Szerző Téma: Légy üdvözölve!  (Megtekintve 628098 alkalommal)

Gabesz

• Vendég
Re:Légy üdvözölve!
« Válasz #315 Dátum: 2011. Június 07. - 15:54:05 »
Üdv!

A könyvjezőim között már egy jó fél éve be volt tárolva ez az oldal, valamint (természetesen?) a Pamacs és Penge...
Magamról annyit, hogy a párom úgy ismert meg lassan 4 éve, hogy szőrös-szakállas voltam. Az elmúlt négy évben háromszor borotválkoztam meg...
Aztán kirúgtak (mármint a munkahelyemről) két hónapja és azóta van időm borotválkozni!  :borotva:

Meg kell mondanom, hogy örülök, hogy itt lehetek. Ennek a fontosabb okai, hogy egy szakmai szubkultúra képviselői vannak itt, valamint politika mentesek a hozzászólások. Hú, ez mennyire jó! Tessék értékelni!

Azt azért meg kell mondanom, magamban egy kicsit furcsa dolgonak tartom, hogy akár 4-5 borotvakése legyen valakinek, és elég szép összeget ver bele havonta.
Persze inkább erre költsön mindenki, mint piára!!!
Ezt ahhoz hasonlítom, mint amikor valakinek az Amerikai Egyesült Államokban akár 10 lőfegyvere is van, mikor egyszerre úgyis csak egyet, legfeljebb kettőt visznek magukkal az emberek 95%-a. Jó, elfogadom, éljen a szabadság!

Alkalmazott dolgaim: - magyar shavette (fodrászboltokban csak ez az egyféle van, 500-700 Ft., fehér)
                              - fekete és szürke Wilkonson, zöld Astra, kék Lord, és szürke Cerrus pengék
                              - ma vettem egy Középföldei Szilszakállfából faragott, Rocky Balboa pofaszakállából tépkedett sörtéből készült pamacs   
                                helyett, bükkfából faragott, 100% ismeretlen sörtéből készült pamacsot 690 Ft-ért.  :fetreng:
                              - valamint ma vettünk a párommal 1L azaz egy liter borotválkozás utáni és kozmetikai kezelések utáni arcszeszt 800
                                Ft-ért.
                              - krémeim: török alen dölonok, és Egy Barbon habzó (ez nagyon jó!!!)

Üdvözlöm a moderátorokat!

Megtalálhatóságom: Legkeletibb megye, legnagyobb városa.

Ui.: Amilyen szép képeket készít Fonti, annyira ellentétes pólust képvisel szerintem az oldal kinézete. Tudom, a tartalom a fontos, de akkor is...

Béke!

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #316 Dátum: 2011. Június 07. - 18:52:50 »
Majd ha egyszer megborotválkozol egy késsel akkor rájössz miért nem elég 1 belőle! :) Olyanok mint az autók, mindegyiket más érzés vezetni, van hogy az embernek több kedve van egy cabrióhoz mint egy limuzinhoz. Szerencsére ha az ember türelmes akkor nagyon szép dolgokat lehet kifogni 1-2 ezer forintért az autókkal ellentétben :)
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #317 Dátum: 2011. Június 07. - 19:00:53 »
Sanyi! Nem jó a hasonlat! Nekem pl. mindig több kedvem lenne egy cabrióhoz, mint egy limuzinhoz, de lehet csak azért mert még nem volt cabrióm és így nem lettem sosem kócos!  ;D Hozzá teszem limuzinom sem volt még!   :fetreng:

Nem elérhető fonthunter (†2014)

• Halhatatlan tag
  • Törzstag
    • Fonti galériája
« Válasz #318 Dátum: 2011. Június 07. - 19:05:53 »
Gabesz, örülök, hogy köztünk vagy! Érezd jól magad a fórumon! További örömet a borotválkozásodban!  :borotva:
Köszönöm a jó kritikát és a kritikus megjegyzésedet!  ;) ...utóbbihoz annyit, hogy igazad van, viszont ajándék ló és a foga effektus játszik.  :crazy:
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #319 Dátum: 2011. Június 07. - 19:40:50 »
Szia Gabesz! Én kulturált alkoholfogyasztó vagyok, heti 2 sörrel és kéthetente egy palack borral, ritkán egy kis pálinkával v. whiskyvel. De még így is több pénzt áldozok "piára" mint a borotválkozásimra. Könnyen ki lehet számolni, hogy a minőségi alkoholfogyasztásom átlagban havonta 4000 forint körül mozog, ami szerintem legalább a 4x-ese a borotválkozásra költöttnek!
Üdv a csapatban egyébként  :sör:
Persze inkább erre költsön mindenki, mint piára!

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #320 Dátum: 2011. Június 07. - 22:39:15 »
Olyanok mint az autók, mindegyiket más érzés vezetni...
Te azokat is gyűjtöd?
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető vico2k5

• Új tag
  • *
« Válasz #321 Dátum: 2011. Június 07. - 22:58:20 »
Sziasztok!

A Sors fintora, hogy én egy elektromos borotva kapcsán kerültem ide :)
Mefi blogján olvastam egy Philips HS8020 beszámolót, majd a hozzászólások között találtam rá a valószínűleg mindenki által ismert Orosz Péter írásra. Elég meggyőző volt a több, mint 2000 komment (és hogy 5 éves íráshoz a mai napig hozzászólnak) . Ezeket olvasva kerültem a fórumra, amit nagyjából ma egész nap olvastam-

13-14 évesen édesapám elektromos borotvája volt az első élményem, majd egy saját egyszerű kis Philips körpengés, amit pár év után patronosra cseréltem. Borotválkozni utálok. Az én arcbőröm is a legrosszabbak közül való, hetente egyszer bírok rendesen megborotválkozni. Így is kipattogzik a nyakam, ami pár óra alatt elmúlik, majd 3 nap után visszatér (mint Jézus :)) Gillette sensitive skin habot és mac3 turbo-t használok jelenleg - ezt ráadásul 4-5 alkalom után cserélem is. A patronos viszont még mindig jobb nekem, mint az elektromos.
Nagyon meggyőzőek voltak a beszámolók, amik a DE-ről és az irritáció csökkenéséről szóltak, nem csoda, ha izgatott lettem.

Az eredménye az lett, hogy türelmetlenségemben rendeltem egy LORD L5-t, Omega szappant és pamacsot (az ominózus lengyel ebay-es illetőtől), és a biztonság kedvéért egy Proraso Shave Cut Healing Gel-t is. Most alig várom, hogy megérkezzen minden, és nekiláthassak... :)
Vico

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #322 Dátum: 2011. Június 07. - 23:04:00 »
Üdv itt a fórumon! ;) Majd a Lordhoz vegyél valami jó pengét is, nem tudom hogy ahhoz adnak-e ajándékba valamit. Amit én ajánlani tudnék az a Feather és a Derby, utána meg borotvakés...  ;D Ha jót akarsz magadnak, akkor sose gondolkozol el azon hogy késsel borotválkozz. Sokkal, sokkal kedvesebb a DE a tárcádhoz :)
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető vico2k5

• Új tag
  • *
« Válasz #323 Dátum: 2011. Június 07. - 23:18:44 »
@jenessanyi:
6 db LORD Super Chrome blades jár hozzá (http://connaughtshaving.com/l122.html), ez lesz a teszt :)
Ezt kérdezni is szerettem volna, hogy Pesten avagy online hol lehet jó pengéket venni? Igaz, hogy a fórumon vannak erről infók, csak nagy részük régi (2009, 2010) és lehet, hogy elavultak. (A kommentek alapján a Feather-t mindenképp ki akarom próbálni, sokan írnak róla jót :))

Üdv
Vico

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #324 Dátum: 2011. Június 08. - 07:10:25 »
Szia!
A Lord SC pengék teljesen jók. Lordokat, Derbyt - ha van neki - Edrose pajtástól érdemes venni.

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #325 Dátum: 2011. Június 08. - 07:15:41 »
Gabesz, Vico,

Üdv közöttünk! Örülök, hogy "kis" közösségünk újabb "potenciális áldozatokkal" bővült... :fetreng:

@Vico: Azok az infók a pengékről nagyjából helytállóak, ebben a témakörben nem változik olyan gyorsan az élet... Ami biztos, hogy az Auchanban, DM-ben lehet kapni pengéket ("szakmai ártalom", hogy ha ilyen helyen járok, mindig rápillantok a kínálatra, bár az árakat már nem igen nézem, mert kést használok...)
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető Lacus_65

• Törzstag
« Válasz #326 Dátum: 2011. Június 08. - 09:15:45 »
Szia!
A Lord SC pengék teljesen jók. Lordokat, Derbyt - ha van neki - Edrose pajtástól érdemes venni.

OFF
Edrose kínálata hol tekinthető meg?
Köszönöm!
On

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #327 Dátum: 2011. Június 08. - 09:22:23 »
Szia!

OFF
Edrose kínálata hol tekinthető meg?
Köszönöm!
On

Vagy itt, vagy esetleg a vaterán ;)
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #328 Dátum: 2011. Június 08. - 15:47:21 »
Szia!

BIC, Zöld Astra is egész elfogadható (számomra) és különösebb probléma nélkül, offline beszerezhető.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető gymisi

• Törzstag
« Válasz #329 Dátum: 2011. Június 12. - 21:47:44 »
Sziasztok Fórumozók!

Néhány hónapja akadtam az előző fórumra, amit végigolvasva igen sok információhoz jutottam.

Korábban eldobható pengét használtam, nemrég áttértem a DE borotvára. Egy fehér Astra és egy kék Gilette borotva Lord, Cerrus és Wilkinson pengékkel. Hozzájutottam egy Made in Germany feliratú késhez, amit már két alkalommal használtam is (az állam környékét kivéve, itt maradt a DE) egész elfogadható eredménnyel. Remélem gyakorlással sikerül továbbfejleszteni a tudásomat.

Üdv.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici