Szerző Téma: Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek  (Megtekintve 488753 alkalommal)

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #615 Dátum: 2013. Május 10. - 10:34:43 »
Sajnálattal tapasztaltam én is, hogy a hagyományos cuccok aránya a modern cuccokhoz képest igyncsak kicsi. Még a Müllerben is, noha ott, pl. akad timsórúd, kemény szappan, wilkinson fekete műanyag DE borotva, Wilkinson DE penge, pamacs, pamacstartó.
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #616 Dátum: 2013. Május 10. - 10:46:04 »
Pl Ausztriához képest.  Vagy olyanok, mint a Bürgerspitalgasse 14 alatti (Westbf környéke) patika (hagyományos patika, ahol elsősorban gyógyszereket árulnak), ahol van egy egész függőleges polc tele DE borotvával, pamaccsal, krémekkel (elsősorban Mühle, Proraso, EJ).  Ilyet nem tudok Mo-n.
Valószínűleg ilyen nincs, de azért mielőtt felettébb elégedetlenkednénk, gyorsan szedjük össze a mit - hol listát:

Aftershave v. balzsam: DM, Müller, EM, C&E, Neroli; Barbon - Figaro: gyak. mindenhol

Pamacs: EM, Müller, Ecsetbolt, Neroli, C&E

Szappan-krém: Arko - Barbon - Figaro - Derby - megmégvagyszázféle low-cost cucc: gyakorlatilag bárhol; szappanok: EM, ecsetbolt, neroli, C&E; nivea - palmolive - weleda: müller; Proraso: douglas

Borotva, penge: Műanyag wilki + wilki penge: gyak. bárhol; Lord: Ed + EM, Mühle - Merkur - EJ: ecsetbolt, Neroli, EM; kés: Dovo - EM;BIC penge: elég sok helyen

Bőr, tímsó: EM, Haász

Szóval továbbra is fenntartom a véleményemet, miszerint lehet, hogy egyes országok jobban el vannak látva, de semmi okunk sem szégyenkezni, sem mohóskodni; mert ma Magyarországon a teljes alsó - közép - prémium borotválkozási szegmens lefedhető offline.

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
Re: Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #617 Dátum: 2013. Május 10. - 11:57:10 »
Kun! Budapest. Tegyük hozzá.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #618 Dátum: 2013. Május 10. - 14:14:50 »
Hát tegyük, de nem sokat változtat az eredeti kijelentésen. Meg aztán gondolom Vinkelben, Zederhausban vagy éppen Hillside-ban pontosan ugyanannyi hagyományos borotválkozást kielégítő bolt van, mint Csökölyön. Semennyi.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #619 Dátum: 2013. Május 10. - 14:25:36 »
Én azért nem tenném hozzá, mert ott van, hogy melyik boltban, márpedig ahol van ilyen bolt, ott van az ott felsorolt cucc.
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #620 Dátum: 2013. Május 10. - 14:28:19 »
Meg aztán gondolom Vinkelben, Zederhausban vagy éppen Hillside-ban pontosan ugyanannyi hagyományos borotválkozást kielégítő bolt van, mint Csökölyön. Semennyi.

Pl Grazban, ami egy kb Debrecen nagyságú város, ott a Scala-Murgasse.

Szerintem egyszerűen el kell fogadni hogy (1) a tradicionális borotválkozás minőségibb termékeit egy bizonyos anyagi helyzetű réteg veszi, (2) más országokban ez több helyen támaszt elegendő keresletet egy boltnak, Mo-n viszont csak a fővárosban, és még ott is örülhetünk annak a pár dolognak, széleskörű készletet nem tart senki.  Ez persze lehet hogy változni fog ha az ország megy előre egy kicsit, de rövid távon nem számítanék arra hogy a Barbon mellett mondjuk Proraso-t is lehet majd kapni azon a pár helyen kívül.

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #621 Dátum: 2013. Május 10. - 14:35:11 »
Szerintem elbeszélünk egymás mellett, mert mindezeket akár készséggel el is ismerem. De, ez volt az eredeti gondolatmenet:

Magyarországon sajnos kicsi a választék .....

Véleményem szerint ez nem állja meg a helyét.

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #622 Dátum: 2013. Május 10. - 14:46:57 »
 Előfurdulok néha az ország különböző helyein. Sok olyan kisboltot láttam már, ahol Barbon és/vagy Figaró krém van, Wilkinson penge is, viszont a kenyér már elfogyott. Nekünk ezek a krémek Proraso-k. Egy-egy DM vagy Rossmann pedig csak előfordul kisebb-nagyobb városokban, Tesco is. Néha meglepő dolgokat is lehet ezekben találni, nyitott szemmel kell járni.
 Ne panaszkodjunk mindig, lehetne rosszabb is a helyzet. Talán pont ezért panaszkodunk, mert van lehetőségünk a többet és jobbat látni. Ami azt jelenti, hogy van áramunk, gépünk, netünk. Ergo valamennyi plusz pénzünk is. Afrikai éhező gyerek még nem írt ide, hogy "az én falumban nem kapható Kent pamacs". No offense...
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető Sonasz

• Új tag
  • *
« Válasz #623 Dátum: 2013. Május 10. - 15:38:14 »
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy melyik borotvakrém jobb a habzó vagy a nem habzó? Melyiknek mi az előnye, hátránya vagy nincs nagy különbség? Előre is köszi a válaszokat!

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #624 Dátum: 2013. Május 10. - 15:41:36 »
Nekem az a problémán, hogy régebben legalább 3-4 féle zsilett pengét lehetett kapni vidéken pl. a Real boltokban vagy a FEZO ban.. Meg esetleg pamacsot, tubusos krémszappant, most meg nem. Ki van ellenben téve a kassza mellé legalább 10 féle redőnyos, reluxás eldobhatós fos, vagy cserélhető fejes okosság. A jól bevált cuccok meg eltűntek.
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."

Nem elérhető Toportyan

• Törzstag
« Válasz #625 Dátum: 2013. Május 10. - 15:44:59 »
Sonasz!

Nem mindegy, hogy milyen a habja. Tartós, vagy sem, jól síkosító vagy vizesebb alapú.

Az a lényeg, hogy jól és tartósan síkosítsa az arcbőröd, hogy csússzon az a penge rajta. A szőrzetet is, amit leborotválsz megfelelően fel kell tudnia puhítani, nedvesíteni.

Tehát nem a hab mennyisége az első, hanem a minősége.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #626 Dátum: 2013. Május 10. - 15:48:53 »
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy melyik borotvakrém jobb a habzó vagy a nem habzó? Melyiknek mi az előnye, hátránya vagy nincs nagy különbség? Előre is köszi a válaszokat!
Nehéz márka nélkül véleményt mondani erről a kérdésről, van mindkettőből jó, ízlés dolga, bár a többség a nem habzót kuriózumnak tekinti, hiszen van pamacsa, és szeret habot csinálni.  Talán próbáld ki mindkettőt, de indítani egy hagyományos, habzó borotvakrémmel indítanék.  Vannak olyan nem habzók, amikből amúgy lehet habot készíteni.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #627 Dátum: 2013. Május 10. - 15:55:00 »
Afrikai éhező gyerek még nem írt ide, hogy "az én falumban nem kapható Kent pamacs". No offense...
Ez szívszorítóan hangzik, de ha valakit nem kap el a gyűjtőszenvedély, akkor akár jó minőségű cuccokkal is olcsóbban jön ki páréves távlatban hagyományos borotválkozással, mint ha a Gillette/Wilkinson legújabb sokpengés cartidge izéit venné rendszeresen.

Hagyományos borotválkozási termékek piaci elérhetőségében pont az a paradox, hogy a hamar megtérülő kezdeti beruházás után olcsóbb, mint a "modern" alternatíva, mégis csak a jólinformált, tehát átlagban jómódúbb rétegek fedezik fel újra, a nagyvárosokban lehet kapni, stb.  Az igazi befektetés nem annyira a pénz, mint a módszer megtanulása, inkább kulturális tőke kell hozzá, mert pl net nélkül nehéz.

Nem elérhető Apa8

• Tag
« Válasz #628 Dátum: 2013. Május 10. - 17:42:07 »
Az igazi befektetés nem annyira a pénz, mint a módszer megtanulása, inkább kulturális tőke kell hozzá, mert pl net nélkül nehéz.

Én amikor elkezdtem borotválkozni DE-vel még nem volt net. :hat:
Üdv:
Apa8

Nem elérhető KunEmber

• Moderátor
  • Törzstag
  • a babérolaj szerelmese
« Válasz #629 Dátum: 2013. Május 10. - 18:06:55 »
Bár mérőkezdőmókus egész biztosan meg tudja védeni magát, szerintem ezt a mondatát inkább úgy kell értelmezni, hogy egy bizonyos nyitottság és kutakodó hajlam, majd pedig az internetes keresés és youtube-ozás sokkal könnyebben elcsábítja az embert, mint egy a kisbolt pultjának eldugott részén árválkodó penge.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici