Üdvözletem mindenkinek!
Sokakhoz hasonlóan engem is Orosz Péter sokat emlegetett és olvasott cikke indított el a "hagyományos" borotválkozás felé. Kb. 2 hónapja már rendszeresen nézegetem ezt az oldalt is, eddig is sok hasznos infót olvastam, de most, hogy nemsokára megvalósul a teljes "átállásom", már konkrétabb kérdéseim is akadnak, melyeket majd "szétszórok" a megfelelő topikokban.
Borotválkozási "életutam" (jelenleg 26 éves vagyok):
-kamaszkoromban villany, először "normál", majd körkéses - nyakam vörösödött elég rendesen
-azután 2,5 évvel ezelőtt arra gondoltam, hogy mi van, ha áram nélkül maradok - első próbálkozás eldobható 2pengés Gillette-tel - alig vártam, hogy elfogyjon az 5-ös csomag, borzalmas volt
-a fenti után "megváltásként" jött a Mach3 - de éreztem, hogy valahogy ez se igazi. A bőröm elég érzékeny, a szőröm sűrű és erős, a nyakamon rendszeres benövések és pattogzás.
-már éppen átváltottam volna Fusion Powerre, amikor ráakadtam a fenti cikkre, majd pedig erre a fórumra, és körülnéztem otthon: megboldogult nagyapámtól maradt egy csehszlovák Soluna biztonsági borotva, és elfekvőben voltak Wilkinson pengék, +szintén csehszlovák Triumph sertés ecset. Na most én még a Mach3-mal is képes vagyok néha megvágni magamat, képzelhető, hogy itt mi volt... Az utóbbi hónapban tehát hibrid megoldással éltem: a flakonos gélt a sertésecsettel vittem fel a Mach3 előtt, és balzsamot használtam utána arcszesz helyett - már ettől alaposabb lett a borotválás, a balzsam pedig jót tett. Flakonos gél elfogyott, jött a Barbon krém, és szintén pozitív volt a benyomás.
-múlt héten végre vettem egy Lord L6-ot az Extrametálban, a Müllerben pedig a legolcsóbb hjm-es borz ecsetet (mivel a sertést picit durvának találtam). Valamint tegnap megérkezett a szantálfás SkinFood és a Trumper krémminták a Neroliból. Utóbbiakról a tapasztalatot már inkább a külön topikokban mondanám. Lényeg: még gyakorolnom kell a technikát, de amint itt látom, érdemes, hiszen az alapos borotválkozás és kevesebb irritáció kilátása, valamint az ecsettel pepecselés szertartása máris megfogott!