Tegnap esti fejedelmi vacsora:
Haveromnál 22 kismalacot kiherélt az állatorvos barátom. A kisebb diónyi heréket megtisztítottam, és sós, ecetes, babérleveles lobogó vízben 3-4 percig abároltam. Leszűrtem, hideg vízzel lemostam, a fehér hártyától megtisztítottam, 2-3 fele vágtam.
Mangalica és füstölt szalonnát felkockáztam, üvegesre pirítottam.
3 nagy fej hagymát felvágtam, a szalonnára dobtam.
3 nagyobb fej gombát összekockáztam, ment a hagyma után.
Már majdnem kész volt, amikor a heréket rátettem, frissen őrölt borssal, csipet köménnyel fűszereztem, 1 percig összeforgattam.
10 tojást felütöttem, sóval, delikáttal felvertem, rá a hagymás, gombás herére.
Összesütöttem, tálaláskor egy kis pirospaprikával megpergettem.
Valami isteni finom volt.
Elkészítés közben gönci barackpálinkát és olaszrizlinges fröccsöt ittunk.
Ezt minden évben 2-3-szor készítjük állatorvos barátommal, jelszavunk: Egyem a tököd hagymás tojással.