Szerző Téma: Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek  (Megtekintve 489160 alkalommal)

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #690 Dátum: 2013. Október 02. - 10:12:50 »
vagy ikea fogkefetartó.
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető Blade 83

• Új tag
  • *
« Válasz #691 Dátum: 2013. Október 02. - 20:33:46 »
Sziasztok! Nem biztos hogy jó helyre írok, de, tudnátok nekem segíteni? költséghatékony borotvakést ajánlani a késes borotválkozás kipróbálásához. Ha bejön szeretnék rá áttérni. :borotva:

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #692 Dátum: 2013. Október 02. - 21:03:50 »
Sziasztok! Nem biztos hogy jó helyre írok, de, tudnátok nekem segíteni? költséghatékony borotvakést ajánlani a késes borotválkozás kipróbálásához. Ha bejön szeretnék rá áttérni. :borotva:

Költséghatékony? Gold Dollar 66-os eBay-ről, Salmo/jenessanyi által borotválkozásra alkalmas állapotba hozva. Kijön kb. 3-5 ezerből.
A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető Salmo

• Törzstag
  • ne fogdosd az élét
« Válasz #693 Dátum: 2013. Október 02. - 23:01:31 »
Bubba fórumtárs a Te embered! Nevetséges pénzért olyan tartót rittyent neked, hogy csak na!

Saját micsodáddal, nem-e a csalánt?
"Férfiembernek faluhelyen semmi sincs nagyobb mérge mint a beretválkozás, mert ritka a jó beretvakés. Sokkal ritkább, mint a tisztességes fehérnép."

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #694 Dátum: 2013. Október 02. - 23:14:21 »
Neeem, nincs abban semmi csoda! ;D
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető Vespa120

• Új tag
  • *
« Válasz #695 Dátum: 2013. Október 23. - 16:51:35 »
Sziasztok!
Teljesen új vagyok még ebben a hagyományos borotválkozás témában.
Eddig csak patronos borotvát használtam, Gillette Fusion Powert.
Szeretném kipróbálni a DE-s borotválkozást.
Vaterán néztem egy szép kis borotvát, konkrétan ezt:

http://antik.vatera.hu/haztartasi_etkezesi_kellekek/pipere_kellekek/arany_szinu_gillette_borotva_made_in_u_s_a_1820430545.html

Szerintetek jó vétel lenne?
Igazából abban kérném segítségetek még, hogy konkrétan mikre lesz még szükségem egy rendes borotválkozáshoz?
A bőröm elég érzékeny, milyen termékeket ajánlanátok kezdő szinten?
Köszönöm előre is a segítséget.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #696 Dátum: 2013. Október 23. - 17:03:57 »
 :hat: Szia, üdv közöttünk. Sajnos a Vatera most karbantartást ír, nem tudom megnézni. A kérdésedre: Nincs aranyközépút, nincs kitaposott ösvény, illetve szerencsére kellően széles ahhoz, hogy megmondjuk a tutit...

Szükséged lesz még:

- Borotvapengére (sajnos többet ki kell próbálnod, mire megtalálod a neked megfelelőt, de lehet több helyről mintacsomagokat rendelni)
- Pamacsra (Saját javaslatom, szintén érzékeny bőrrel: valamelyik Omega 10xxx pl. innen: http://connaughtshaving.com/omega10000.html )
- Egy jó szappanra, krémre, ehhez első körben  a hazai kínálatból Figaro, Derby, Barbon, Amigo vagy a "Top3" témában találsz nekünk bevált termékeket.

+ ha gondolod, valami borotválkozás utáni termékre: timsó, arcvíz, balzsam, ez megint csak ízlés, hangulat, és borotválkozási eredmény kérdése...

Sziasztok!
Teljesen új vagyok még ebben a hagyományos borotválkozás témában.
Eddig csak patronos borotvát használtam, Gillette Fusion Powert.
Szeretném kipróbálni a DE-s borotválkozást.
Vaterán néztem egy szép kis borotvát, konkrétan ezt:

http://antik.vatera.hu/haztartasi_etkezesi_kellekek/pipere_kellekek/arany_szinu_gillette_borotva_made_in_u_s_a_1820430545.html

Szerintetek jó vétel lenne?
Igazából abban kérném segítségetek még, hogy konkrétan mikre lesz még szükségem egy rendes borotválkozáshoz?
A bőröm elég érzékeny, milyen termékeket ajánlanátok kezdő szinten?
Köszönöm előre is a segítséget.
God shave the queen

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #697 Dátum: 2013. Október 23. - 17:06:40 »
Szerintem vegyél egy Lord L6ot kezdetnek. Pamacs kellene még. Mondjuk egy olcsó sörte Omega. Meg mondjuk Figaro krém és valami after shave (Figaro nem rossz választás ebből sem). Ez az egész kijön párezerből és majd meglatod. Ja penge: Lord Szuper Chrome, BIC, Zöld Astra kezdetnek és végzetnek is jó választás.
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető tothzoltan

• Törzstag
« Válasz #698 Dátum: 2013. Október 23. - 17:07:42 »
Na, Zoli beelőzött, de ugyan azt írjuk. :sör:
"Gól, amit a bíró megad, avagy az minősül OFF-nak, amit a moderátorok annak gondolnak."

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #699 Dátum: 2013. Október 23. - 17:11:19 »
Szintén kezdő volnék, de azért - ha nem is konkrét tanácsod adok - lenne néhány hozzáfűznivalóm:
Minek vennél elsőre egy ilyen készüléket? (nem azért mondom, mert jó, vagy rossz) De ha nem jön be: vagy maga a borotva, vagy a borotva éppen az azzal használt pengével, vagy a penge, honnan tudod majd, hogy mivel van hiba? A készülékkel, a pengével, a technikáddal, a krémmel/szappannal...stb. 
Azt tudom javasolni, hogy szánj rá időt, hogy alaposabban informálódj olvasgatással ezen a fórumon.  Másrészt - az előbbiek segítségével - válassz olyan olcsóbb, mások által is többnyire jónak ítélt indulókészletet, ami nem nagy érvágás, ha kedvedet szegi a dolog. Ha a pénz kevésbé számít, akkor is találsz e fórumban olvasottak alapján olyat, amit aránylag kisebb kockázattal megvehetsz. A hagyományos borotválkozás nem pusztán arról szól - legalábbis e fórum résztvevői többségének -, hogy tegyünk szert valami felsorolt cuccra, aztán jó lesz az. 

Kieg:
Az előttem szólókkal egyetértek egyébként a felsoroltakat illetően. 

Nem elérhető Vespa120

• Új tag
  • *
« Válasz #700 Dátum: 2013. Október 23. - 17:34:54 »
Köszönöm a segítséget.
Rendben, akkor kezdésnek veszek egy Lord L6-ot. Ezt Extrametálban megtudom venni.
Pengékben miben más egyik mint a másik?
Igazából kiváncsi vagyok milyen ilyen borotvát használni. Ha pamacs és szappan helyett Gillette Fusion Proglide gélt használnék az is jó lenne? Ilyen van itthon még.
Milyen aftershave lenne a legjobb érzékeny bőrre? Mondjuk amit egy DM-ben vagy Rossmannban megkapok.
Amikor belinkeltem a vatera linket még jó volt, most tényleg karbantartás van.

Nem elérhető Lord Ickenham

• Törzstag
« Válasz #701 Dátum: 2013. Október 23. - 18:25:15 »
Szerintem szerezz be krémet és pamacsot is, mert azok sokat dobnak az élményen.
Barbon-Figaró krémekkel nagy kozkázatot nem vállalsz, ezeket itt mindenki dícséri.
A pengékről meg elég eltérőek a vélemények. Nekem a Wilkinson is jól muzsikál az L6-ban, és
azt mindenhol kapni (DM, Rossmann, stb.)

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #702 Dátum: 2013. Október 23. - 18:30:57 »
Ha nem akarsz rá 2x annyit költeni, akkor itt a fórumon is meg tudod venni. Jut eszembe, most van is egy a Jótett helyébe topikban, próbálj meg lecsapni rá! /Van némi feltétel, aminek eleget kell tenni, de megugorható/.

A gél helyett érdemesebb szappant/krémet és pamacsot használni, de ezt majd úgyis meg fogod látni! ;)

Köszönöm a segítséget.
Rendben, akkor kezdésnek veszek egy Lord L6-ot. Ezt Extrametálban megtudom venni.
Igazából kiváncsi vagyok milyen ilyen borotvát használni. Ha pamacs és szappan helyett Gillette Fusion Proglide gélt használnék az is jó lenne? Ilyen van itthon még.
Milyen aftershave lenne a legjobb érzékeny bőrre? Mondjuk amit egy DM-ben vagy Rossmannban megkapok.
God shave the queen

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #703 Dátum: 2013. Október 23. - 19:04:41 »
Köszönöm a segítséget.

SicTransit boltját kellene először célbavenned :) 

Nem elérhető Vespa120

• Új tag
  • *
« Válasz #704 Dátum: 2013. Október 23. - 20:03:02 »
Hol tudnék egy olcsóbb de jóféle pamacsot venni? Rossmannban vagy DM-ben vannak ilyenek?

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici