Szerző Téma: Légy üdvözölve!  (Megtekintve 627926 alkalommal)

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
Re:Légy üdvözölve!
« Válasz #180 Dátum: 2011. Február 08. - 20:05:39 »
Szia Croc! Üdv nálunk! Érezd jól magad!  :borotva: Nyugtasd meg a feleséged jó helyen vagy újabb klassz lehetőségek állnak előtte, ha valamivel meg szeretne ajándékozni.  ;D
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető Brien

• Törzstag
« Válasz #181 Dátum: 2011. Február 08. - 20:47:28 »
Sziasztok mindenki!

Eljött az idő, hogy ide is írjak.
Először ugy gondoltam csak egy gyors fórum látogatás lesz mint ahogy ezt pár témában már megtettem mert szükségem volt információra, megkaptam az infót és ennyi nem volt fönt dolgom mert annyira nem foglalkoztatott.
Ennek ellenére itt meg megfogott a társaság a téma és a "fekete-fehér" recsegő rádiós borotválkozás.
Persze ezt is rá tudom fogni a feleségemre. :evil:
Onnan jött a dolog, hogy  "már megint böksz" utáltam borotválkozni mert nyűgnek tekintettem. Gyorsan legyünk túl rajta és kész.
Most pedig akár fél-háromnegyed órán keresztül is borotválkozom :) és még élvezem is.
Eljön a pamacsolás és onnan jön a fekete-fehér világ.
Először DE borotvával probálkoztam most már kacsingatok a kés felé.

Örülök hogy itt vagyok.

Brien
Ne gondolkodj!
Ha gondolkodtál ne mond el!
Ha elmondtad ne írd le!
Ha leírtad ne írd alá!
Ha aláirtad.......Ne csodálkozz!!

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #182 Dátum: 2011. Február 08. - 21:05:11 »
Udv, Brien, a "fekete-feher" meg a "recsegos radios" borotvalkozas nagyon szep, el is lopom! ;D

Nem elérhető Brien

• Törzstag
« Válasz #183 Dátum: 2011. Február 08. - 21:09:52 »
Udv, Brien, a "fekete-feher" meg a "recsegos radios" borotvalkozas nagyon szep, el is lopom! ;D

Majd PÜ-be átküldöm a bankszámlaszámomat a pontos jogdíj eljuttatás miatt. :D
Ne gondolkodj!
Ha elmondtad ne írd le!
Ha leírtad ne írd alá!

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #184 Dátum: 2011. Február 08. - 21:12:35 »
Ezt szeretem, hogy itt mindenki olyan önzetlen!  ;D
Üdv Brien köztünk! További jó kacsintgatást:  :borotva:
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #185 Dátum: 2011. Február 09. - 07:49:27 »
Ó, Brien, ismerős. Tegnap a kedves menyasszonyom éppeg valami kapcsán mondta is, hogy mennyi időt tudok a fürdőben tölteni. Jahm, megvan. Megpróbálta gondolati szinten összeegyeztetni a mosogatást (alapvető igény a tisztaságra  :fetreng: ) és a fürdőben levést (alapvető igény a tisztaságra  :borz1:). Hááát, nem győzőtt meg  :crazy:

Nem elérhető Brien

• Törzstag
« Válasz #186 Dátum: 2011. Február 09. - 10:54:15 »
Nekem tegnap kijutott a mosogatásból (megérelek én is utálom) is végzettségemből kifolyólag, de itt már megvan a csapat Chef-je. ;)
Viszont tegnapra visszatérve a legnagyobb lízingelt lányom a kb 23 órás borostámra ezt mondta jó éjt puszi után:
"Szabi elromlott a borotvád."
Na ezek szerint már ezt is megszokták lassan borotválkozhatok 8 óránként.  :fetreng:
Ne gondolkodj!
Ha elmondtad ne írd le!
Ha leírtad ne írd alá!

Nem elérhető Laszlo1978

• Új tag
  • *
« Válasz #187 Dátum: 2011. Február 09. - 17:29:33 »
Sziasztok,

Örülök, hogy megtaláltam a fórumot. Senki nem ajánlotta. Igazából magamtól találtam meg, amikor elhatároztam, hogy az 55 pengés Gilette Turbo Ferrari Mx16555 GTO3 Extra MR III. után pusztán stílusból, életérzésből és a hagyományok tisztelése miatt áttérek a késes borotválkozásra.
Nyilván valamire szükségem volt, ami alapján elindulok.
Így hát passzívan átböngésztem a dolgokat, majd bevásároltam az Extrametálnál. Dovo Bismark, egy borzszőr pamacs, egy Dovo Szíj, egy Aloe Vera borotvaszappan és egy paszta került beszerzésre.
Túlvagyok 4 beretválkozáson, és sikeresen odavertem valaminek tudtomon kívül. Nos, ekkor lettem fórumtag, ugyanis valahogy szerettem volna megoldani a csorba kiköszörülését. Sajnos ehhez nem értek.
Viszont egy nagyon kedves úriember a fórumról segít nekem.

Szép napot mindenkinek!

Nem elérhető OBJoe

• Törzstag
  • Old Black Joe
« Válasz #188 Dátum: 2011. Február 09. - 23:33:49 »
Üdvözlet mindenkinek!

Vasárnap délután, mikor nagyanyám ledőlt egy kicsit (akkor volt igazán nyugalom), nagyapám elővette a kellékeket: „beretva”, pamacs, szappan, tálka, szíj fel a szegre, a tükör egy másikra, s kezdődött… Csak nézője lehettem, mert még a kérdésemre sem válaszolt olyankor. Magára figyelt és a jól begyakorolt mozdulatokra… Ezzel a különleges képpel is él az emlékeimben valami belőle. Most így az ötven küszőbén, úgy érzem ideje átvennem a stafétát. Mivel csak az órája maradt rám nulláról kezdem, talán valami egyszerű DE-vel. DE evvel elindulok az úton, hogy valami különlegeset majd én is átadhassak… egyszer.

Old Black Joe
Novaculum habeo.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #189 Dátum: 2011. Február 10. - 08:32:52 »
Ez nagyon szép, üdvözlet közöttünk!

SicTransit

Üdvözlet mindenkinek!

Vasárnap délután, mikor nagyanyám ledőlt egy kicsit (akkor volt igazán nyugalom), nagyapám elővette a kellékeket: „beretva”, pamacs, szappan, tálka, szíj fel a szegre, a tükör egy másikra, s kezdődött… Csak nézője lehettem, mert még a kérdésemre sem válaszolt olyankor. Magára figyelt és a jól begyakorolt mozdulatokra… Ezzel a különleges képpel is él az emlékeimben valami belőle. Most így az ötven küszőbén, úgy érzem ideje átvennem a stafétát. Mivel csak az órája maradt rám nulláról kezdem, talán valami egyszerű DE-vel. DE evvel elindulok az úton, hogy valami különlegeset majd én is átadhassak… egyszer.

Old Black Joe

God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető ben

• Új tag
  • *
« Válasz #190 Dátum: 2011. Február 10. - 11:40:24 »
Kedves Mindenki,

Timsórudat keresve találtam rá a Kispadon a borotválkozás eme fennköltebb formájára, majd további kutatások során ide. Bejelentkezésemet Penge Úrnak és Endrose LORD borotváinak köszönhetitek :).

Korábban mindig is utáltam borotválkozni (kevés-foltos de annál erősebb; a szőkétől a vörösön át a feketéig minden színben pompázó borosta), de most...alig várom. A belelendülés nálam mindig mindennél visszafogott (főleg látva az indulószettek közötti árkülönbségeket), így elmentem a legközelebbi DM-be és bevásároltam egy m.a. Wilkinson-t, hozzá Barbont és Balea pamacsot. Nos még ezzel a nem túl kifinomult összeállítással is sokkal jobb eredményt értem el, mint valaha Machtech "barátainkkal".
Emellett egy szertartás lett. Persze a barátnőm egyből rárongyolt, h mekkora baromság ez ("add vissza a fürdőmet >:("), mire közöltem vele hogy most már megértem az Ő kifestős játékait (diplomácia!) és így szent a béke (nekem is jutott 20cm2 a sok-sok közül az egyik polcon)... És mindezekkel együtt is egy szertartás, amikor nem figyelek se rá se másra, semmire, csak a borotválkozásra!
Örülök h így kezdhetem napjaimat és nem még eggyel a sor kötelesség közül!

Üdv
Ben

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #191 Dátum: 2011. Február 10. - 20:11:09 »
Üdv a csapatban Ben!
Diplomatikusan próbáld előre az a 20cm2-et növelni! Már most szólunk!  :sör:

Nem elérhető edgarm

• Törzstag
« Válasz #192 Dátum: 2011. Február 10. - 22:28:52 »
Sziasztok!

Jó néhány éve egy Figyelő újságban olvastam, hogy egy fodrászmester a tanulóinak előírja, hogy tanuljanak meg borotválni mint régen a borbélyok. Akkor a kíváncsiság elültetett bennem egy magot, amit most hajtott ki. Az újságot azóta sem találom és még senki nem tudott mondani egy "üzletet" Bp-en, aki ilyen szolgáltatást nyújtana. De a késportálon keresztül megtaláltam Ed "majdnem" névrokonom blogját, majd a borotvafórumot és azóta a férfi "eszköztár" újabb darabokkal bővült. A Merkur Futur bevált és a Flasi mestertől vásárolt késhez még néhány eszközt be kell szereznem, hogy kipróbáljam azt is. Sosem voltam egy fórumozó típus, de itt függő lettem. Jó látni ennyi segítőkész embert egy helyen.
Nagyapám szertartásos vasárnap ebéd utáni és kártya előtti borotválkozása újból régi szép emlékeket hozott fel bennem. Most már csak meg kell találjam a DE borotváját, ha még nem adták oda valamelyik falubélinek a rokonok...

Üdv,
Edgár

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #193 Dátum: 2011. Február 11. - 14:25:13 »
No, akkor én is...
Pár hete találtam rátok. A pipa fórumunkon (http://www.pipatorium.grandiflorum.net/) levő "borotva" téma olvasgatása közben jött meg a kedvem kipróbálni mást is a 3 pengésen kívül. Aztán ide keveredtem.
Apámtól elektromos technikát "örököltem". Szenvedtem vele évekig, sosem szerettem borotválkozni. Lassú, nyúz.
Mikor már nagyon utáltam, a patronos "megváltásként" érkezett.
Aztán most a költséghatékony DE. A Gillette Super Adjustable-t nagyon szeretem. :borz1: Már alig várom, hogy használjam újra.
Egy (keskeny) kés is várja a sorát, de a technikám siralmas. Azt hiszem az élezés már megy...
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető apafej

• Törzstag
« Válasz #194 Dátum: 2011. Február 11. - 15:35:01 »
Üdv a fórumon! Te már legalább a harmadik pipás társ vagy itt: úgy látszik a hagyományos borotválkozás és a pipázás hasonló embereket vonz.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici