Szerző Téma: Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek  (Megtekintve 489094 alkalommal)

Nem elérhető bgakos

• Törzstag
  • 7/8"-os kést keresek
Re:Kezdésnek mit vegyek és hol? – tippek
« Válasz #660 Dátum: 2013. Szeptember 08. - 16:15:07 »
Jó ötlet a sticky topic,  :+1:
HW: Razorock Game Changer .084, Ap Shave Co. pamacsok
SW: B&M, Stirling, Tabac

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #661 Dátum: 2013. Szeptember 08. - 16:17:51 »
+ BIC penge
+ olcsóbb borz vagy szintetikus pamacs az Ecsetboltban
+ Nivea borotvakrém

Ennek semmi értelme szerintem, tök szubjektív!
(És aki most készül először fagyizni, mindenképpen csokit vegyen! ;) )
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #662 Dátum: 2013. Szeptember 08. - 21:16:04 »
Ez nem rossz ötlet. Valóban szubjektív, de azért egyes összetevőknél meghúzott összegszerű felső határon belül (és ez a mérvadó tekintettel a kedvező árú kezdőkészlet célzatra) azért vannak általában elfogadható és itt a fórumon is jobbára pozítivra értékelt termékek.

Olvasgatva hetek óta a fórumot, valóban az alábbiak jöttek össze nekem is fejben (azóta a gyakorlatban is), mint jószerével nagyon olcsó de egészen jó termékek:
borotva 1500.-Ft-ig  Lord L5/L6 (vagy S625)
penge 5 db 200.-Ft-ig (pl. zöld Astra, BIC, Lord SC, Derby Extra),     
borotvakrém 500.-Ft-ig (pl. Barbon/Figaro/Derby)
pamacs 1500.-Ft-ig (Haász fodrászcikk)
AS 1000.-Ft-ig (na itt aztán pláne sokféle van (Barbontól Brut-ig)

Én - az olvasottak alapján - kihoznék magamnak egy kezdőkészletet hogyaszondja:  4350.-Ft-ból (plusz posta, ha nem megoldható személyesen)  Szerintem - ismétlem az olvasottak alapján - ezzel már simán el lehet indulni különösebb kockázat nélkül.

A szivarozásra szánt időt nem érdemes másra vesztegetni.

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #663 Dátum: 2013. Szeptember 09. - 09:29:59 »
Az Ecsetbolt és Haász valóban nagyon jó üzletek, de mindkettő Budapesten van, szerintem olyasmit kellene összeállítani, amit sok helyen lehet az országban kapni, valami üzletláncban (pl DM).

Alapból nem adnék sok variációt, mert akkor ott vagyunk, ahol elindultunk.  A BIC pengére nem tudok országosan elérhető, megbízhatóan készleten tartó beszerzési forrást, ti igen?  Igazából sajnos persze Astrára se.  Mindkettő a "tartsd nyitva a szemed" kategória.  De aki el akarja kezdeni az a Lord pengeválasztékával szerintem simán el tudja.

Nem elérhető mad.just mad.

• Törzstag
« Válasz #664 Dátum: 2013. Szeptember 09. - 09:50:43 »
Az Ecsetbolt és Haász valóban nagyon jó üzletek, de mindkettő Budapesten van, szerintem olyasmit kellene összeállítani, amit sok helyen lehet az országban kapni, valami üzletláncban (pl DM).

Alapból nem adnék sok variációt, mert akkor ott vagyunk, ahol elindultunk.  A BIC pengére nem tudok országosan elérhető, megbízhatóan készleten tartó beszerzési forrást, ti igen?  Igazából sajnos persze Astrára se.  Mindkettő a "tartsd nyitva a szemed" kategória.  De aki el akarja kezdeni az a Lord pengeválasztékával szerintem simán el tudja.

Több variációt lehet esetleg ajánlani. Ha valaki nem városban lakik, nagy eséllyel talál hamarabb Wilkinson, Astra vagy Bic pengéket (a helyi Coop-ban vagy vegyesboltban). Nagyapósék illetve szüleim jelenlegi lakhelyéből kiindulva írom ezeket (és nem ugyanazon a településen laknak), a bennszülöttek nem sok Lord-ot láttak... DM-ről vagy Rossmann-ról szintén sokan nem hallottak, 50 km-re van a legközelebbi.
"I am free of all prejudice. I hate everyone equally."

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #665 Dátum: 2013. Szeptember 09. - 10:55:21 »

Nos ha abból indulunk ki, hogy sokaknak egy DM és hasonló drogéria ugyanúgy messze van, akkor marad a postázás. Ebben az esetben penge és Lord borotvaügyben a legegyszerűbb SicTransit mintaboltja.  Ha lenne nála (mit gondolsz erről kedves SicTransit? :)) legalább egyféle olcsóbb és használható borotvapamacs, akkor már majdnem kész egy kezdőkészlet.   Mondjuk - ha én nyitnék mintaboltot -, még egy Barbon-Figaro-Derby kombót felvennék a repertoárba és kész is.  És akkor egy kezdő egy indulókészletet egy füst alatt egy helyről meg tudna rendelni.

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #666 Dátum: 2013. Szeptember 09. - 11:51:33 »
Jó ötlet, én is ezen matekozok, de a jelenlegi elveket mentén szeretném tovább vinni a dolgot: Bevizsgált, ajánlott dolgokat elérhetővé tenni itthon, amire én az induló árfekvésben a Omega jó sörtéit gondolom megfelelőnek. Megpróbálom fölvenni a kapcsolatot a gyárral, de nincsenek hiú reményeim, hogy a minimum rendelés kb. 15 évre elegendő lenne az új fórumtagoknak....
God shave the queen

Penge mintabolt     Eladó kezdőkés

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #667 Dátum: 2013. Szeptember 09. - 15:54:57 »
Rendben, p.ü.-ben lebeszéljük!
God shave the queen

Nem elérhető kezdőmókus

• Törzstag
« Válasz #668 Dátum: 2013. Szeptember 09. - 18:36:23 »

Nos ha abból indulunk ki, hogy sokaknak egy DM és hasonló drogéria ugyanúgy messze van, akkor marad a postázás. Ebben az esetben penge és Lord borotvaügyben a legegyszerűbb SicTransit mintaboltja.  Ha lenne nála (mit gondolsz erről kedves SicTransit? :)) legalább egyféle olcsóbb és használható borotvapamacs, akkor már majdnem kész egy kezdőkészlet.   Mondjuk - ha én nyitnék mintaboltot -, még egy Barbon-Figaro-Derby kombót felvennék a repertoárba és kész is.  És akkor egy kezdő egy indulókészletet egy füst alatt egy helyről meg tudna rendelni.
Szerintem picit túlgondoljátok.  Az én eredeti célom nem az volt, hogy olyan megoldást találjunk ami az ország bármely pontján mindenkinek ugyanolyan jól működik, hanem inkább egy egyszerű, rövid iránymutatást, ami a kezdők 80%-át lefedi, megelőzendő a "mit vegyek"/"mit hol lehet kapni" tanácstalanságot.

Ha SicTransit bevállalja, hogy kvázi nyit egy webshopot erre az egészre (mert ez már majdnem az a kategória), viseli az árfolyam-,  készlet- és nemfizetési kockázatot, az szerintem egy kezdeményezés szuper lesz, de az már egy teljesen más szinten működő dologról fog szólni.

Nem elérhető Lord Ickenham

• Törzstag
« Válasz #669 Dátum: 2013. Szeptember 09. - 20:31:08 »
Szerintem annak is meg van a bája, ha az ember lassanként maga vadássza le a szükséges
dolgokat. Persze támogatok minden kezdeményezést, de szerintem kimondottan élvezetes begyűjteni a dolgokat.

Nem elérhető Malac

• Törzstag
  • wei wuwei
« Válasz #670 Dátum: 2013. Szeptember 09. - 20:52:09 »
 :+1: :thumbup:
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető SicTransit

• Moderátor
  • Törzstag
  • lelkes kezdő
« Válasz #671 Dátum: 2013. Szeptember 09. - 21:09:01 »
Akiben megvan ez a fajta hozzáállás, annak igen. Mások pedig kikövezett utat keresik. (Persze ebben a témában nincs olyan...)
God shave the queen

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #672 Dátum: 2013. Szeptember 09. - 23:11:26 »
Akiben megvan ez a fajta hozzáállás, annak igen. Mások pedig kikövezett utat keresik. (Persze ebben a témában nincs olyan...)

Igen, ki így, ki úgy. Én is inkább egy helyen vennék mindent, ha jó az ár és van, ami kell.  Ha már kifizetgetem minden egyes dologra a postát, mert különböző helyekről kell vadászni, vagy utánajárkálni személyesen, akkor már kevésbé vagyok elégedett.

Nem elérhető Betyarka

• Törzstag
« Válasz #673 Dátum: 2013. Szeptember 10. - 04:57:29 »
Vadászat ráillik nálam is mert ha megláttok egy 100 as boltot valahol biztos, hogy elfog a bekellmenjek érzés, hogy szétnézzek penge és borotvakrém ügyben.  ;D ;D
Csak a puffin ad erőt...

Nem elérhető wasytsur

• Törzstag
« Válasz #674 Dátum: 2013. Szeptember 10. - 08:03:42 »
Vadászat ráillik nálam is mert ha megláttok egy 100 as boltot valahol biztos, hogy elfog a bekellmenjek érzés, hogy szétnézzek penge és borotvakrém ügyben.  ;D ;D

Persze az megint más, amikor valaki jártában-keltében betér ide-oda és rálel "hú de jó, ilyet veszek" dologra. De célzottan birtokába jutni egy kezdő (vagy akár már kevésbé kezdő) készletre - amit a gyakorló úri borotvások is jószerével megfelelőnek ítélnek -, sokkal ideálisabb egy megbízható helyről.  Szerintem.

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

iddaa net geciktirici