Szerző Téma: Légy üdvözölve!  (Megtekintve 627947 alkalommal)

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
Re:Légy üdvözölve!
« Válasz #195 Dátum: 2011. Február 11. - 16:18:29 »
Ne hagyjuk ki a szivart sem... Üdv minden új tagnak!

Nem elérhető edgarm

• Törzstag
« Válasz #196 Dátum: 2011. Február 11. - 16:54:22 »
Az órát, az öltönyt, a cipőt, a hajkefét, a nyakkendőt, az inget, a nőt, a bort, a pálinkát és a lovat. Kihagytam valamit?  :sör:

Nem elérhető Brien

• Törzstag
« Válasz #197 Dátum: 2011. Február 11. - 17:07:57 »
Hajkefét?!?!? :o

Ajaj!  :fetreng: :fetreng:
Ne gondolkodj!
Ha gondolkodtál ne mond el!
Ha elmondtad ne írd le!
Ha leírtad ne írd alá!
Ha aláirtad.......Ne csodálkozz!!

Nem elérhető edgarm

• Törzstag
« Válasz #198 Dátum: 2011. Február 11. - 18:06:53 »

Nem elérhető longball

• Törzstag
« Válasz #199 Dátum: 2011. Február 11. - 19:44:27 »
Az órát, az öltönyt, a cipőt, a hajkefét, a nyakkendőt, az inget, a nőt, a bort, a pálinkát és a lovat. Kihagytam valamit?  :sör:

Igen, az ijászkodást és az elöltöltő lövészetet mindenképpen...  :fetreng:

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #200 Dátum: 2011. Február 11. - 23:29:11 »
Üdv a fórumon! Te már legalább a harmadik pipás társ vagy itt: úgy látszik a hagyományos borotválkozás és a pipázás hasonló embereket vonz.
Stefan, Tritrek...
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #201 Dátum: 2011. Február 11. - 23:32:04 »
... a lovat. Kihagytam valamit?  :sör:
A ló macerás... a motor oda megy, ahova én akarom.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető britva

• Új tag
  • *
    • Brijacnica
« Válasz #202 Dátum: 2011. Február 13. - 01:48:14 »
Üdvözletem!

Eddigi borotválkozásaim során sok mindent kipróbáltam, szégyelem is magamat emiatt  ;D

2008-ban történt a nagy változás. Ugyanis, ekkor vettem az első borotvakésemet, egy no-name Solingen feliratu 5/8-ost. Anyit mondhatok hogy az életem azóta megváltozott.
Még mindig használatban van az "első", de most már ott van melette Wester and Butz német, S. Pearsons angol, Le Grelot francia, és még sok más borotva. Biztonságiból van egy jó öreg Shick injector gépem amit utazásokon használok (jó masszív pengéje van).
Amit még szeretnék a leltáromban látni az egy Canayama Cordovan #80000 meg esetleg egy Kamisori japán stílusu borotvakés.

Egyébként Horvátországban élek és két éve indítottam egy horvát nyelvű hagyományos borotválkozásról szóló fórumot.

Üdv, Zoli

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #203 Dátum: 2011. Február 13. - 12:33:52 »
Üdv a fórumunkon Zoli! Örülök, hogy ránk találtál! Érezd otthon magad itthon is!   :)
A #80000 -es Canayama Cordovan kitűnő választás, az enyém csak #30000-es, de fantasztikus egy darab. Még az unokáim is fognak neki örülni. A japán kések egy külön világ, imádom őket, épp ma borotválkoztam egy Iwasakyval. ;)
Klassz a ti fórumotok is, csak sajnos a nyelvet - még - nem értem.  :crazy:
Ha bármi kérdésed van írjál és segítek.
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #204 Dátum: 2011. Február 13. - 13:25:47 »
Szia kolléga úr! Milyen jó, most már ezt is tudjuk, a horvát testvérfórumban is kapcsolatunk van, méghozzá legfölül!  ;)

Nem elérhető britva

• Új tag
  • *
    • Brijacnica
« Válasz #205 Dátum: 2011. Február 13. - 20:56:23 »
Üdv a fórumunkon Zoli! Örülök, hogy ránk találtál! Érezd otthon magad itthon is!   :)
A #80000 -es Canayama Cordovan kitűnő választás, az enyém csak #30000-es, de fantasztikus egy darab. Még az unokáim is fognak neki örülni. A japán kések egy külön világ, imádom őket, épp ma borotválkoztam egy Iwasakyval. ;)
Kösz Fonthunter!

Ami azt illeti nem is volt olyan könnyű idetalálni. A magyar internet olyan mintha külön világ lenne.  ???
A Canayama bőrökröl sok jót lehet olvasni, meg az egyik tagunknak volt szerencséje használni vmelyik nagyobb számút és el van tőle oda meg vissza  ;D
Idézet
Klassz a ti fórumotok is, csak sajnos a nyelvet - még - nem értem.  :crazy:
Ha bármi kérdésed van írjál és segítek.

Igen, most már elég jól kialakult a társaság. Kevesen vagyunk de egytől egyig rendes srácok. Van angol nyelvű részlegünk is, ha van kedved betévedni...
A "még" azt jelentené hogy valamikor majd igen?
Szia kolléga úr! Milyen jó, most már ezt is tudjuk, a horvát testvérfórumban is kapcsolatunk van, méghozzá legfölül!  ;)
Szia Edrose!

Remélem sikerül majd több időt töltenem ezen a fórumon, habár nem nagyon enged a munka  >:(

Majdnem elfelejtettem, tetszik a blogod! Egész jól elnyúlott az éjszaka olvasva a cikkeket.  ;D

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #206 Dátum: 2011. Február 13. - 21:39:28 »

A "még" azt jelentené hogy valamikor majd igen?

Azt hiszem azért olyan szinten nem, de az angol szekciótokba azért belekukkantok majd néha.
Az SRP-ről keveredtem nemrég a spanyol fórumra, ahol gombnyomásra lehet az oldalon akár a magyar fordítást is látni:
http://www.foroafeitado.es/search?search_id=newposts

H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #207 Dátum: 2011. Február 13. - 22:25:02 »
a spanyol fórumra, ahol gombnyomásra lehet az oldalon akár a magyar fordítást is látni

fonti, ezt a Google-nak köszönhetően bárhol lehet! Haiti kreol és szuahéli nyelven is – kérdés persze, hogy ezeken létezik-e hagyományos borotválkozós fórum...   :fetreng:

Nem elérhető edrose

• Adminisztrátor
  • Törzstag
    • Pamacs és penge
« Válasz #208 Dátum: 2011. Február 13. - 22:26:42 »
Viszont britva kolléga munkásságát nézegetve rá kellett jönnöm, hogy az ecset szavunk is szláv eredetű: horvátul četka;)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #209 Dátum: 2011. Február 13. - 22:29:28 »
Jó, persze tudom, csak ez a lehetőség ott beépítve az oldalba nagyon kulturált volt. ...azóta már a horvát tesófórum Flasi-vitáját is el tudtam olvasni a "te módszereddel"!  :crazy:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici