharmada. Flaschner mesternél is vannak felújított kések, és az elad topicban is folyamatos az utánpótlás, pl. ZOZO vagy Salmo kései, de én is fogok föltenni nemsokára.

Üdv:

SicTransit
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető barsa

• Tag
« Válasz #178 Dátum: 2011. Február 08. - 14:18:28 »
Sziasztok!

Én is, mint előttem olyan sokan mások, a Késportálról találtam ide. Gillette reluxa felhasználó vagyok, de már úton van egy "antik" Gillette. Igaz ezt még a fórum felfedezése előtt rendeltem be hirtelen lelkesedésemben. Vettem egy mülleres borz pamacsot, illetve berendeltem egy GFT minta kollekciót. Egyelőre ennyi.

Várom, míg megérkeznek a holmik, de addig is átmegyek a kezdő rovatba és kérdezgetek, ha egy kicsit megkésve is,

A várakozás nehéz napjait a fórumon található rengeteg infó átolvasásával töltöm majd.

Nem elérhető croc

• Új tag
  • *
« Válasz #179 Dátum: 2011. Február 08. - 19:52:45 »
Sziasztok!

A fórumra rty hívta fel a figyelmem, amikor elhozott egy szépséges Gillette tech-et, hogy penge védőt készítsek neki.
Azonnal beleszerettem, és most már elméletben az enyém. :)
Eddig egy Willkinson műanyag DE borotvát használtam, és Balea pamacsot, de ezen változtatni fogok.
Borotvám már van... egy  :-*

Tetszik a fórum, örülök hogy itt lehetek.

Feri

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici