Szerző Téma: Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek  (Megtekintve 489161 alkalommal)

Nem elérhető nedvigbendeguz

• Új tag
  • *
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #1260 Dátum: 2016. Február 26. - 13:18:11 »
Az eladban szinte mindig van/lesz eladó kés vagy shave ready vagy megélezi vki.
Ez a bizonyos "elad" hol található? Köszi előre is! :)

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1261 Dátum: 2016. Február 26. - 13:23:20 »
Az eladban szinte mindig van/lesz eladó kés vagy shave ready vagy megélezi vki.
Ez a bizonyos "elad" hol található? Köszi előre is! :)

http://borotvaforum.hu/index.php?board=14.0

itt!
- És ha… fizetést ajánlanék, hogy dolgozzon?
– Engem nem lehet megvesztegetni.

Nem elérhető simon0918

• Új tag
  • *
« Válasz #1262 Dátum: 2016. Március 09. - 07:22:44 »
Sziasztok!

Most kezdek belecsöppenni a hagyományos de borotvával borotválkozók világába :D Olyannyira, hogy tegnap sikerült beszereznem egy Krona Schick borotvát. Egyik fórumozó kolléga (akitől vettem ;) ), személyesen mondott pár dolgot. Ajánlotta a Balatoni szappant, mivel érzékeny a bőröm. Egyenlőre egy HJM pamacsra, és Derby extra pengékre várok. Ha esetleg tudtok tanácsolni további dolgokat, kérem ne tartsátok magatokban :D Pamacsból szintetikusat szeretnék. Ha beválik jöhet a tartó, és ilyen apróságok :) A későbbiekben szeretnék beszerezni egy új borotvát is, ezek közül kettőt néztem ki. Ő lenne az egyik (Mühle):http://kremmania.hu/kremek/muhle-borotva, a másik pedig ő: http://www.parfumneroli.hu/parfum/bemutato/edwin_jagger_borotva/de89_knurled_borotva/. Melyiket ajánlanátok?

Előre is köszi a válaszokat! :)

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1263 Dátum: 2016. Március 09. - 07:31:42 »
Mivel mind a kettő közel ugyan az a 89-es fej, amelyik neked s a pénztárcádnak, jobban tetszik.

Én zöld Astrát vennék hozzá.

A azt a kronát vetted meg, mint ami a hírdetésben volt, tapasztalataim szerint, alaposabban dolgozik, mint a két említett készülék.

Nem elérhető simon0918

• Új tag
  • *
« Válasz #1264 Dátum: 2016. Március 09. - 22:00:06 »
Értem, köszönöm a választ, akkor marad a vintage modell :D Pamacs végül a kolléga által ajánlott Mülleres borzszőr pamacs lett, pengéből pedig tesztelésre beszereztem Wilkinsont, Derby Extrát, és sajna zöld Astra nem volt, hoztam egy Astra Superiort. Meglátjuk melyik válik be :) A Krona borotva nem itt a fórumban meghirdetett volt :)

Nem elérhető atteeharp

• Törzstag
« Válasz #1265 Dátum: 2016. Március 09. - 22:06:05 »
Jo az a kek Astra is ;-)

Nem elérhető simon0918

• Új tag
  • *
« Válasz #1266 Dátum: 2016. Március 10. - 07:18:05 »
Eddig csak a kék Astrát próbáltam, de nagyon tetszett. A másik, sokpengén borotvával összehasonlítva, ez milliószor jobn érzés volt. Valami elkezdődött, engem megvett :D

Ui.: Balatoni borotvaszappant hol tudnék beszerezni, vagy tudtok ajánlani valamit érzékeny bőrre? A pengét borotválkozás után benne hagyjátok, vagy csak megtörlitek és vissza?

Nem elérhető abel

• Törzstag
« Válasz #1267 Dátum: 2016. Március 10. - 07:33:34 »
Eddig csak a kék Astrát próbáltam, de nagyon tetszett. A másik, sokpengén borotvával összehasonlítva, ez milliószor jobn érzés volt. Valami elkezdődött, engem megvett :D

Ui.: Balatoni borotvaszappant hol tudnék beszerezni, vagy tudtok ajánlani valamit érzékeny bőrre? A pengét borotválkozás után benne hagyjátok, vagy csak megtörlitek és vissza?
Nekem érzékeny bőrre bejött a palmolive rúdszappan és krém, a Müller drogériában tudod ezeket beszerezni. De eléggé kezdő vagyok még én is, szóval majd mások is írnak

Nem elérhető simon0918

• Új tag
  • *
« Válasz #1268 Dátum: 2016. Március 10. - 08:05:11 »
Értem, köszi szépen :) Érdemes ilyen borotválkozás előtti cuccost beszerezni? Ha igen, miért, és melyiket ajánljátok? 

Nem elérhető pmol322

• Törzstag
« Válasz #1269 Dátum: 2016. Március 10. - 08:15:05 »
Értem, köszi szépen :) Érdemes ilyen borotválkozás előtti cuccost beszerezni? Ha igen, miért, és melyiket ajánljátok?

Ha "érzékeny", akkor igen.
Meg kell tanulnod a hidratálást. S a pre termékek pont ehez nyújtanak segítséget.

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #1270 Dátum: 2016. Március 10. - 08:27:37 »
Ha itt folytathatjuk a bőr érzékenységével kapcsolatos disputát, akkor én leírnám, hogy én úgy logikázom a témát, hogy ha valakinek a felhasznált borotválkozós szerek összetevőitől függetlenül érzékenyebben reagál az arcbőre a borotválkozás folyamatára, akkor annak a személynek érzékeny az arcbőre.
Nyilván lehet csökkenteni ezt alapos előkészítéssel, illetve gyakorlással, odafigyeléssel.

Más tészta a bőr reakciója valamely összetevőre, ez lehet orvosi kérdés is igen. Ám ezt nem sorolnám abba a kategóriába, amely a "vitánkat" kiváltotta.

Továbbra is úgy vélem, hogy ha valaki minden tőle telhető alapossággal eljár és nincs bőrreakciója valamilyen összetevőre, még lehet érzékeny az arcbőre, amely borotválkozásnál kiérződik.
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető simon0918

• Új tag
  • *
« Válasz #1271 Dátum: 2016. Március 10. - 08:58:26 »
Valóban, én  is így gondolom, és nekem tényleg érzékeny a bőrőm. Szerintetek a Müllerben kapható nemrég említett Palmolive rúdszappan és mellé egy borotválkozás előtti jó lenne? Utóbbiból kapható valami jó a Müllerben?

Nem elérhető Black

• Törzstag
« Válasz #1272 Dátum: 2016. Március 10. - 09:05:19 »
Alap esetben én nem használok klasszikus pre cuccokat. Azonban pipereszappannal alaposan arcot mosok, meleg vízzel öblítek, néhol még zuhany is játszik előtte.
Ezután arcon pamacsolok akár borotvakrémmel, akár borotvaszappannal és hagyom, hogy az dolgozzon, na nem sokat úgy 1 percig. Közben figyelek, hogy a hab ne száradjon. Nekem ennyi elég előkészítésből, majd léphetek a tettek mezejére.

Palmolive rúdszappan és krém is ajánlott kategória, vicc áron.

Visszakanyarodva klasszikus pre cuccot én nem tudok ajánlani, de nekem eddig bevált a Figaró nem habzó is, mint pre, illetve mint borotvakrém is. Meg bármely borotvakrém felkenve. Ezt csak azért írom, mert érdemes minél több dolgot kipróbálni és majd meglátod, hogy neked mi válik be igazán.

Prorasso Pre szokott itt gyakran megfordulni, de botrányosan túlárazott kis hazánkban. És lám jó példa, nekem a Prorasso nem tetszett, sem mint működésben, sem mint illatban. Tizedéért jobbat nyújt - nekem, szerintem - a Caola trió.

Full szubjektív tehát, és ebbe a mondatba is beleírom, hogy szerintem, mert így van szerintem.  :D
Lajong és bolotvál! ;-)

Nem elérhető mano66

• Törzstag
« Válasz #1273 Dátum: 2016. Március 10. - 09:43:17 »
Valóban, én  is így gondolom, és nekem tényleg érzékeny a bőrőm. Szerintetek a Müllerben kapható nemrég említett Palmolive rúdszappan és mellé egy borotválkozás előtti jó lenne? Utóbbiból kapható valami jó a Müllerben?

Én is sokat kínlódtam amire megtaláltam amitől borotválkozás közben nem leszek kiütéses.Villanyborotva is irritált.Közel 30 egynéhány év kísérletezés után jött a meglepetés.Visszatértem a DE-re és itt a fórumon megtaláltam a megoldást.CINKE SZAPPAN (Köszönöm ERIKA  :boldog:).Azóta irritáció mentesen tudok borotválkozni.Néha még megvágom magam,de az arcom kiütés mentes babapopsi.Lehet neked is megérne egy próbát.
Rex Envoy . RazoRock Silver 400 Plissoft Noir szintetikus borotvapamacs.

Nem elérhető simon0918

• Új tag
  • *
« Válasz #1274 Dátum: 2016. Március 10. - 18:45:40 »
Köszönöm mindenkinek a segítséget! :)

Elmentem egy bioboltba és beszereztem egy szappant, ezt ajánlották érzékeny bőrre, mert semmiféle plusz illatanyag nincs benne. Jelenleg ez az összeállításom, és érkezik kicsikínai borotvatartó (a pamacstartóval megegyező kivitel) és egy szappanhabosító bögre:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici