Újra felhozom a témát: szerintem kellene egy sticky topic, amiben le van írva egy
elfogadható, egyszerűen beszerezhető, nem túl drága kezdőkészlet. Aki most kezdi, oda tévedjen, ezt találja meg guglival, innen tud majd elindulni.
Értem hogy mindenki másnál köt ki, meg online ezerféle cuccot lehet rendelni, és ezekről érdekesen és hasznosan el lehet beszélgetni. Ugyanakkor azt gondolom, hogy ha vki még életében nem fogott DE borotvát/pamacsot a kezébe, akkor ez nem igazán hasznos. Aki akar majd kísérletezhet, próbálgat, de szerintem konszenzusra lehet jutni egy olyan
elfogadható kezdőkészletben, aminek darabjait az ember később is előveszi. A kezdeti sikerélmény fontos.
Ne legyen túl drága. Nem a gagyi felé akarok elindulni, de meghúznám a határt összesen 10 ezer forintnál. Legyen
egyszerűen beszerezhető. Vagy olcsón lehessen rendelni, vagy az ország legtöbb részén megvenni. Úgy, hogy konkrét boltot tudunk mondani, ide bemész, ezt megveszed, lehet borotválkozni. Ezt nyilván néha majd frissíteni kell.
Fenti szempontok alapján javaslatom a következő:
- Lord L6, vagy valamelyik Lord borotva. 1500 forint a Lord webshopban, + 1000 szállítás, vagy Extrametálban.
- Az összes Lord pengéből egy doboz (kb 900 forint, ugyanonnan a webshopból), + Wilkinson (DM), Gillette (Rossman), Astra (kisboltokban néha van). Ez így kijön 1500 forintból, nagyvonalúan is.
- Balea borz pamacs (DM), azt hiszem olyan 2500 forint.
- Caola termékek: pl Figaró, Barbon, Derby; szintén DM, Rossman, 500 forint körül vannak.
Ezzel van egy nagyságrendileg 6000 forintos kezdőkészlet, úgy hogy van benne 1 online rendelés/v. Extrametál, és még két helyre kell elmenni, olyan boltokba ami majdnem mindenhol van.
Vélemény? Legyen-e ilyen sticky topic? Más raknátok bele?