Szerző Téma: Légy üdvözölve!  (Megtekintve 628140 alkalommal)

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
Re:Légy üdvözölve!
« Válasz #330 Dátum: 2011. Június 13. - 00:34:36 »
Üdv a klubban, fog az a kés müködni az álladon is

Nem elérhető saxon

• Törzstag
« Válasz #331 Dátum: 2011. Június 15. - 16:40:29 »
Üdvözletem mindenkinek!

Sokakhoz hasonlóan engem is Orosz Péter sokat emlegetett és olvasott cikke indított el a "hagyományos" borotválkozás felé. Kb. 2 hónapja már rendszeresen nézegetem ezt az oldalt is, eddig is sok hasznos infót olvastam, de most, hogy nemsokára megvalósul a teljes "átállásom", már konkrétabb kérdéseim is akadnak, melyeket majd "szétszórok" a megfelelő topikokban.
Borotválkozási "életutam" (jelenleg 26 éves vagyok):
-kamaszkoromban villany, először "normál", majd körkéses - nyakam vörösödött elég rendesen
-azután 2,5 évvel ezelőtt arra gondoltam, hogy mi van, ha áram nélkül maradok - első próbálkozás eldobható 2pengés Gillette-tel - alig vártam, hogy elfogyjon az 5-ös csomag, borzalmas volt
-a fenti után "megváltásként" jött a Mach3 - de éreztem, hogy valahogy ez se igazi. A bőröm elég érzékeny, a szőröm sűrű és erős, a nyakamon rendszeres benövések és pattogzás.
-már éppen átváltottam volna Fusion Powerre, amikor ráakadtam a fenti cikkre, majd pedig erre a fórumra, és körülnéztem otthon: megboldogult nagyapámtól maradt egy csehszlovák Soluna biztonsági borotva, és elfekvőben voltak Wilkinson pengék, +szintén csehszlovák Triumph sertés ecset. Na most én még a Mach3-mal is képes vagyok néha megvágni magamat, képzelhető, hogy itt mi volt... Az utóbbi hónapban tehát hibrid megoldással éltem: a flakonos gélt a sertésecsettel vittem fel a Mach3 előtt, és balzsamot használtam utána arcszesz helyett - már ettől alaposabb lett a borotválás, a balzsam pedig jót tett. Flakonos gél elfogyott, jött a Barbon krém, és szintén pozitív volt a benyomás.
-múlt héten végre vettem egy Lord L6-ot az Extrametálban, a Müllerben pedig a legolcsóbb hjm-es borz ecsetet (mivel a sertést picit durvának találtam). Valamint tegnap megérkezett a szantálfás SkinFood és a Trumper krémminták a Neroliból. Utóbbiakról a tapasztalatot már inkább a külön topikokban mondanám. Lényeg: még gyakorolnom kell a technikát, de amint itt látom, érdemes, hiszen az alapos borotválkozás és kevesebb irritáció kilátása, valamint az ecsettel pepecselés szertartása máris megfogott!

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #332 Dátum: 2011. Június 15. - 19:30:35 »
Jó úton haladsz, üdv a fórumon! :)
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető arszab

• Törzstag
    • http://pusztaifarkasok.gportal.hu/
« Válasz #333 Dátum: 2011. Június 15. - 22:45:55 »
Üdv köztünk!
Én is Solunával kezdtem most pedig azon agyalok hogy kéne késziteni egy borotvakést magamnak.
Úgyhogy hajrá.  ;)

Nem elérhető trickster

• Új tag
  • *
  • bladecatcher
« Válasz #334 Dátum: 2011. Július 03. - 21:57:13 »
Üdv az egybegyűlteknek!

Gábor néven anyakönyveztek, amikor még nem tudták, hogy ennyire szőrössé válok idővel...
Megcsömörlöttem a sokpengés csodáktól, a villanyt pedig a seregben eltöltött kalandos hónapok utáltatták meg velem.
A kaput a G. Fusion után kipattogott nyakam tette be, és egy szerencsés véletlen. Szüleimhez hazalátogatva elfelejtettem borotvát vinni magammal. Ez nem lett volna tragédia, hiszen édesanyámék borostásan is szeretnek, viszont egy kedves hölgyet is meg szándékoztam...khmmm...látogatni, így viszont elkerülhetetlenné vált a szőrtelenítés. Hétvége kontra világvégi zsákfalu volt az alapfelállás. Nosza, kapjuk elő a fater DE-jét, tisztítsuk meg alaposan, nem lesz nagy meglepi, hiszen ezen tanultam. Az eredményt ismeritek, a következmények irritáció nélküliek. Sikerem a gyengébb nemnél, ha nem is a babasegg pofim miatt, de osztatlan volt... Feltettem a kérdést magamnak, hogy megéri- e 4 patronért sokezer pénzt kiadni, ha a hagyományos megoldás is ennyire célravezető, sőt... Visszaérve városi hajlékomba, rábízva magam Internet anyánk gondviselésére, ráakadtam edrose blogjára, a P. és P.-re, innentől pedig egyenes út vezetett ide, ahol egy sikeres üzlet megkötése után elvileg a héten már egy Gillette Super Speed boldog tulajdonosaként (thx, toz)gyarapíthatom  a borotválkozást nem kellemetlen kötelességnek érzők táborát.
Sokat nem fogok ide írni, úgy érzem, megnyugodhatnak a szófosást rühellők, viszont állandóan olvasó csendes társként jelen tervezek lenni mindennapjaitokban.
További jó bármit.
-G-

Nem elérhető jenessanyi

• Törzstag
    • Jenes razors
« Válasz #335 Dátum: 2011. Július 04. - 00:21:44 »
Üdv köztünk!  :sör:

A szófosás itt nem gond, mindenki ilyen  ;D A lényeg hogy átálltál a sötét oldalról, és sikeresen elvégezted az első borotválkozásod DE-vel! Jobb készülékkel, jobb pengével, jobb habbal további nagyságrendekkel fog nőni a komfort, és onnantól nincs már megállás :)
"A statisztika egy olyan tudomány, amely matematikai úton bebizonyítja, hogyha 7 napig hasmenésem volt, majd 7 napig szorulásom, akkor az emésztésem egyszerűen tökéletes."

Nem elérhető trickster

• Új tag
  • *
  • bladecatcher
« Válasz #336 Dátum: 2011. Július 04. - 07:48:09 »
Üdv köztünk!  :sör:

A szófosás itt nem gond, mindenki ilyen  ;D A lényeg hogy átálltál a sötét oldalról, és sikeresen elvégezted az első borotválkozásod DE-vel! Jobb készülékkel, jobb pengével, jobb habbal további nagyságrendekkel fog nőni a komfort, és onnantól nincs már megállás :)

Köszönöm a baráti szavakat! Mint írtam, nem az első próba volt, hiszen az említett eszköz indított el az arcom szőrmentesítésnek rögös útján, később inogtam csak meg, engedve a reklámok és régebb óta borotválkozó barátok sugallta téveszméknek. A DE felfedezése nem új inger tehát, inkább visszatérés... ez más területen is tapasztalható: lánckeréksor nélküli egy sebességes bringa, modern helyett klasszikus, bay area trash metal,   :borz2: és még sorolhatnám...

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #337 Dátum: 2011. Július 04. - 10:36:31 »
Kedves Gábor!

Üdvözlet a fórumon!

Majd egyszer, ha úgy alakul, próbáld ki a borotvakéses borotválkozást is. Kicsit más fíling. És  megkockáztatom: macsósabb.

Ha van időd olvasd topicimon írásaimat, hátha meghozza kedved!

A borotválkozás jóbarát ? a hagyományos borotválkozás fóruma > Közösség > Te mit használsz? (Afféle bemutatkozás...) > Toportyán

Üdvözlettel:
Toportyán
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető trickster

• Új tag
  • *
  • bladecatcher
« Válasz #338 Dátum: 2011. Július 05. - 22:05:58 »
Kedv meghozva, írások félig elolvasva, elismerés megadva, saját próbálkozás megírva, riszpekt mindenfelé.

tzimisce

• Vendég
« Válasz #339 Dátum: 2011. Július 16. - 17:25:20 »
Sziasztok!

Egy kedves ismerősömmel beszélgettünk valamikor idén tavasszal a hagyományos borotválkozásról, aztán mutatott pár lapot, amiket ő talált eddig a témában (Pamacs és Penge az ominózus Kispad.hu-s írás és persze ez a fórum), ezeket átfutva eszembe jutott, hogy valahol van az anyai-nagypapámtól örökölt csehszlovák arany csoda, kis keresgélés után meg is találtam, kicsit kipucoltam, aztán belevágtam a DE-s borotválkozásba. Közben lett pamacsom is, igaz még nem borz, de majd idővel... Időközben az apai ágon is meghalt a nagypapám, onnan is örököltem borotvákat, és egy ezer éves pamacsot, meg egy fekete dobozt, amit én DE fenőnek gondolok.  :)
A fórumot eddig is olvastam - főleg az elad topicot, egyre nagyobb késztetést érzek valami alap kés, és a hozzátartozó egyéb holmik beszerzésére. Egyébként pipázom, örömmel látok viszont pipás fórumokról ismert nickeket itt is.

