Szerző Téma: Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek  (Megtekintve 489158 alkalommal)

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #675 Dátum: 2013. Szeptember 10. - 08:32:04 »
Vadászat ráillik nálam is mert ha megláttok egy 100 as boltot valahol biztos, hogy elfog a bekellmenjek érzés, hogy szétnézzek penge és borotvakrém ügyben.  ;D ;D

Persze az megint más, amikor valaki jártában-keltében betér ide-oda és rálel "hú de jó, ilyet veszek" dologra. De célzottan birtokába jutni egy kezdő (vagy akár már kevésbé kezdő) készletre - amit a gyakorló úri borotvások is jószerével megfelelőnek ítélnek -, sokkal ideálisabb egy megbízható helyről.  Szerintem.
Amennyiben szeretnél ebbe belevágni, biztosítalak, hogy lelki támogatásunkra számíthatsz. És a kezdők üdvrivalgására is. De ne akarjuk senkire ráerőltetni ezt a "feladatot". Ez a "más 'szával verni a csalánt" tipikus példája lenne. SicTransit biztosít pengéket, késeket, és sok itt eladott cucc továbbításában/kézbesítésében is segédkezik. Ez már sokkal több, mint amit elvárhatunk. Kezdőknek vagy sem, szinte naponta kerül az Elad topikba szappan, krém, AS, borotva, miegymás. Néha teljes szettek is. Vagy egy-egy eszköz mellé odacsap az éltárs még pár dolgot, igény esetén. És ugyanúgy, mindig megjelennek itt a bolti akciók, lelőhelyek.
 Értem én, miről beszélsz. És jól is hangzik. De ne akarjuk senkire rátukmálni.
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető Bűvös Vadász

• Új tag
  • *
« Válasz #676 Dátum: 2013. Szeptember 12. - 10:58:49 »
Újoncként mindenkit üdvözlök. Némi vacillálás után úgy döntöttem, hogy kipróbálom a régi módit. Én is eldobhatóval kezdtem borotválkozni, de a bőröm határozottan tiltakozott. Ezt követően kaptam még a szüleimtől egy braun villanyt, ami muzsikált is kb 15 évig de most feladta. Gondolkodtam, hogy merre tovább és egy kozmetikus ismerőstől hallottam, hogy a klasszik pengés borotválkozás megúszható komolyabb bőrirritáció nélkül, ezért gondoltam, kipróbálom. De hogy ne menjek a falnak fejjel, elkezdtem guglizni, és megtaláltam ezt a fórumot, ahonnan  sok hasznos infot gyűjtöttem már eddig is a kezdéshez.
A késes téma nekem kezdőnek még nagyon hard core-nak tűnik, ezért egy DE-re gondoltam. Mivel még némileg bizonytalan vagyok ezért elsőre nem szeretnék horribilis összegeket beruházni. Némi kutakodás után felleltem otthon egy régi családi darabot. Nem tudom pontosan mikori, de az biztos, hogy gillette (rá van írva). Háború előtti darab lehet, mert fésűs és csavaros. Kicsit ugyan zöldesre oxidált a rézfelület, de nem vészes és nem tűnik sérültnek.
Adott, hogy - már csak költséghatékonyság, és családi kötődés miatt is - ezzel próbálkozzak, de azért tartok attól, hogy tapasztalat hiányában csak összeszabdalom magam, ahelyett, hogy egy modernebb és talán ezért könnyebben kezelhető példányt szereznék be. Vélemény?

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #677 Dátum: 2013. Szeptember 12. - 11:07:31 »
Üdv itt és keress képet a hálón a borotvádról, akkor többet tudunk róla mondani.
Pl. így:
nyitott fésűs Gillette
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #678 Dátum: 2013. Szeptember 12. - 11:08:11 »
Szia, üdv a füórumon! A családi készülék ha nem korrodált, vagy paasziválható, és a fésűk nem csorbák, nem karcolnak, egyszóval ha használhatónak tűnik, akkor tegyél vele egy próbát mindenképpen!

Mivel indulj el? Jó kérdés. A legolcsóbb, itthon is beszerezhető _új_ készülékek a Lord termékek (500-2000 Ft) utána egy ár-, és kivitelezésbeli nagyságrendi ugrást jelentve jönnek az Edwin Jagger, Merkur, Mühle készülékek.

Itteni Elad topic, Vatera, ebay jó forrás, ha használt készüléket keresel. :sör:
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

• Új tag
  • *
« Válasz #679 Dátum: 2013. Szeptember 12. - 11:38:04 »
Kösz a gyors választ. Nem rozsdás (csak a nyele egy kicsit) és a fogai sem görbék, csak a kialakítása aggaszt egy kicsit. Gondolom ezt a fésűs rendszert nem véletlenül cserélték le a későbbi modelleken, és azóta sem ilyenek a borotvák. Picit aggódom, hogy szétgyalulom vele a képemet.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #680 Dátum: 2013. Szeptember 12. - 11:46:39 »
Az én fésűs Gillette borotvám az egyik legbarátságosabb készülékem!

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #681 Dátum: 2013. Szeptember 12. - 11:49:30 »
Szia BV!

Nyugi, ma is készítenek nyitott fésűs borotvákat, nem tűntek el.

Javaslom, dobj fel néhány képet (tetszőleges tárhelyre feltöltöd, a képet pedig a hozzászólás szerkesztéséhez tartozó gombokkal linkeled a hozzászólásba) a régi borotvák totyikba, és megszakértjük neked.

Személyesen az egyik kedvencem pl. a Gillette Old Type borotvája az 1910-20-as évekből.
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

• Új tag
  • *
« Válasz #682 Dátum: 2013. Szeptember 12. - 11:57:36 »
Kösz. Mindenképpen kipróbálom és majd jelentek az eredményről. Beszerzem még a hozzávalókat. Van hozzá egy régi pamacs is de azt hiszem azt hanyagolom.

Nem elérhető gprinz

• Törzstag
« Válasz #683 Dátum: 2013. Szeptember 12. - 13:20:52 »
Pamacsnál hosszabb távon egy új köteg beültetésén lehet elgondolkodni. Ez akkor érheti meg, ha szép a régi nyél és/vagy emlék kötődik hozzá. Príma köteget pedig sokan rendeltek már itt a fórumon.
"Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere." (Ulpianus)

• Új tag
  • *
« Válasz #684 Dátum: 2013. Szeptember 12. - 16:16:18 »
Ez érdekes. Az új köteg beültetése hogy történik. Gondolom nem megy otthon a konyhában. Vagy van instant módszer? :)

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #685 Dátum: 2013. Szeptember 12. - 16:23:13 »
...pont a konyhában megy! :sör:

• Új tag
  • *
« Válasz #686 Dátum: 2013. Szeptember 24. - 10:39:18 »
Na, némi kényszerszünetet követően megejtettem az első borotválkozást DE-vel. Jelentem, minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve (majdnem). Számomra is meglepő módon sikerült elsőre elég használhatónak tűnő habot kreálnom (nem hiába néztem youtube videókat a témában). A hab felvitele után jött a lényeg, és hát sikerült nem összeszabdalnom magam.  :2thumbup:
Két kört követően csak apró pont szerű karcolások voltak, de én ezt nem vettem sérülésnek. Az irritáció sem volt vészes (pár óra alatt elmúlt) hála a szenzitív balzsamnak. Ami miatt nem voltam teljesen elégedett, hogy az állam alatt ill. a nyakamnál nem sikerült a szőr teljes eltüntetése, de újabb kört már nem merészeltem. A partonos borotváknál is itt volt mindig vészhelyzet. Ezen a részen nehéz volt a megfelelő szöget tartani, hiszen az ív miatta szög is folyamatosan változik. Még beláthatatlanul messzinek tűnik ezt a részt is simára vágni.  :-[

A pengéről (Rossmann saját márkás) nem tudok mit mondani, mert nincs összehasonlítási alapom. A borotva idős kora ellenére remekül muzsikált. :hat:

• Új tag
  • *
« Válasz #687 Dátum: 2013. Október 01. - 18:29:20 »
Van valakinek tippje, hogy egyszerű borotva tartót hol lelek. Van egy szuper antik dobozom a három részes Gillettehez, de elég macerás minden egyes alkalommal szétszedve elrakni. Ha már így teszem el, akkor kitisztítom, plusz óvom a pengét, mint a hímes tojást, ami egyrészt nyilván jó másrészt viszont pepecselős dolog.
Egyszerűbb lenne csak felrakni egy tartóra, de amiket találtam a neten borotva állványokat mind borzasztó drágák vagy szettben árulják, vagy csak pamacsot tart.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #688 Dátum: 2013. Október 01. - 21:40:30 »
Bubba fórumtárs a Te embered! Nevetséges pénzért olyan tartót rittyent neked, hogy csak na!
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

• Új tag
  • *
« Válasz #689 Dátum: 2013. Október 02. - 10:05:19 »
Kösz, írok neki privátot. :thanks:

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici