Egy jó parasztos kolbászos, újhagymás, szalonnás tojásrántottára nekem is összefut a nyálam, de a gasztronómiai élménye még így is összemérhetetlen pl. a marhanyelvvel... Bölénynyelvvel sajnos csak egy cimborám találkozott még anno amerikában, de áradozott róla.. és elhiszem neki. A zakuszka pedig egy befőtt, amit nyári zöldségekből raknak el télire, tehát nem is egy friss valami, úgyhogy lehet különleges a magyar ember számára, de nem tudok mellé társítani semmi "extrát", mint mondjuk a Salmo féle konyhakerti fűszerekből és a szabad ég alatt grillezett, összeérő ízekhez..
És igen, lehetne finnyáskodni, hogy egy állat szájában van a nyelve, és a gerince mellett a húsa... a csiga meg a házában... a tojás meg a tyúkban... és akkor mi van? ez már fújj?
Szóval arszab javasolnám, hogy a finnyáskodást próbáld meg egyszer félre tenni és vedd rá magad és kóstolj meg egy füstölt, főtt marhanyelvet, és garantálom, hogy aznap nem fogsz a zakuszkára gondolni!