Szerző Téma: Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek  (Megtekintve 488749 alkalommal)

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #585 Dátum: 2013. Május 02. - 14:37:34 »
Szerintem is elég perverz gondolat!  ;D Veszek 7 opel asztrát, minden napra egyet... legalább kevesebbet kell azt az egyet tankolni! :D

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
Re: Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #586 Dátum: 2013. Május 02. - 14:52:36 »
Ha nem fensz otthon, mint ahogy tudomásom szerint te nem, teljesen racionális lehet a 7es GD (szerintem).
Napi borotválkozással kb meddig bírja ki egy GD az élezések között?  Ugyanannyi ideig, mint más borotvák, vagy van-e valami minőségi különbség?

Nem elérhető ZOZO

• Törzstag
Re: Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #587 Dátum: 2013. Május 04. - 13:40:47 »
Ha nem fensz otthon, mint ahogy tudomásom szerint te nem, teljesen racionális lehet a 7es GD (szerintem).
Napi borotválkozással kb meddig bírja ki egy GD az élezések között?  Ugyanannyi ideig, mint más borotvák, vagy van-e valami minőségi különbség?

Igaz nekem nem GD-m van, hanem az elődje, a Double Arrow, de az lazán birja annyit mint egy más kés

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
« Válasz #588 Dátum: 2013. Május 04. - 13:45:48 »
Sokáig tartja az élét a GD nálam is, típusaim: 66, 100, 208 (ezt érzem a legjobbnak).
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető hamyka

• Új tag
  • *
« Válasz #589 Dátum: 2013. Május 05. - 12:42:44 »
 Sziasztok :)

Kezdő vagyok itt, de nem ma kezdtem a borotválkozást, és bocsánat ha túl hosszú leszek de sok minden jár a fejemben :D

Először is : Hamyka vagyok, 26 éves srác, és hát nem sűrűn borotválkozom csak mikor muszáj, idáig egyszerű borotvával borotválkoztam, nem tudom hogy bolt nevet szabad-e kiírni? Áh inkább nem írom ki

Másodszor: Kicsit beleolvastam a fórumba pár dolgot eltudtam olvasni úgy hogy nem vagyok beregisztrálva remélem nem gond,olvastam hogy valamiféle késekről beszéltek és most a legelején leszögezem hogy nem szeretnék olyan kést venni, nekem nincs olyan biztos kezem mert hát mindig ideges vagyok, és szanaszét kaszabolnám magam, én valami ilyesmire gondoltam:

http://www.mybeautytools.hu/remington-remington-pg6050-egesz-testre-valo-szortelenito-keszlet-10-az-ben-p-1863.html

Remélem nem gond ha belinkeltem,ebbe minden benne van, igaz hogy elektromos, na de mi sem energia nélkül működünk :D, a fenti bolt azt mondta nekem hogy a 3 év garancia a tartozékokra vonatkozik, szerintem nekem tökéletes// használ ilyet itt valaki? ha használ megosztaná velem a tapasztalatait??//arra is kíváncsi lennék hogy a borotválkozás milyen vele a hajvágás stb....//a tartozékoknak gondolom nincs éle......// vagy szerintetek hülyeség egy ilyen masina??//

harmadszor: írtok erről a bizonyos pamacsról amivel az arcunkra ( nekem csak pofám van :D) kenjük a kencét vagy amit kell, egyik netes webshopban (amit itt láttam) majd 60 ezer ft-ért láttam, azt hittem borulók székestől, és hát igen nekem is anyagi és más egyéb problémám van ne menjünk bele nem egyszerű életem van na de ez van......

majd 60 ezer ft-ot megér az a pamacs? gondolom a márkát kell jobban megfizetni, láttam én olyan 250 ft-ért itt helyben pamacsot, kis aranyoska nem nézett ki rosszul lehet csak utánzat, azt hittem ilyen pamacsot nem kapni, erre kiderül hogy még mindig létezik ez a pamacs nem semmi...// én kezemmel szoktam felvinni :D lehet én vagyok maradi?