Üdv:
gy./tzimisce

Nem elérhető arszab

• Törzstag
    • http://pusztaifarkasok.gportal.hu/
« Válasz #340 Dátum: 2011. Július 16. - 21:32:17 »
Üdv köztünk!
Ha már pipázol szerintem a borotvakést ne hagyd ki! Megéri kipróbálni  :borz2:

Nem elérhető mry314

• Moderátor
  • Törzstag
    • Borotváim fényképei
« Válasz #341 Dátum: 2011. Július 16. - 22:45:58 »
Üdv Közöttünk Trimitsce,

örülök, hogy egyre többen vagyunk, bár én azt az aranyszínű csehszlovák csodát (soluna) lecserélném valami minőségibb darabra... (A Soluna meg mehet a vitrinbe, mint "örökség" :) )

Ha már a pipázás is szóba került, most "nyomtam" el egy tömet Óbester Cavendisht... ;)
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

tzimisce

• Vendég
« Válasz #342 Dátum: 2011. Július 16. - 23:15:22 »
Üdv Közöttünk Trimitsce,

örülök, hogy egyre többen vagyunk, bár én azt az aranyszínű csehszlovák csodát (soluna) lecserélném valami minőségibb darabra... (A Soluna meg mehet a vitrinbe, mint "örökség" :) )

Ha már a pipázás is szóba került, most "nyomtam" el egy tömet Óbester Cavendisht... ;)
Az arany csoda azóta már csak B-terv. Örököltem egy másik gillette borotvát, annak a nyele is hosszabb, és nem kell szétszedi teljesen pengecserekor, mert a feje tekerős.
Az, hogy mindkét nagyapám ugyanolyan borotvát használt engem rettentő jól eső érzéssel töltött el - bár gondolom ez inkább az akkori kínálatnak köszönhető.

A hagyományos borotválkozásnak és a pipázásnak meggyőződésem szerint valami furcsa, közös gyökere van: valahol mindkettő egyfajta rituálé. A rituálék pedig kellenek az emberek. :)

Én a hétvégén nem pipáltam, de csütörtökön, a pipatalin igen.

Köszönöm a szíves fogadtatást!
« Utoljára szerkesztve: 2011. Július 16. - 23:26:46 írta tzimisce »

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
« Válasz #343 Dátum: 2011. Július 17. - 23:34:19 »
Üdv a klubban tzimisce.
És ha már pipázol, miért lenne a borotvakésed is egy pipás(Wostenholm)  :borotva:

Nem elérhető szume

• Tag
« Válasz #344 Dátum: 2011. Július 25. - 18:32:44 »
Üdvözlet mindenkinek!

33 évesen már egy ideje borotválkoznom kell. Arra már nem is emlékszem, hogy mivel kezdtem, de mindíg vonzott dédapám és nagyapám DE borotvája. Kipróbáltam régi kétforgókéses orosz elektromost, mindenféle eldobhatókat, rezgőfejes elektromost(abból csak olyat, amit víz alá lehet vinni), de aztán egyszer(kb 4 hónapja) úgy döntöttem, nem rongálom a környezetem és előszedtem dédapám tekerésre kinyíló DE borotváját. Semmi gondom nem volt vele, ezért vettem mellé egy fésűs Merkur DE-t is, mert munkámból adódóan néha kétlaki vagyok. Más borotvát már csak a hajam borotválásához használok néha, azt még nem mertem DE-vel.
Ma viszont megvettem életem első borotvapengéjét, mert a fórumot olvasva elkapott a gépszíj  ;)
A DOVO topicban szándékozom róla írni...
Kozmetikumok terén nagyon elmaradott vagyok. Igazából zuhany után vagy közben(úszóedzőm mindíg zuhany közben csinálta, onnan jött az ötlet) bortválkozom leginkább.
Mostanában simán tusfürdővel, amit borotválkozáshoz is ajánlanak, vagy ahhoz hasonló állagú nem habzó borotválkozgéllel.
Aftershave-et soha nem szerettem, inkább valami krémmel kenem be az arcom, ha el nem felejtem.
Próbálkoztam szappan-pamacs párosítással, de nem jött be, szerintem nem volt jó a szappan.
A fórumot olvasgattam már, gyerkőcök altatása(Apa feküdj mellém!) közben elég jól lehet olvasgatni tableten  ;D

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici