Szerző Téma: "Férfias" receptek, szomjoltó italok  (Megtekintve 200493 alkalommal)

Nem elérhető fonthunter (†2014)

  • Halhatatlan tag
  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 4060
    • Fonti galériája
"Férfias" receptek, szomjoltó italok
« Dátum: 2011. Július 18. - 23:29:05 »
Na akkor, hogy itt éljétek ki a gasztronomiai fantáziátokat.  ;D
« Utoljára szerkesztve: 2011. Szeptember 26. - 08:53:11 írta edrose »
H: Flaschner JP: IWASAKI, TOSUKE, Hishakaku Kamisori Sheffield: F. Reynolds, Wade&Butcher "THE CELEBRATED",  Wostenholm pipe, IXL, Bengall, A.J.Jordan Solingen: Dubl Duck, Rob.Klaas, J.A. Henckels, R. Stehlo, Wacker, Bonsa, Revisor, BlackSmith Herder, RedPoint D: Buddel F: Thiers Issard "Le Canadien" SP: Filarmónica 13 USA: HartSteel, Max S

Nem elérhető Toportyan

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1870
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #1 Dátum: 2011. Július 19. - 06:49:16 »
Kedves Fonti!

Köszönjük szépen.

Üdvözletel:
Toportyán
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető mry314

  • Moderátor
  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 2691
    • Borotváim fényképei
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #2 Dátum: 2011. Július 19. - 07:12:24 »
Akkor jöjjön is egy egyszerű, de annál kellemesebb "recept":

Egyszerű "zöld" hideg köret, mondjuk kolbász/szalonna mellé:

1-2 szál újhagyma, vagy 1/2 fej nagyobb vöröshagyma, vagy 1 hegyes erős paprika
1/2 ek olívaolaj (én spec. fokhagymás olajat használok hozzá)
5-10 csepp balzsamecet
só, bors ízlés szerint

A zöld alapanyagot felaprítom, megpergetem sóval (esetleg borssal), ráöntöm az olajat, majd a balzsamecetet, összekeverem, és elfogyasztom.

Az olaj, és a balzsamecet ad egy kellemes ízvilágot a zöldségnek.

Jó étvágyat!

Jah, ilyenkor nyáron fröccsöt iszok mellé!  ;D
Vérem, bőröm, bánatom és  bajom!
Nem nyúzom tovább magamat agyon!
Nem pattan az arcom, nem lesz beteg bőröm!
Nem kell szitkozódnom miért van nekem szőröm.
Léber Kálmán

Nem elérhető Malac

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 6026
  • wei wuwei
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #3 Dátum: 2011. Július 19. - 08:05:29 »
Mi a salátákra mindig rakunk egy kis tökmagolajat is... fantasztikus!
És jó a prosztatának is.
"Jertek, s hogy sorsotok előre nézzétek,
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!"

                                                            Batsányi János: A franciaországi változásokra

Nem elérhető KunEmber

  • Moderátor
  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 3443
  • a babérolaj szerelmese
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #4 Dátum: 2011. Július 19. - 08:16:56 »
Nincs is jobb ilyenkor, a friss citromból (esetleg némi limeból) készült limonádénál  :fetreng: a sör után  :crazy:

Nem elérhető Toportyan

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1870
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #5 Dátum: 2011. Július 19. - 09:51:59 »
Urak! Mai reggelink:

Amerikai (vagy kanadai) palacsinta


Hozzávalók:

1 bögre liszt (kd 2,5 dc) vagy 12 púpozott ek
1 mokkáskanál csapott sütőpor
1 tasak vaniliáscukor (kihagyható)
1 kis csipet só
1 tojás
10 dekás vaj harmada (felolvasztva mikróban)
2 -2,5 dcl tej

/Ebből az alapanyag mennyiségből kb. 12-14, 13-14 cm átmérőjű palacsinta jön ki. Már háromtól jól laksz!/

Elkészítés:

A por állagú cuccokat egy megfelelő méretű edényben összekeverem.
A folyékony állagú cuccokat egy másik edényben szintén.

A folyékony cuccot ráöntöm folyamatos keverés mellett a porítottra. Tejföl sűrüségű tésztát kell keverni belőle.

Palacsintasütőben, vagy serpenyőben kis tűzön  zsiradék hozzáadása nélkül (a benne lévő vajnak köszönhetően NEM tapad le) megsütjük.
/ Egy merőkanállal kb 13-14 cm átmérőjű tésztát öntünk a serpenyő közepére. Kisvártatva a sütőpor hatására pici buborékok keletkeznek és a cucc elkezd matt lenni a tetején. Na ekkor kell egy spatula segítségével megfordítani. Nem érdemes jaszkarizni és látványkonyhába illő mozdulatokkal dobálva forgatni./

A végeredménybek kb. így kellene kinéznie:

http://4.bp.blogspot.com/_Hyiu4V11r5M/SSn6-S2LcWI/AAAAAAAAAYs/YUM5aDd4ygo/s1600-h/GoodEats_Pancakes.jpg

Bármivel ízesítheted: méz, kakaópor, fehéj, lekvárok, nutella.  (előző napi hideg pacal, halászlékocsonya stb... :crazy:)

Jó sütést!
Üdv,
Toportyán
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető Toportyan

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1870
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #6 Dátum: 2011. Július 19. - 09:59:54 »
Tegnapi reggelim:

Mexikói tortilla

Hozzávalók:
12 ek liszt
4 ek olaj
mokkáskanál sütőpor
so
1,2-1,5 dcl melegvíz

/Ebből úgy 14-16 tortilla jön ki, ami 15 cm átmérőjű (per db)/

ELkészítés:
Porokat összekeverem, hozzáadom az olajat és morzsásra nyomkodom villával. Ezt követően jön a melegvíz. Nagyon rövid ideig gyúrom, éppen csak, hogy összeálljon.
http://growingupjulia.wordpress.com/2011/03/27/tortilla-throw-down-tex-mex-vs-traditional/img_1414/
20 percig pihentetem konyharuhával letakarva. (nem magamat, hanem az edényt, amiben a tészta van  ) Egy nájlonzacskót kettévágok. Az egyik nájlonlapot egy nagy deszkára teszem. A pihentetés követően kis, zöld dió ,méretű golyót gyúrok a tésztából.

http://growingupjulia.wordpress.com/2011/03/27/tortilla-throw-down-tex-mex-vs-traditional/img_1454/
 Ráteszem a nájlonra
és a másik nájlonnal letakarom. Egy másik deszkával kilapítom a tésztagolyót és kész a tortilla. Palacsintasütőban közepesalatti lángon minden zsiradék nélkül sütöm ki. (természetesen kihámozom a nájlonból és csak a tésztát teszem a serpenyőbe  .) Egyiket a másik után. Az elkészült tortillát konyharuhában tárolom, ahogy készülnek, tálalásig.
A végeredmény így:

http://1.bp.blogspot.com/_wMhxmwF1ZpA/S9iLXGCqvGI/AAAAAAAAByY/nyjv_cYOJ-g/s1600/CRW_3546.jpg
néz ki.

Bármivel lehet tölteni, vagy bármibe lehet tunkolni, illetve bármi ehető köré fel lehet tekerni.
Én téliszalámit találtam a hűtőbe, úgyhogy azt tettem bele, meg egy kis reszelt sajtot. Végül savanyított Jalapeno paprikát is szórtam a tortillába. De lehet rittyenteni egy kis rántottát, vagy belerakni kolbászt, apróra vágott hagymát, vagy amit akartok.

Jó sütést!
Üdv,
Toportyán
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető bimbi

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 572
    • kések
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #7 Dátum: 2011. Július 19. - 10:10:40 »
Tegnapi reggelim:

Mexikói tortilla
...
Jó sütést!
Üdv,
Toportyán
éhes lettem (egy kis szalonnás hagymás kolbászos rántottával, meg koviubival, hm.....)  :sör:
"...tegnapelőtt, amikor még holnapután volt..."

Nem elérhető Toportyan

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1870
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #8 Dátum: 2011. Július 19. - 10:16:12 »
Éltársak!

Barátnős urak olcsó népszerüségre tehetnek szert, ha szívük választottját- akár édes, akár- sós reggelivel lepik meg ( a rákövetkező reggelen)  ;).
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető Bubu

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1716
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #9 Dátum: 2011. Július 19. - 10:37:46 »
Délutánra egy kis tonhal saláta:

A barna tonhalhoz(ne Rio Mare,mert az nagyon drága!!!) fehér borsot,csipet sót,csíkokra vágott kígyóuborkát,kevés fokhagymát teszek.Az egészet összekeverem natúr joghurttal,úgy hogy majdnem krémes állagú,kenhető legyen.A joghurt azért jó,mert nem olyan tömény,mint a majaonéz és picit savanyít is,ami a halnál jó.Néhány óra hűtés(és érés)után szigorúan vajas piritósra kenve tálalom lehetőleg 10-12 C-ra hűtött Chardonnay-val pl. a Nyakas pincészettől!

Jó étvágyat!
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető Toportyan

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1870
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #10 Dátum: 2011. Július 19. - 10:40:53 »
Bubu!
Összefutott a nyál a számba! :sör:
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető bimbi

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 572
    • kések
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #11 Dátum: 2011. Július 19. - 10:42:50 »
én ma még nem ettem... kezdek naggggyon éhes lenni   :crazy:
"...tegnapelőtt, amikor még holnapután volt..."

Nem elérhető Toportyan

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1870
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #12 Dátum: 2011. Július 19. - 11:19:27 »
Mi a salátákra mindig rakunk egy kis tökmagolajat is... fantasztikus!
És jó a prosztatának is.

A saláta??? :crazy:
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Nem elérhető Bubu

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1716
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #13 Dátum: 2011. Július 19. - 12:03:32 »
Ilyenkor nyáron ha tehetem mellőzöm a magyaros konyha alapjait:szalonna,kolbász,minden ami csípős.Inkább zöldség és gyümölcs,könnyű húsok, minimál alkohol és az sem sör.
Baa baa black sheep, have you any wool? Yes Sir, yes Sir, three shaves full.

Nem elérhető Toportyan

  • Törzstag
  • *****
  • Hozzászólások: 1870
Re:"Férfias" receptek, szomj oltó italok
« Válasz #14 Dátum: 2011. Július 19. - 12:28:13 »
Bubu,

A sör nem alkohol! (A maci nem játék!)
"...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű."
Hrabal - Őfelsége pincére voltam

Olvasatlan hozzászólások megtekintése a legutóbbi látogatásom óta.
Hozzászólásaimra érkezett új válaszok megtekintése.
Összes olvasatlan téma

 

iddaa net geciktirici