Nekem a kedvenc gyorskajám:
- valami zöldséget (én gyökérzöldséget szoktam) apróra vágsz, kevés hagymával nagyon kevés olajon megpirítasz, épphogy csak illatozni kezdjen
- meglocsolod szójaszósszal (kérlek ne használj mindenféle csiribiri olcsót, mert azoknak semmi közük a szójaszószthoz és csak elrontod az egészet)
- én szoktam rá
édes-savanyú mártást is tenni, de tehetsz kevés mézet is majd kevés ecetet, de ezt akkor a szójaszósz előtt kell megejteni
- felöntöd fél liter forró vízzel és hozzáteszel 1 leveskockát (csirkehúsleves, zöldséges, gombás.. variáld)
- én jól megszoktam tuningolni chilliszósszal, mondjuk egy fél kávéskanál
Naga Jolokia megadja a kívánt efektust
- beleteszel egy adag kínai rizstészta adagot (
általában ilyen kocka alakúra préselve-szárítva szoktak előfordulni)
- kb 5-7 percig forralod, míg a tészta fel nem issza a vizet és meg nem puhul
- ekkor teszel hozzá pár csepp szezámoljat, összekevered és másodpercek alatt magadba tömöd
Az egész 10 perc alatt megvan, tápláló és fincsi