Megéheztem itthon, aztán gondoltam csinálok valamit amiben van anyag is, úgyhogy Orly csirke mellett döntöttem
Recept:
75 deka csirkemellet felcsíkoztam, besóztam-borsoztam szépen, aztán megcsináltam a sörtésztát a következőképpen:
30 dkg lisztet öntöttem a tálba, ráütöttem 2 tojást, majd ezt elkezdtem felverni, közben öntöttem mellé a hideg sört (kb 3 decit) addig amíg nem láttam hogy jó az állaga a tésztának.
Olyannak kell lennie mint a palacsintatészta, csak kicsit sűrűbben. Igaziból akármilyen sört lehet használni, (én egy üveg fekete Bernardot használtam, mert az volt kéznél, ráadásul sörből sajnos csak a csehek műveit vagyok képes elfogyasztani
) lényeg hogy hideg legyen, mondjuk búzasörrel nem próbáltam még. Miután megfelelő lett a tészta állaga, serpenyőben olajat melegítettem. Annyit hogy ellepja a húsokat amiket később belerakok. A felvágott és befűszerezett csirkecsíkokat beledobáltam az orlyba, és onnan egy villával szépen pakoltam a serpenyőbe. Addig sütöm amíg aranybarnára nem sül a bunda (én esetemben jóval sötétebbek lettek a fekete sör miatt), majd szépen olajból ki egy tányérra amire előtte papírtörlőt tettem, hogy az olajat felszívja. Én meg is forgattam a húsokat, biztos ami biztos, mert sajnos jártam már úgy hogy félig sült meg, de nem kell rá sokat várni, a csirke hamar kész lesz.
Mivel kicsit sok lett a tészta, ezért hagymát is megforgattam benne rétegenként, majd kisütöttem mellé.
Köretnek krumplipürét csináltam mellé, de rizzsel is jó.