és a végszó: Írtatok több kencét, engem érdekelne hogy melyik a legjobb?// Csak olyan receptet írjatok amit itthon is megtudok csinálni, lehetőleg jó szájbarágósan, Patikával nem csináltatnék semmit mert ki tudja mit tesznek bele és hát néznének rám mint Rozi a moziba hogy mit akarok én velük megcsináltatni, múltkor rá kérdeztem a nátrium hidroxidra vagy mire csak néztek rám mint borjú az új kapura és tán kérdezték is hogy minek az nekem, annyit mondtak hogy nem adható ki mert kozmetikai alapanyag, na gondoltam magamban elmehettek melegebb éghajlatokra, szidtam őket magamban, nátrium hidroxid szappan készítéshez kell, igaz régen nem így főzték a szappant, én 1 alkalommal csináltam szappant, én úgy ahogy kell hogy vízben feloldani a nátrium hidroxidot óvatosan befőttes üvegben, van aki szerint le kell fagyasztani a folyadékot és így oldani a lúgot, majd meg próbálom így is....// vártam míg hűl a lúg, persze közbe kevergettem hogy feloldódjon valamennyire fel is oldódott, csapvízzel csináltam vagy nem jó a csapvíz?// közbe melegítettem egy edénybe a étolajat,pálmazsírt,olívaolajat ( 2 féle egyik olcsóbb másik drágább),kókuszzsírt valami Barco vagy mi a márkája, receptre már nem emlékszem, azóta is megvan a szappan, olvastam valami indikátor papírról nem kell nekem indikátor papír az én arcom olyan érzékeny hogy ha valami nem jó akkor javítok rajta ha tudok :D// gáztűzhelyen addig kevertem a cuccot míg nehéz volt kevergetni és tádáám kész is, ez  jó lehet borotválkozó szappannak? szerintetek?

és elérkeztünk a kencékhez amiket megszeretnék csinálni íme:

borotválkozó szappan vagy borotvahab vagy zselé, melyik lenne a jobb szerintetek?//nem fog engem az elektromos masina megrázni ha ezek közül használom bármelyiket??//olcsóbban jövök ki ha itt csinál nekem valaki?

borotválkozás utánra valamit mondjuk pl ezt: http://lukreciakencei.hu/recept/csaladtagok/ferfiaknak/teafas-aftershave-es-fertotlenito-gel  használ valaki itt ilyet??//hol lehet hozzá beszerezni mindent 1 helyről? nézegettem már a boltokat de egyik helyen ez nincs, másik helyen az nincs, áááh, külföldről meg nem rendelnék, angolom pocsék, vagy itt a fórumon árul valaki készen ilyet? ha igen mennyibe kerül hány milis? lehet olcsóbban kijövök ha valaki nekem megcsinálja? mit gondoltok??//

és valami szőrtelenítő krémet/kenőcsöt van ötletetek??

na kb ennyi jutott eszembe bocsánat ha túl hosszú lettem, mindenféle tanácsot elfogadok

Írjatok és üdv: Hamyka

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #590 Dátum: 2013. Május 05. - 13:27:30 »
Azt se értem, hogyan jön ide az elektromos borotva. Ha olvasod a fórumot itt hagyományosan keverjük a lekvárt.  :thumbup:
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető hamyka

• Új tag
  • *
« Válasz #591 Dátum: 2013. Május 05. - 13:35:17 »
PBF: Kicsit sokat írtam, de leírtam mindent ami eszembe jutott, a borotva szappan csak 1 ötlet ha nem akarok kemikáliával teli cuccot használni, mindenféle javaslatot elfogadok, ezért írtam ide ebbe a topikba mert ez az a topik hogy mit honnan vagy tévedek?

Pamacsot nem igazán szoktam használni

Betyárka csak rákérdeztem hogy használja-e valaki azt a szettet ez miért bűn hogy megkérdeztem?

és tudtok abban segíteni hogy van-e itt olyan emberke aki csinál kencéket? még majd jobban körbe nézek itt a fórumon, mint mondtam új vagyok itt,

amit linkeltem az az ezt: http://lukreciakencei.hu/recept/csaladtagok/ferfiaknak/teafas-aftershave-es-fertotlenito-gel  egyre jobban tetszik,

a cosmió szerint a xantán jobb mint a solagum ez igaz lenne? majd mindjárt azt írjátok hogy most meg kence készítés bajom van :D

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #592 Dátum: 2013. Május 05. - 13:38:29 »
Nem baj hami.  :fenek:
Szerintem nem sokan kutyulnak itten bájitalokat sok a macera vele. De van egy két kitartó éltárs biztos.
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető hamyka

• Új tag
  • *
« Válasz #593 Dátum: 2013. Május 05. - 13:46:58 »

Igen sok a macera vele ezt tudom, és kicsit sok mindent leírtam így nektek is zavaros bocsánat  :whoops:

tudsz abban segíteni hogy van-e külön fórumrész hogy kencéhez valót honnan érdemes venni? bár szerintem ez az a fórumrész

és mint mondtam a borotva szappan azért jutott az eszembe mert végülis sima szappanról beszélünk mindenki másképp csinálja és mint 1 alternatívát hoztam fel, ha szabad ezt is belinkelném: http://creativiky.hu/program/receptszamolo.php // azon is sokat filóztam hogy drága alapanyagokból csináljam-e a borotva szappant vagy jó az olcsó is? aztán arra jutottam hogy mivel úgy is ledurom tehát nem hagyom az arcomon stb testrészemen így megfelel az olcsó is, az aftershaveba mehet a drágább cucc mert a bőrömön hagyom, már csak a szőrtelenítő krémre kéne valamit kitalálni

üdv és írjatok

ui: kicsit örülök hogy drága az aftershave annyi pénzből olyat csinálok amilyet akarok, noha az alapanyagok beszerzése nem könnyű, jó lenne ha ebben is tudnátok segíteni :)

Nem elérhető P3000

• Törzstag
« Válasz #594 Dátum: 2013. Május 05. - 14:21:37 »
Szia Hamyka!

A szappanhoz kellene egy pamacs is, mert fel kell habosítani, szerintem kezdd ott a keresgélést. Aztán vegyél egy Barbon krémet és aftershave-et (szinte minden boltban lehet kapni). Egy ezresből kijön, hónapokig elég. Nem vágom hogy mennyire nehéz házi körülmények között a borotvaszappan (ami, ha jól tudom nem azonos a sima szappannal) készítése, de az igazat megvallva bennem még a nagyon kicsi kézműves gyártóknál is felmerül, hogy remélhetőleg jó napja volt a készítőnek és nem futott meg a kezében az egyik összetevő.

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #595 Dátum: 2013. Május 05. - 14:25:12 »
Szervusz Hamyka!

Senki sem szeret drágán vásárolni, pénzt költeni feleslegesen magas árat fizetni valamiért. Rengeteg jó termék van borotvaszappan és aftershave tekintetében is, s szerintem a dolgot túlbonyolítod, ha úgy szeretnél spórolni, hogy te magad "gyártod" le, azt, amit készen vehetsz. Olvasgass, kérlek és meg fogod látni, hogy kicsi a fürdőszoba polcod ahhoz, hogy minden 3000Forintos szappant végigpakolj rajta, amiket egyenként használhatnál cirka másfél évig, míg el nem fogynak.

Egyes összetevők grammja, milliliterje arany árban mérhető és könyörgöm miért pepecselnél, ha megveheted a boltban, rákereshetsz mintákra itt helyben.

Van a fórumnak egy tematikája, szép sorban "bevezet az erdőbe", s mikor feleszmélsz már lesz eladni való felesleges portékád is, csak mindent szép sorjában, ha nem sértelek meg! :sör:
Sheffield-England

Nem elérhető hamyka

• Új tag
  • *
« Válasz #596 Dátum: 2013. Május 05. - 14:30:48 »
 megvan talán álmaim borotva szappanja íme a recept:

http://benkeerikaszappan.blogspot.hu/2012/05/borotva-szappan.html ez az alap recept

és kicsit módosított változata általam :

borotva szappan: nátrium hidroxid/kamillavirág(patikában beszerezhető kimérős tea,simán és teát főzni belőle ez lenne a folyadék/ zsályát is bele :D // tehát: 2 féle kimérős teát egybe megfőzni kevés vízben mondjuk 200-300 milliliter vízben hogy jó tömény legyen ártani nem fog ártani, meg úgy simán beletenni// nátrium hidroxidot még nem tudom mennyi kellhet bele, csak úgy ötletelek, mindjárt elküldetek engem melegebb éghajlatokra mit akarok én itt a szappanommal és egyem meg :D

A kamilla macerátum alapú olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj, ricinus olaj, mogyoró olaj) vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt. // ricinus olajjal csak óvatosan ahogy olvastam valahol

fehér agyag/kakóvaj/teafaólaj/rozmaring olaj/narancs olaj/ E-vitamin tabletát is bele//

pamacsot lehet még is veszek, megnézem milyen 250 ft-ért :)

elmennék szakácsnak mi? :D

Szőrmók: nem bántottál meg, de ha van lehetőség még jobbat csinálni akkor miért ne? szappan készítés nátrium hidroxiddal már csináltam, nagyobb adagot lemerek főzni mert tudom hogy jó lesz, még kitalálom hogy miből mennyit szerintem az a 200-300 milliliter folyadék marad, és hozzá keverem a többit, lehet kis mézet vagy méh viaszt is bele de csak óvatosan! hamar dermed tőle a szappan

jó kis recept mi?

Nem elérhető Szőrmók

• Törzstag
« Válasz #597 Dátum: 2013. Május 05. - 14:45:01 »
megvan talán álmaim borotva szappanja íme a recept:

http://benkeerikaszappan.blogspot.hu/2012/05/borotva-szappan.html ez az alap recept

Vedd meg/csináld meg, használd. Használd bármihez, pl. villanyborotvához, mit bánjuk mi.
Minket meg ne fárassz! Nem a megfelelő helyen jársz. Kétségtelen, hogy színessé teszed az életünket a mai napon, de még egyszer írom: K-ra el vagy tévedve...és ehhez még kitartás is párosul.

Én máshogy fogalmaznék ;)...de a véleménnyel egyet értek.

Írogatsz mindenfélét, s a segítő hozzászólásokat nem olvasod, az első lépésed legyen az állj, szerintem. Nyugodj meg és nézd végig a képeket a gugliban a "shaving soap" kifejezésnél, majd az egyező márkákat keresd meg itt a fórum topikjai között és utána kezd előröl a konkrét kérdéseket, mert ebben a fordított ütemben nem fogsz előre haladni.

Én nem haragszom rád, csak tanácsot szeretnék neked adni, ha elfogadod!
Sheffield-England

Nem elérhető Penge

• Törzstag
  • LORD
    • http://www.lordborotva.hu
« Válasz #598 Dátum: 2013. Május 05. - 16:49:47 »
fehege- ne bántsátok!
jrabi- meló van!
modik- meló van!
 :thanks: :offtopik:

Nem elérhető hamyka

• Új tag
  • *
« Válasz #599 Dátum: 2013. Május 05. - 16:59:19 »
fehege- ne bántsátok!
jrabi- meló van!
modik- meló van!
 :thanks: :offtopik:

inkább megse mukkanok de azért köszi :)

nem értem miért kell leszólni más ötletét, van itt kencés topik? elmegyek inkább abba a részbe ide pedig nem írok üdv

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici